Θεοχαρόπουλος: Ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά εκλογές

Θ. Θεοχαρόπουλος στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και μετά εκλογές.

theoxaropoulos-psifisi-tis-sumfwnias-twn-prespwn-kai-meta-ekloges
SHARE THIS
0
SHARES

«Αντί ο κ. Τσίπρας να αποπέμψει τον Πάνο Καμμένο, έφυγε ο Κοτζιάς που υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για το άκρον άωτον του πολιτικού παραλογισμού», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι σταθερή θέση παραμένει «η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελεί πάγια εθνική θέση και είναι το θετικό στοιχείο, ενώ προβληματικά στοιχεία είναι η ιθαγένεια και η γλώσσα».

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το Κίνημα Αλλαγής και ο ίδιος όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει: «Εφόσον σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα δεν θα υπάρχει πραγματική κυβερνητική πλειοψηφία, πρέπει να υπάρξει ρητή δέσμευση ότι αμέσως μετά τη ψήφιση της συμφωνίας θα προκηρυχθούν εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, όταν και εάν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και, σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα, θα αποφασίσουμε την τελική στάση».

Αναφέρει πως για το Κίνημα Αλλαγής η συντηρητική παράταξη, η δεξιά, είναι σταθερά ο ιδεολογικός αντίπαλος, ενώ δεν έχει αλλάξει η θέση του για μη περικοπή των συντάξεων.

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του, υποστηρίζει ότι προτεραιότητά είναι η εθνική συνεννόηση. «Αν είμαστε μέσα στις τρεις πρώτες δυνάμεις θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Διαφορετικά, η θέση μου είναι να μην συμμετέχουμε σε κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν το πρώτο κόμμα είναι κοντά στην αυτοδυναμία τότε μία κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας και εθνικής συνεννόησης μπορεί να έχει πρωθυπουργό τον αρχηγό του, αν όχι, επιβάλλεται άλλος πρωθυπουργός κοινής αποδοχής», υπογραμμίζει.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook