Follow us

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη, τι θα ζητήσουν οι φορείς

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα Μητσοτάκη, τι θα ζητήσουν οι φορείς

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10:40 π.μ., θα έχει σύσκεψη με Παραγωγικούς Φορείς της πόλης στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, στις 12:15 μ.μ., θα έχει σύσκεψη με Επιστημονικούς Φορείς της πόλης, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο - Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο - Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και το Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Τι θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων από τον πρωθυπουργό και τι αναμένουν να ακούσουν κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ

Τις προτάσεις τους για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, αλλά και για την ενίσχυση της εξωστρέφειας, θα καταθέσουν σε λίγες ώρες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στη διάρκεια των διαδοχικών συσκέψεων, που θα πραγματοποιηθούν στο Διοικητήριο, ενόψει της 84ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ). Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικήσεις των φορέων εξηγούν παράλληλα και τι περιμένουν να ακούσουν από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων της ΔΕΘ, στις 7.30 το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης".

Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγών (ΣΕΒΕ):

"Enterprise Macedonia", ThessINTEC κι ελεύθερη ζώνη εμπορίου στα δυτικά τα τρία βασικά αιτήματα των εξαγωγέων

Στην ανάδειξη τριών ζητημάτων που θεωρεί μείζονος σημασίας για την επιχειρηματική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, θέτει προτεραιότητα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). 'Οπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, δρ Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, το πρώτο από αυτά τα ζητήματα αφορά στη δημιουργία του «Enterprise Macedonia» για την ισχυροποίηση του Macedonian Brand, με τη συμμετοχή των τριών μακεδονικών περιφερειών (Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής) του ΣΕΒΕ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών (ΣΒΕ) και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), καθώς και με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Εξωτερικών.

Κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο, οι μακεδονικές επιχειρήσεις σκέφτονται παγκόσμια αλλά δρουν τοπικά, προωθώντας τα μακεδονικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο με όπλο την άριστη ποιότητα, την παράδοση και τη χιλιόχρονη ιστορία τους. «Μέσω του "Enterprise Macedonia" δίνεται μία ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να ζήσει τον μακεδονικό μύθο, είτε πρόκειται για τη γαστρονομία με την πλούσια μακεδονική κουζίνα, είτε για τον κατασκευαστικό κλάδο με τα αυθεντικά μακεδονικά μάρμαρα και τα λοιπά δομικά υλικά. Ο πρωθυπουργός, έθεσε την προώθηση του Macedonian Brand ως προτεραιότητα και η πρότασή μας αυτή θα υλοποιήσει την πρωθυπουργική εξαγγελία, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Βόρειας Ελλάδας» τόνισε.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που ενδιαφέρει άμεσα τον ΣΕΒΕ, που περιμένει την πρωθυπουργική εξαγγελία από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, είναι η δημιουργία του «ThessINTEC», ενός τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς στη Θεσσαλονίκη. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού, υπενθύμισε ο δρ Κωνσταντόπουλος, απαιτείται η παραχώρηση της έκτασης των 730 στρεμμάτων ανατολικά του αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, που έχει πάρει ήδη την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ έχει γίνει ήδη ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών σε πρόσφατη επίσκεψη της διοίκησης του ΣΕΒΕ στην Αθήνα. Μάλιστα, πρόσθεσε, το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» είναι πρόθυμο να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση της α’ φάσης του έργου που έχει προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ., ενώ για τη β’ φάση, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους επενδυτές.

«Το τρίτο μεγάλο έργο που αναμένουμε να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός είναι η δημιουργία διεθνούς ελεύθερης ζώνης εμπορίου και εξωστρέφειας στα δυτικά της πόλης, δίπλα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης με αιχμή του δόρατος την παθητική και ενεργητική τελειοποίηση προϊόντων μόνο για εξαγωγή, γεγονός που θα εκτινάξει τις δυνατότητες εξωστρέφειας της χώρας. Η ανάδειξη του ΣΕΒΕ ως θεσμικού κοινωνικού εταίρου κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση των ανωτέρω στόχων, οι οποίοι θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση της οικονομικής θέσης της Ελλάδας» κατέληξε ο δρ Κωνσταντόπουλος.

Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ):

Να υιοθετηθεί νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα

Να υιοθετηθεί νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη, μέσα από πρακτικά και άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα, ζητούν οι βιοτέχνες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης. Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, απαιτείται: επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και ειδικότερα των προγραμμάτων που στοχεύουν στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού, απλούστερες και ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης επενδύσεων, ειδικά σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας, για την οικονομία και την απασχόληση, μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ανταγωνιστική σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες. «Σε όλα τα παραπάνω περιμένουμε να ακούσουμε απαντήσεις από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» υπογράμμισε.

Κατά τον κ.Καπνοπώλη, «μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, στο μικρό διάστημα που κυβερνά, έχει δώσει καλά δείγματα γραφής. Στο πλαίσιο αυτό από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει να ακούσει αλήθειες και μέτρα που θα υλοποιηθούν και δεν θα μείνουν στις καλές προθέσεις, πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία επενδύσεων, θέσεις που θα οδηγούν στην πραγματική ανάπτυξη και την ευημερία. Κατά συνέπεια, αισιοδοξούμε πως μετά από αρκετά χρόνια, το βήμα της ΔΕΘ δεν θα μετατραπεί σε μία ευκαιρία για παροχολογία και άπιαστα οράματα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα σημαντικότερα αγκάθια στην καθημερινότητα του μικρομεσαίου επιχειρηματία -και κατά συνέπεια και του βιοτέχνη- είναι η έλλειψη ρευστότητας, οι συνεχείς αλλαγές στη φορολόγηση και οι παθογένειες στο ασφαλιστικό. «Η δυσκολία πολλών επιχειρήσεων να καλύψουν ακόμη και λειτουργικές τους δαπάνες οδηγούν στην αύξηση της ανεργίας και σε συνεχή μαρασμό του επιχειρείν. Οι τράπεζες συνεχίζουν να κρατούν τις στρόφιγγες της δανειοδότησης κλειστές, τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να λιμνάζουν με τις τράπεζες να παραμένουν, συχνά, ανάλγητες προς τους δανειολήπτες, καθώς δεν ακούν τις προτάσεις τους. Η κάθε περίπτωση δανειολήπτη είναι μοναδική και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη συνεργαζόμενη τράπεζα» κατέληξε.

Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κ.Μακεδονίας:

Οι επαγγελματίες περιμένουμε αλλαγή κλίματος, αλλά πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση

Την ευχή να δικαιωθούν οι θετικές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν στους επαγγελματίες «με την πολύ καλή πρώτη περίοδο της κυβέρνησης», αλλά και να υπάρχει «ακόμη καλύτερη συνέχεια», εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κ.Μακεδονίας, Μιχάλης Ζορπίδης, ενώ πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά την οικονομία οι επιχειρηματίες αναμένουν «να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της μείωσης της φορολογίας και των βαρών για τις ασφαλιστικές καλύψεις. Όπως επίσης και μέσω της καλύτερης λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, γιατί η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η πολυνομία κοστίζουν πάρα πολύ στην ιδιωτική οικονομία».

«Το γεγονός ότι φέτος στην ΔΕΘ και σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις της έχουμε μια νέα κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση τόσο για τα μέλη της όσο και για μας, τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων. Κυρίως επειδή η περίσταση έχει τα χαρακτηριστικά του καινούργιου, του νέου, του ελπιδοφόρου, δημιουργείται ένα θετικό κλίμα στην αγορά και την κοινωνία. Με τις σκέψεις αυτές περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε στην πρώτη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους φορείς αλλά και στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ τις απόψεις και τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης πάνω σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΕΘ και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι του επιμελητηριακού χώρου και των εκπροσώπων της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «σε κάθε περίπτωση θα είμαστε εδώ για να συμβουλεύσουμε τους κυβερνώντες, να επικροτήσουμε τις θετικές τους αποφάσεις αλλά και για να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τις αρνητικές τους, όπως και για να εκφράσουμε τις τυχόν διαφωνίες μας. Ο ρόλος ο δικός μας δεν αλλάζει καθώς αλλάζουν οι κυβερνήσεις».

Κατά τον κ.Ζορπίδη, «ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε υψηλές προσδοκίες με τον λόγο του τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά. Περιμένουμε λοιπόν την μετουσίωση σε νομοθετήματα και αποφάσεις αυτών των λόγων. Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα πολύ θετικό κλίμα, καθώς πείθει ότι θα είναι σταθερή και θα φέρει μια ομαλότητα και μια κανονικότητα στη χώρα. Όπως και το ότι είναι φιλοεπενδυτική και φιλοαναπτυξιακή, σε αντίθεση με την προηγούμενη που διακρίθηκε για αντικαπιταλιστικές εμμονές. Το θετικό προς την ιδιωτική οικονομία κλίμα είναι πολύ σημαντικό και χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτε. Ωστόσο εάν μείνουμε σ’ αυτό δεν θα καταφέρουμε τίποτε και σε 2-3 μήνες θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Άρα πρέπει αμέσως να περάσουμε στην επόμενη φάση: να ισχύσουν οι φοροαπαλλαγές, να προχωρήσουν νομοθετήματα σχετικά με την καλύτερη λειτουργία του κράτους, να προωθηθούν εμβληματικές επενδύσεις όπως αυτή του Ελληνικού και της Ρόδου, να λυθεί το θέμα της ΔΕΗ, που μπορεί να μετατραπεί σε βρόγχο, όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για όλη την Ελλάδα και να συνεχιστούν με εντονότερο βαθμό οι αποκρατικοποιήσεις, οι ΣΔΙΤ και οι δημόσιες επενδύσεις. Αυτά περιμένουμε. Να δούμε εάν θα υλοποιηθούν».

Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ):

Αιτήματα για την επιχειρηματικότητα και για την πόλη

Η σύσταση ενός "Ταμείου για τη νέα επιχειρηματικότητα" στην Κεντρική Μακεδονία, η τόνωση της ρευστότητας και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, ο εξορθολογισμός των κριτηρίων βάσει των οποίων μια επιχείρηση χαρακτηρίζεται ως χαμηλής, μέτριας ή υψηλής όχλησης, η βελτίωση των υποδομών και η μείωση της προκαταβολής φόρου για όλα τα νομικά πρόσωπα, με σταδιακή αποκλιμάκωση από το 2020, αποτελούν μερικές από τις προτάσεις που θα τεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Γιάννης Μασούτης. Στη διάρκεια των συσκέψεων, η διοίκηση του ΕΒΕΘ θα καταθέσει ακόμη θέσεις και προτάσεις που σχετίζονται με την πάταξη του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου και της διαφθοράς, την επιτάχυνση της επιστροφής των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και την αποτελεσματική λειτουργία της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια.

Ως προς το προτεινόμενο Ταμείο, αυτό προτείνεται να χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις όλων των κλάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με μόχλευση ένα προς τέσσερα (δηλαδή να μοχλεύονται τετραπλάσια ιδιωτικά κεφάλαια από αυτά που θα διαθέτει στο Ταμείο το δημόσιο), όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια πρόσφατου γεύματος εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης υπογραμμίστηκε ότι αυτός χρειάζεται οπωσδήποτε να μειωθεί, καθώς οι σημερινές καθυστερήσεις επίσης αποτελούν τροχοπέδη για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. "Δυστυχώς, από μια μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκύπτει ότι απαιτούνται 1.580 ημέρες για να βγει μια απόφαση στην Ελλάδα, όταν ο μέσος χρόνος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι γύρω στις 582 ημέρες. Είναι δηλαδή τριπλάσιος ο χρόνος που χρειάζεται για να βγει μια απόφαση στην Ελλάδα" σημείωσε ο κ.Μασούτης.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τέλος, ο κ.Μασούτης επισήμανε πως, δεδομένου ότι η ανάπτυξη στηρίζεται στις υποδομές, η διοίκηση του ΕΒΕΘ θεωρεί μεγάλης σημασίας τη νέα σύνδεση του λιμένος της Θεσσαλονίκης με τον σιδηρόδρομο, αλλά και την αναβάθμιση των συγκοινωνιών της πόλης. "Θέλουμε να μάς κοινοποιηθεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το Μετρό, ποια είναι τα πλάνα για τον ΟΑΣΘ, ο οποίος έχει προβλήματα τόσο στον αριθμό όσο και στην κατάσταση των λεωφορείων, αλλά και τι γίνεται την επόμενη μέρα από τη λειτουργία του Μετρό, πώς αυτά τα δύο μέσα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά" τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 13 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης στην Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται

"Πρώτη μας υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από την ακρίβεια και να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ 13 Νοε 2025 | 10:46

Επιχείρηση του "ελληνικού FBI" σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική: Συνελήφθη 19χρονος Τούρκος με βαλλίστρα

Ο 19χρονος συλληφθείς, Τούρκος υπήκοος, είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Νοε 2025 | 18:17

Μητσοτάκης στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στους νέους: Δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις

Τις φοροελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορούν τους νέους παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Νοε 2025 | 17:20

Φυλάκιση τριών ετών σε 40χρονη που κακοποιούσε το βρέφος της και το άφησε με μόνιμες σωματικές βλάβες

"Η μητέρα δεν έδειξε σε κανένα σημείο ευαισθησία για το τι έχει περάσει αυτό το παιδί, το οποίο, μετά από αυτές τις βλάβες, παρουσιάζει μόνιμες αναπηρίες", είπε η εισαγγελική λειτουργός

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΒΟΥΛΗ 12 Νοε 2025 | 14:42

"Μάχη" ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την κατάθεση του αντιπροέδρου της Cognitera

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του Ιωάννη Κάτρη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 13:17

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τη συναυλία Ρέμου στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Οι τόνοι ανέβηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΟ 12 Νοε 2025 | 09:26

Θεσσαλονίκη: Ανήλικη λήστεψε οδηγό ταξί και συνελήφθη

Φτάνοντας στον προορισμό τους, επιτέθηκαν στον 57χρονο τραυματίζοντάς τον ελαφρά, ενώ του απέσπασαν 200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και το κλειδί του αυτοκινήτου.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 11 Νοε 2025 | 15:23

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος βιντεοσκοπούσε παράνομα πελάτισσα στην τουαλέτα

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 21 ετών υπάλληλος έγινε αντιληπτός από την 68χρονη παθούσα που τον κατήγγειλε.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 11 Νοε 2025 | 10:52
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 09:01

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την αμοιβή του Ρέμου στο άναμμα του δέντρου - "Δεν δίνουμε ούτε ευρώ"

"Δεν δίνουμε ούτε ένα ευρώ για τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου. Όλα είναι στο πλαίσιο χορηγιών", ήταν η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Αγγελούδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 10 Νοε 2025 | 23:04

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Μοναστηρίου - Επτά συνολικά οι τραυματίες

Όλοι οι τραυματίες από το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Ιπποκράτειο

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 10 Νοε 2025 | 19:12

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για διακίνηση ναρκωτικών - Με ποινική διαπραγμάτευση

Η διαπραγμάτευση, η οποία προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έγινε με τον εισαγγελέα εφετών και η ποινή επικυρώθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ 10 Νοε 2025 | 10:50

Επενδυτικό ενδιαφέρον για το νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μέσω ΣΔΙΤ

Το έργο προβλέπει την κατασκευή νοσοκομείου 425 κλινών.

ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ 10 Νοε 2025 | 09:25

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων λόγω της κακοκαιρίας – Ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα [βίντεο]

Δέντρα έπεσαν σε σταθμευμένα ΙΧ λόγω της κακοκαιρίας στα Θεσσαλονίκη

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΥΛΕΣ 10 Νοε 2025 | 08:16

Χωρίς μετρό από σήμερα η Θεσσαλονίκη: Εκτός λειτουργίας για έναν μήνα λόγω δοκιμών [βίντεο]

Η προσωρινή διακοπή κρίθηκε επιβεβλημένη για την ενσωμάτωση των νέων συστημάτων της επέκτασης του δικτύου προς την Καλαμαριά.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΤΡΟΧΑΙΑ 09 Νοε 2025 | 17:41

Θεσσαλονίκη: Χωρίς Μετρό από τη Δευτέρα και για ένα μήνα - Task force συγκροτεί ο ΟΑΣΘ

Η δοκιμασία για το κυκλοφοριακό της πόλης, θα κρατήσει μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ 09 Νοε 2025 | 15:32

Ζερεφός: "Όσο θα οδεύουμε προς το τέλος του 20ού αιώνα η Θεσσαλονίκη θα υποστεί εισβολή από τη θάλασσα"

Ο Χρήστος Ζερεφός μίλησε σε εκδήλωση της διοικούσας παράταξης "Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 06 Νοε 2025 | 10:42

Καταγγελία ότι το τρένο προς Λάρισα μπήκε σε λάθος γραμμή: "Κάτι έγινε με το κλειδί…"

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο προαστιακός συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Λάρισα, μπήκε για αρκετά χιλιόμετρα σε λάθος γραμμή

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 08:07

Τρεις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους φοιτητές, μαθητές και νοσοκομειακοί γιατροί

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΣΤΥΓΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ 05 Νοε 2025 | 15:36

Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε τον γιο της- Πίστευε ότι είχαν σχέση

Ισόβια και επιπλέον 12 έτη κάθειρξης στον 47χρονο που σκότωσε την 60χρονη σύζυγό του

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 05 Νοε 2025 | 09:30

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 26χρονος σε διαμέρισμα Airbnb στο κέντρο της πόλης

Νεκρός εντοπίστηκε 26χρονος σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΤΟ ΠΡΩΙ 04 Νοε 2025 | 12:20

Θεσσαλονίκη: Νέα προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό - Καθυστερήσεις και συνωστισμός

Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, σήμερα Τρίτη το πρωί.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΔΕΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 09:04

Καραμπόλα τριών φορτηγών στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης: Γέμισε ψωμιά η άσφαλτος [βίντεο]

Τρία βαν συγκρούστηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα εκ των οποίων ιδιωτικό ασθενοφόρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 21:03

"Σφαγή" στην κυβερνητική τηλεδιάσκεψη για τα ΕΛΤΑ: Βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν την παραίτηση της διοίκησης

Η άτυπη τηλεδιάσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΛΤΑ συνοδεύτηκε από αρκετή ένταση - Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν έντονα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΞΕΚΙΝΑ ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 03 Νοε 2025 | 17:54

Κλείνει από 10/11 και για ένα μήνα το Μετρό Θεσσαλονίκης - Οι εναλλακτικές για τους πολίτες

Η διακοπή λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε λόγω απαραίτητων δοκιμών ενόψει της επέκτασης του δικτύου στην Καλαμαριά

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 03 Νοε 2025 | 12:36

Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του '26 η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια

Αυτή είναι η δεύτερη αναβολή που χορηγεί το Εφετείο, καθώς είχε προηγηθεί άλλη μία, τον περασμένο Ιανουάριο.

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:15
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 03 Νοε 2025 | 09:37

Ένταση έξω από τα δικαστήρια για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - "Ανεγκέφαλοι συνεχίζουν τη βία"

Ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά κινήθηκε προς την είσοδο των Δικαστηρίων, εκσφενδονίζοντας αντικείμενα σε άτομα που βρίσκονταν στα σκαλιά του Μεγάρου.

ΘΥΜΑ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ 03 Νοε 2025 | 07:20

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του Αλκη Καμπανού - Στο εδώλιο οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ

Ο 'Αλκης Καμπανός έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 02 Νοε 2025 | 11:24
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ 02 Νοε 2025 | 10:55

Η νύχτα του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη: Μια φωνή πάνω από 40.000 κόσμος στο Καυτατζόγλειο

Σείστηκε το Καυτανζόγλειο στη συναυλία που έδωσε ο ΛΕΞ στην πόλη του, την Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα