Θεοδωρικάκος: Νέος εκλογικός νόμος και μεταφορά ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος και τις αρμόδιες υπηρεσίες ανέφερε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί

theodwrikakos-kwdwnas-kindunou-gia-tin-katastasi-sto-xuta-fulis
SHARE THIS
0
SHARES

Τον κώδωνα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο ΧΥΤΑ στην Φυλή έκρουσε ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλούμενος και τις αρμόδιες υπηρεσίες ανέφερε ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

«Πρόκειται για ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών και την εθνική οικονομία.

Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ήδη, ύστερα από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά» ανέφερε ο υπουργός. .

Ωρολογιακή βόμβα χαρακτήρισε το ισχύον εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση.

« Τα 2/3 των Δημάρχων και οι μισοί Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις. Σε λίγες μέρες φέρνουμε νομοθετική παρέμβαση η οποία δίνει λύση σε όσα προβλήματα μπορεί να λυθούν, διευκολύνοντας τις συνεργασίες και συμπράξεις παρατάξεων και δίνοντας σε βασικά όργανα διοίκησης του Δήμου την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη» τόνισε.

Επανέλαβε επίσης ότι μεταφέρεται ο ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση μέσα στην τετραετία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι ισχύει  απολύτως η δέσμευση του πρωθυπουργού μας ότι θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ένας νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της.

Στόχος μας εξήγησε είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και από την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση και να διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα.

«Σε κάθε περίπτωση θα καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη χώρα στην οποία βρίσκονται» είπε.

 

Φωτο: INTIMEnews

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook