Θεοδωράκης:Η ευκαιρία να λυθεί το Σκοπιανό είναι τώρα

Είμαι αντίπλαος του κου Τσίπρα, επισήμανε αιτιολογώντας πως χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές λύσεις για να στηριχθεί αυτές τις ημέρες

theodwrakisi-eukairia-na-luthei-to-skopiano-einai-twra
SHARE THIS
0
SHARES

«Εμείς ως κόμμα έχουμε μια γραμμή» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Στη μεγάλη συνεδρίαση που κάναμε χθες στο Ποτάμι όλοι συμφωνήσαμε στο ότι δεν στηρίζουμε τον καταρρεόντα Τσίπρα, στηρίζουμε την Ελλάδα

«Είμαι αντίπλαος του κου Τσίπρα, και μετά από τις τελευταίες ημέρες περισσότερο» επισήμανε αιτιολογώντας πως χρησιμοποιήθηκαν παλαιοκομματικές λύσεις για να στηριχθεί η κυβέρνηση. Δεν με ενδιαφέρει όμως να βγάλω το άχτι μου στον Τσίπρα αλλά το συμφέρον της πατρίδας».

Όταν ρωτήθηκε για τη χθεσινή απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι δεν κοιτάζει την πολιτική του επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. «Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον».

«Το βασικό που πρέπει να σκεφτουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία», ανέφερε.

«Περίπου το 30% με 40% της κοινωνίας θέλει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Από αυτούς, οι μισοί ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% με 20% πιστεύει στη λύση και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποχρέωσή μου να τους εκφράσω» σημείωσε.Αν υπήρχε διάλογος στην ελληνική κοινωνία για τη Συμφωνία το ποσοστό των Ελλήνων που θα ήταν υπέρ της κύρωσης θα ήταν περισσότεροι, είπε ο Στ. θεοδωράκης

Για τη διαγραφή  Δανέλλη είπε πως ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει στηρίζει από δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση.

Οι ευκαιρίες δεν δίνονται όποτε τις θέλεις δίνονται όποτε... σχολίασε. Η ευκαιρία να λυθεί το Σκοπιανό είναι τώρα συνέχισε προσθέτοντας πως «επιλέγω το πατριωτικό συμφέρον από το κομματικό συμφέρον»

Για το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ σχολίασε πως «εμείς δεν θέλαμε να γίνουμε παλιό ΠΑΣΟΚ»

Σχετικά με τις εκλογές σημείωσε πως ο κόσμος θα κοιτάξει μια τίμια λαϊκή δύναμη όπως είναι το Ποτάμι, ο κόσμος θα αποφασίσει αν υπάρχω ή δεν υπάρχω, κατέληξε 

Δήλωσε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. «Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook