Θετική στην πρόταση Γεννηματά για συζήτηση στη Βουλή η Κυβέρνηση

«Καλοδεχόμαστε την πρόταση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θετική στην πρόταση Γεννηματά για συζήτηση στη Βουλή η Κυβέρνηση

«Έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης» βρίσκονται σε «πανικό» ο ίδιος και το πολιτικό και οικονομικό σύστημα που τον υποστηρίζει, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο ρ/σ Realfm, και αναφερόμενος στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κοινωνικό κράτος σχολίασε πως «είναι σαν να βάλεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Επιπλέον, απέρριψε τα αιτήματα για πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι είναι απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τους όρους της εξόδου και τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο θα αντέξει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, αλλά θα ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο και θα έχει και τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία παρέα με ολιγάρχες, διωκόμενους επιχειρηματίες για εμπορία ναρκωτικών και μια σειρά από σκοτεινά οικονομικά και παραθεσμικά κέντρα προσπαθεί να οικοδομήσει ένα μαύρο πολιτικό μέτωπο με μοναδικό στόχο την παλινόρθωση ενός αποτυχημένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία» είπε ο εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτή τη στάση από την πλευρά της ΝΔ και από τη μεριά των οικονομικών κέντρων που την υποστηρίζουν, την προωθούν, αλλά και των εκδοτικών που έχουν αναλάβει εργολαβία συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, είναι διότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα, έχει ξεμείνει από πολιτικό λόγο, έχει ξεμείνει από αφήγημα διότι βλέπει πρώτον ότι ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά, δεύτερο, η ανεργία έχουμε καταφέρει παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα είναι απαράδεκτα υψηλή να μειωθεί κατά 8 μονάδες.

Σας θυμίζω ότι τον Απρίλη μόνο είχαμε 100.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ για την ελληνική οικονομία. Βλέπει ότι η ρύθμιση του χρέους έρχεται, ότι η λήξη του μνημονιακού προγράμματος είναι προ των πυλών. Βλέπει ότι η μεταπρογραμματική εποπτεία δεν θα έχει καμιά σχέση με το 4ο μνημόνιο, το οποίο εκείνος καταστροφολογώντας προέβλεπε, και εκτιμώ ότι αυτή ακριβώς η κατάσταση τον οδηγεί σε κινήσεις πανικού, σε κινήσεις έντασης και αυτόν αλλά και ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο τον υποστηρίζει».

Εντελώς ανεύθυνο να πάμε τώρα σε εκλογές

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα της κ. Γεννηματά για πρόωρες εκλογές τώρα, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε: «Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ελληνικός λαός επέλεξε ποιος θα πρέπει να διαπραγματευτεί και την εφαρμογή της Συμφωνίας, αλλά, προφανώς, και την έξοδο από το πρόγραμμα. Έδωσε εντολή τετραετίας στην κυβέρνηση και αυτή την εντολή εμείς και την σεβόμαστε και την εκτελούμε. Είναι απολύτως εντός των ορίων της εντολής της κυβέρνησης η διαπραγμάτευση για την έξοδο από το πρόγραμμα και έχω την πεποίθηση ότι καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά αυτή την έξοδο, η οποία γίνεται με θετικότερους, με πολύ καλύτερους όρους από αυτούς που ήθελαν να προβλέπουν τόσο το Κίνημα Αλλαγής, όσο και η Νέα Δημοκρατία».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «η κ. Γεννηματά συμμετείχε σε μια κυβέρνηση, η οποία αυτό που παρουσίαζε σαν succes story τo 2014 ήταν η πιθανότητα η χώρα να εξέλθει με μία προληπτική γραμμή πίστωσης, την οποία προσπαθούσαν να περιγράψουν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Η προληπτική αυτή γραμμή πίστωσης υπήρχε μόνο στη δική τους φαντασία, ούτε καν είχε συζητηθεί από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι από τον Ιούλιο του 2014 έλεγαν ότι το β΄ Πρόγραμμα έχει βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας. Επομένως, είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί που κατηγορούν σήμερα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι οδηγεί τη χώρα σε καθαρή έξοδο. Μπορείτε να δείτε την αντιφατικότητα των δηλώσεων της κ. Γεννηματά, αρκεί να ανατρέξετε λίγο πίσω στο παρελθόν και να δείτε τις πολιτικές δηλώσεις και τις πολιτικές υποσχέσεις που έδιναν όλοι όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου».

«Θα ήταν εντελώς ανεύθυνο από τη δική μας μεριά, την ώρα που κλείνει το πρόγραμμα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια εκλογική αντιπαράθεση, θα ήταν απολύτως ανόητο» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Ναι» στην πρόταση Γεννηματά για συζήτηση στη Βουλή

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την πρόταση της κ. Γεννηματά να γίνει συζήτηση στη Βουλή και σημείωσε: «Καλοδεχόμαστε την πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και, βεβαίως, στο ελληνικό κοινοβούλιο θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικά και για τους όρους της εξόδου, αλλά και για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Έχουμε μπροστά μας μια λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, έχουμε μια ρύθμιση η οποία θα το καταστήσει βιώσιμο, έχουμε μια μεταπρογραμματική εποπτεία».

Η κυβέρνηση θα ισχυροποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και θα κερδίσει τις εκλογές

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα ισχυροποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 και εξήγησε το γιατί, λέγοντας: «Πρώτον διότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονιακού προγράμματος και θα περάσουμε σε μια νέα φάση, τη φάση της μεταμνημονιακής εποπτείας, που καμία σχέση δεν θα έχει με όσα έχουμε ζήσει αυτά τα 8 χρόνια με τις αλλεπάλληλες αξιολογήσεις από τις οποίες εξαρτώνται εκταμιεύσεις δόσεων. Αντιθέτως, η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να αναχρηματοδοτεί το χρέος της από τις αγορές και αυτό, όπως είναι απολύτως δεδομένο, θα δημιουργήσει και μια πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην ελληνική κυβέρνηση, πράγμα το οποίο το έχουμε ως εμπειρία από τις τρεις άλλες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, γίνονται μια σειρά προσπάθειες από την ελληνική κυβέρνηση και για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και για τη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων και, βεβαίως, για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας που θα παράξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω, όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα ισχυροποιηθούμε και θα έχουμε τη δυνατότητα στο τέλος της τετραετίας να κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει το κοινωνικό κράτος

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Μητσοτάκη για το σχέδιο της ΝΔ με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ο κ. Τζανακόπουλός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη νομοθετήσει και έχει εφαρμόσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο οποίο στον προϋπολογισμό του 2018 βρίσκεται στα 750.000.000 ευρώ και πρόκειται να αυξηθεί με βάση τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος» είπε και συνέχισε: «Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες. Σε ό,τι αφορά την ταύτιση του κοινωνικού κράτους με την ελεημοσύνη, διότι αυτό στην πραγματικότητα εννοεί ο κ. Μητσοτάκης, νομίζω ότι είναι μια κλασική αντίληψη μιας σκληρής υπερφιλελεύθερης δεξιάς που θέλει να επιβάλει τον νόμο της ζούγκλας σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για αντιμετώπιση της φτώχειας και ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους είναι σαν να βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει σύγχυση στο μυαλό του. Μιλάει για πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζει. Είναι δεδομένο ότι δεν γνωρίζει το κοινωνικό κράτος και το κράτος πρόνοιας, γιατί δεν είχε και ποτέ την ανάγκη να το χρησιμοποιήσει και νομίζω ότι γι αυτόν τον λόγο θα έπρεπε να τον συμβουλεύουν καλύτερα όσοι έχει δίπλα του».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

25 Οκτ 2020 | 21:04

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα. "Εσείς καταργήσατε την προστασία της α' κατοικίας"

"Υποβάλλατε πρόταση δυσπιστίας στην πιο ακατάλληλη στιγμή, κάνατε δυο λάθη μαζί" είπε ο πρωθυπουργός.

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 25 Οκτ 2020 | 19:20

Επιμένει ο Τσίπρας: Ασκήστε το κυριαρχικό μας δικαίωμα των 12 μιλίων στην Κρήτη

"Τι θα κάνετε όμως αν αύριο έρθει γεωτρύπανο νότια ή ανατολικά της Κρήτης; Τι θα κάνετε αν διεξαχθούν έρευνες εντός της οριοθετημένης πρόσφατα ΑΟΖ με την Αίγυπτο;" αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

25 Οκτ 2020 | 17:11

Ο Τσακαλώτος το παραδέχτηκε: Έγιναν πλειστηριασμοί επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι α’ κατοικίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι, έγιναν μεν πλειστηριασμοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ήταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 25 Οκτ 2020 | 16:19

Πρόταση μομφής: Live η κόντρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή - Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του ΥΠΟΙΚ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Οκτ 2020 | 14:13

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: "Η Ελλάδα ορθώνει το ανάστημά της - Εχουμε ισχυρή αποτρεπτική ισχύ "

"Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα, γίνεται, είτε για εντυπώσειςκαι δεν συνδράμει σε αυτή την κρίσιμη καμπή" δήλωσε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 25 Οκτ 2020 | 13:45

Ηχηρό μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις

Η εξωτερική μας πολιτική, είπε ο υπουργός Νίκος Δένδιας "δεν είναι φοβική, δεν είναι πολιτική μιας περίκλειστης Ελλάδας, μιας ανασφαλούς Ελλάδας"

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 24 Οκτ 2020 | 21:43

Πρόταση δυσπιστίας: Κόντρες κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη περί "εθνικισμού των 12 μιλίων"

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη και ή θα ανακαλέσει, ζητώντας συγνώμη ο κ. Χρυσοχοϊδης, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει.

24 Οκτ 2020 | 20:34

Τσακαλώτος προς ΝΔ: Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός - Xτυπάτε τον πυρήνα της δημοκρατίας

"Η λογική σας είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός. Η επιβίωση του ισχυρότερου", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ» 23 Οκτ 2020 | 21:18

Σταϊκούρας: Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας - Άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή με Λυσία

ο Χρήστος Σταϊκούρας μνημόνευσε τον Λυσία στο προοίμιο του λόγου του "Υπέρ του Αδυνάτου" στην έναξη τηςλία του.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2020 | 22:21

Πόσες προτάσεις μομφής έχουν κατατεθεί κατά υπουργών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

Από την πρώτη πρόταση μομφής του 1999 μέχρι τη σημερινή κατά του υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ 22 Οκτ 2020 | 17:45

Επιπλέον μέτρα στη Βουλή μετά τα τρία κρούσματα κορονοϊού

Επιπλέον μέτρα αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε περιφρερειακά κτίρια του κοινοβουλίου

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ 21 Οκτ 2020 | 12:07

Κορονοϊός: Νέο κρούσμα σε υπάλληλο της Βουλής- Αυριο ανακοινώνονται έκτακτα μέτρα

Νέο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε κτίριο της Βουλής.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 20 Οκτ 2020 | 16:04

Εισφορά αλληλεγγύης: Καταργείται για το 2021 με τροπολογία στη Βουλή - Ποια εισοδήματα αφορά

Κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή για την εισφορά αλληλεγγύης προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών.