Θερμό επεισόδιο Παππά - Ζωής για το ΕΣΡ

Κριτική στην Αριστερή Πλατφόρμα και στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

thermo-epeisodio-pappa---zwis-gia-to-esr
SHARE THIS
0
SHARES

Να προχωρήσει άμεσα η προώθηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς, στην ομιλία του στην κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας πυρά κατά της προέδρου του σώματος Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Ο κ. Παππάς ανέφερε την ανάγκη για άμεση σύγκλιση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ. Από τις θέσεις του ακροατηρίου ο πατέρας του Στ. Παππάς φώναξε ότι κάποιοι έχουν συγγενείς εκει (εννοώντας στο ΕΣΡ). Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ζ. Κωνσταντοπούλου που έκανε λογο για σπίλωση και υπέρβαση των ορίων της συντροφικότητας. Το θέμα έληξε με νέα παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας ο οποίος είπε ότι το μόνο το οποίο αναφέρθηκε ήταν η ανάγκη άμεσης λειτουργίας του ΕΣΡ προκειμένου να λειτουργήσει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός άσκησε έντονη κριτική και στην Αριστερή Πλατφόρμα και στους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

«Προσπαθώ να θυμηθώ πότε ψηφίσαμε μαζί μια απόφαση της ΚΕ και δεν μπορώ. Πλανάται μια αντίληψη ότι εκτός ευρω δεν θα ήμασταν υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν υπήρχε εναλλακτική. Υπήρχε η πρόταση Σόιμπλε ως εναλλακτική. Για να μη πω ποιοι με πιάναν στο διάδρομο και μου έλεγαν πάτε να συμφωνήσετε να τα βρείτε. Ο Σόιμπλε δεν θέλει ένωση που να μεταφέρονται πόροι. Τωρα θα δώσουμε τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.» είπε ο υπουργός και διερωτήθηκε «Θα δώσουμε καμιά μάχη ή θα ενσωματώσουμε ήττες και καταθλίψεις;» 

«Δεν πρέπει για τις αποφάσεις που θα λάβουμε, να φοβηθούμε την προσφυγή στα μέλη του κόμματος», σημείωσε. 

«Η ρητορική που λέει ότι η κυβέρνηση φέρνει το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο είναι ανυπόστατη» πρόσθεσε ο κ. Παππάς ενώ τόνισε πως «αν όλοι θέλουμε να χτυπήσουμε τη διαπλοκή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook