Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες

Με κατάληψη στο Δημαρχείο Λέσβου υποδέχονται τον Μ. Σουλτς και τον Α. Τσίπρα οι τοπικοί φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες

Τρόμο που όμως αποτυπώνει την πραγματικότητα προκαλεί η πρόβλεψη της Υπατης Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ότι μέσα στο χειμώνα, αναμένεται να φτάνουν κάθε μέρα στην Ευρώπη-δηλαδή στην Ελλάδα-μέσω Τουρκίας, 5.000 πρόσφυγες!

Η ανακοίνωση έγινε από την πλέον αρμόδια οργάνωση που απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων προκειμένου να αποτραπούν νέες τραγωδίες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια τους επόμενους μήνες. "Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή πιθανόν να επιτείνουν τα δεινά των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα και ταξιδεύουν μέσω των Βαλκανίων, και ίσως να έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν κι άλλες ζωές, εάν δεν ληφθούν άμεσα επαρκή μέτρα", ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία δημοσιοποιώντας το σχεδιασμό του για το φετινό χειμώνα. Ο οργανισμός αναζητά πρόσθετα κεφάλαια ύψους 96,15 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της Κροατίας, της Ελλάδας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της ΠΓΔΜ, με τις έκτακτες χρηματοδοτικές ανάγκες για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη να διαμορφώνονται στα 172,7 εκατ. δολάρια.

Κι αυτό ενώ Τσίπρας και Σουλτς στην σημερινή επίσκεψη στη Λέσβο είδαν την πραγματικότητα... Οι τοπικοί φορείς, οι εθελοντικές οργανώσεις και όσοι διαμαρτύρονται για το συνεχιζόμενο δράμα στο Αιγαίο και την κατάσταση στο νησί υποδέχθηκαν με κατάληψη στο Δημαρχείο Λέσβου τον Μάρτιν Σουλτς και τον Αλέξη Τσίπρα. Η κατάληψη ανάγκασε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Σουλτς να μεταβούν στο κτήριο της Γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες

Συγκεκριμένα διαδηλωτές το πρωί αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις και κατάφεραν να μπουν στο δημαρχείο Μυτιλήνης και να υψώσουν ένα μαύρο πανό με το σύνθημα «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κατάληψης πέταξαν φέιγ βολάν με διάφορα συνθήματα όπως «Go back κύριε Τσίπρα».

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 2

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα-Σουλτς στο νησί είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία και από τους εθελοντές του «Χωριού τού Όλοι μαζί» στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 3

Οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς βρέθηκαν «αντιμέτωποι» και με πάνω από 15.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες – μετανάστες που παραμένουν στο νησί λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 4

Την ίδια ώρα την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων, που συνεχίζεται έως αύριο στις 6 το πρωί, θα εξετάσει σε νέα συνεδρίασή της το μεσημέρι η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 5
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 6
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 7
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 8

Τσίπρας: Όσοι μιλούν για τον φράκτη στον Έβρο δεν έχουν ιδέα

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 9

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Τσίπρας έκανε δηλώσεις σε πλήθος δημοσιογράφων και ξένων δικτύων.

«Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει. Το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, ώστε να συγκρατήσει τις ροές και να συμβάλει στην καταγραφή των προσφύγων» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο, δήλωσε ότι «Το να πέσει ο φράχτης του Έβρου είναι μια καλή ιδέα που εκφράζεται από εκείνους που δεν έχουν ιδέα, διότι λόγω ελλιπούς γνώσης, αγνοούν ότι υπάρχουν νάρκες και ότι αποτελεί μία μονομερή ενέργεια».

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 10

Ο Δήμαρχος τους παράτησε και έπεσε στη θάλασσα για να σώσει πρόσφυγες

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 11

Την κατάσταση στο νησί περιγράφει με τον «καλύτερο» τρόπο η κίνηση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, ο οποίος ακολουθώντας την αυτοκινητοπομπή που οδηγούσε τους δύο Ευρωπαίους ηγέτες από το αεροδρόμιο στο hot spot της Μόριας, στο ύψος της Βαρειάς στη θάλασσα, είδε δύο πρόσφυγες να κολυμπούν και να ζητούν βοήθεια απεγνωσμένα!

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει και άρχισε να βγάζει τα ρούχα του για να πέσει ο ίδιος στη θάλασσα για να τους σώσει αφού ως γνωστών είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο. Παράλληλα όμως είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς! Στο περιστατικό αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο πρωθυπουργός.

Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 12
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 13
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 14
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 15
Εκθεση βόμβα ΟΗΕ: Κάθε μέρα θα έρχονται 5.000 πρόσφυγες - εικόνα 16

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Οκτ 2021 | 19:07

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει με φόρα στην άθλια, διχαστική και μισαλλόδοξη ρητορική του 2011

Στο στόχαστρο της ΝΔ όσα είπε ο γραμματέας της ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Αλεξίου, στην έναρξη του 2ου συνεδρίου - "Με τον κ. Τσίπρα στην πρώτη σειρά να τον χειροκροτάει..."

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 21 Οκτ 2021 | 20:30

Οι προτάσεις Τσίπρα στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Επιδοτήσεις και μειώσεις ενοικίων για τους νέους

Σκληρή κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση - Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ 21 Οκτ 2021 | 09:53

Αρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Τσακαλώτος και "Ομπρέλα" δεν θέλουν "ξένους" στο συνέδριο - Διπλό όχι στον Τσίπρα

Η Ομπρέλα λέει "όχι" και αντιμετωπίζει με μεγάλη... περίσκεψη τόσο την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των προερχόμενων από Γέφυρα - ΔΗΜΑΡ κατά 20% στην Κεντρική Επιτροπή.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 20 Οκτ 2021 | 18:43

Αλέξης Τσίπρας: Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 24-27 Φλεβάρη - Καμπάνια για ακρίβεια και πρόταση για 800 ευρώ κατώτατο μισθό

Πρωτοβουλίες για την ακρίβεια, την πανδημία, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον κατώτατο μισθό πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ 19 Οκτ 2021 | 10:44

Καρφιά Τσίπρα για την αποφυλάκιση Πατέλη: Το σχόλιο με στίχους του Ελύτη

Την αποφυλάκιση του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, καταδικάζει ο Αλέξης Τσίπρας με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 19 Οκτ 2021 | 08:59

Ενας νεκρός και εννέα τραυματίες σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίσθηκαν σε δυστύχημα στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" 18 Οκτ 2021 | 12:36

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Αντιμετωπίζετε την πανδημία με ελαφρότητα- Για όλα φταίει η αντιπολίτευση

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι αντιμετωπίζετε και την πανδημία δυστυχώς με ελαφρότητα και προσπάθεια να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΟΥΝ 18 Οκτ 2021 | 10:22

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στην αρχή μας λέγατε "δεν υπάρχουν εμβόλια" και μετά ο Πολάκης μας πρότεινε φάρμακο για αγελάδες

"Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση", ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 18 Οκτ 2021 | 07:53

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία: Υψηλοί τόνοι και πρόγευση για την συζήτηση στην εξεταστική

Η σημερινή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή θα αποτελέσει μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή.

Ο 84ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ 15 Οκτ 2021 | 16:49

"Δήμητρα της Λέσβου": Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη στιγμή που παρασύρθηκε από ΙΧ - Ψυχορραγούσε δύο ώρες

Ντοκουμέντα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας με τον θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας της Λέσβου-H έκθεση πραγματογνωμοσύνης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Οκτ 2021 | 22:04

Κακοκαιρία Μπάλλος - Τσίπρας: Το κράτος δεν λειτουργεί ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι

"Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει".