Θεοχαρόπουλος: Η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει για τις Πρέσπες

«Όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την στάση μας», είπε.

theoxaropoulos-i-ke-tis-dimar-tha-apofasisei-gia-tis-prespes
SHARE THIS
0
SHARES

«Εθνικολαϊκιστές “καμμένοι” των Πρεσπών υπάρχουν σε αρκετά κόμματα, καθώς τα εθνικά θέματα διαπερνούν οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Προσωπικά πορεύομαι με βάση τις αρχές και τις θέσεις της Ανανεωτικής Αριστεράς, χωρίς ετεροκαθορισμούς και μικροκομματικές στοχεύσεις», επισημαίνει με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως λέει, «δεν είναι δυνατόν τα εθνικά θέματα να αντιμετωπίζονται υπό το πρίσμα ενός νέου στείρου δικομματισμού, όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών να θεωρείται ότι στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και όποιος την καταψηφίσει τη ΝΔ! Επιτέλους στα εθνικά θέματα απαιτείται η μέγιστη υπευθυνότητα. Σε κάθε περίπτωση, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την στάση μας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο εθνικολαϊκιστής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία και θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Εφόσον λοιπόν για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση οφείλει να δεσμευθεί ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρύξει εκλογές».

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook