Follow us

Θρίλερ με το Oruc Reis: Εκανε στροφή και απομακρύνεται από το Καστελόριζο; - Από κοντά το Πολεμικό Ναυτικό

Τις τελευταίες κινήσεις του Oruc Reis που έφτασε μια "ανάσα" από το Καστελόριζο παρακολουθούν δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Θρίλερ με την πορεία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis το οποίο νωρίτερα μπήκε στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο με τις τελευταίες του κινήσεις να παρακολουθούνται στενά από δυνάμεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι πληροφορίες για το προς τα που κινείται αυτή τη στιγμή το Oruc Reis διίστανται, με την ρότα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου να δείχνει αφενός ότι απομακρύνεται από το ελληνικό νησί, αφετέρου όμως να παραμένει άγνωστο αν έχει βγει από την ζώνη των 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Oruc Reis το οποίο παρακολουθείται στενά, κινείται όπως σχεδόν πάντα με περίπου 4-5 κόμβους ταχύτητα. Η πορεία του σύμφωνα με το MarineTraffic έδειξε ότι έκανε στροφή 180 μοιρών και ξεκίνησε να κινείται προς το Καστελόριζο κλείνοντας κάποια στιγμή των πομπό του κατά την συνήθη τακτική της Άγκυρας.

oruc reis

Εκτιμάται ότι το Oruc Reis έφτασε σε απόσταση εννέα μιλίων από το Καστελόριζο πριν ξεκινήσει να απομακρύνεται από την ζώνη των δώδεκα ναυτικών μιλίων. Το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία, που δεν έκλεισαν τους πομπούς τους καθ’ όλη την διάρκεια των κινήσεών τους.

Υπό στενή παρακολούθηση από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Σε απόσταση αναπνοής από το Oruc Reis βρίσκονται οι φρεγάτες και πυραυλάκατοι του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με ιδιαίτερα ενισχυμένη παρουσία με τις μονάδες του στόλου δίνουν on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και την στρατιωτική ηγεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παράνομη Navtex της Τουρκίας για το Oruc Reis που εκπνέει σε 2 ημέρες προβλέπει ότι το ερευνητικό πλοίο θα κάνει σεισμικές έρευνες μέχρι τις 22 Οκτωβρίου σε μια ζώνη που φτάνει ακόμα και τα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι κινήσεις του Oruc Reis τις επόμενες ώρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα αποτελέσουν και δείγμα του τι προθέσεις έχει η Άγκυρα.

πολεμικό ναυτικό

Ντονμέζ: Θα στείλουμε γεωτρύπανο κοντά στο Καστελόριζο για γεωτρήσεις

Εν τω μεταξύ η Άγκυρα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω προαναγγέλοντας γεωτρήσεις κοντά στο Καστελόριζο δια στόματος του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε ότι το Ορούτς Ρέις διεξάγει έρευνες και στη συνέχεια η Τουρκία θα στείλει στην περιοχή γεωτρύπανο.

Σε μια συνέντευξη αποκαλυπτική των προθέσεων της Τουρκίας, ο Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το σεισμογραφικό σκάφος θα παραμείνει στην περιοχή για τουλάχιστον δύο μήνες προκειμένου να πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες και αν υπάρχουν αποτελέσματα για κοιτάσματα στην περιοχή που αυτή τη στιγμή πλέει το Ορούτς Ρέις, η Τουρκία θα στείλει το γεωτρύπανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτή τη στιγμή το Ορούτς Ρέις κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Φαντάζομαι πως θα τις ολοκληρώσουμε σε δύο μήνες. Μετά, στην ίδια περιοχή θα κάνουμε τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες κι αν βρούμε μια περιοχή με μεγάλη προσδοκία, θα στείλουμε το πλωτό γεωτρύπανο μας για να κάνουμε την πρώτη ερευνητική γεώτρηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Oruc Reis

"Η Ελλάδα έχει μια θέση πως τα νησιά της έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως σε πολλά σημεία του κόσμου, υπάρχουν παραδείγματα που στηρίζουν τις θέσεις μας. Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Το έχουμε πει πολλές φορές. Εκείνοι έχουν διεκδικήσεις για μια περιοχή λόγω του Καστελόριζου, όμως το Καστελόριζο απέχει 580 χιλιόμετρα από την Ελλάδα, ενώ από την Τουρκία μόλις 2 χιλιόμετρα. Η θέση αυτή αγνοεί και προσπαθεί να εμποδίσει την υπεροχή της ηπειρωτικής χώρας. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο", σημείωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Μπακογιάννη: Να μην παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν

Για την τρίτη μεγαλύτερη κρίση με την Τουρκία από το ’74 έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλωντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε μάλιστα ότι αυτή τη φορά η κρίση έχει διάρκεια καθώς πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ενδεχομένως θα συνεχιστεί έως και τις 20 Ιανουαρίου, οπότε θα λήξουν εντελώς οι αμερικανικές εκλογές και οι ΗΠΑ θα ασχοληθούν με την υπόθεση της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τεράστια τη διπλωματική προσπάθεια της Αθήνας, όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ρωσία και στον αραβικό κόσμο.

Επεσήμανε ότι με κανέναν τρόπο δεν πρέπει "να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν" που επιθυμεί να αλλάξει το στενό κορσέ του πλαισίου διαλόγου, όπως έχει τεθεί από τις διερευνητικές καθώς αφορά αποκλειστικά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και τις θαλάσσιες ζώνες. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θέλει να αποφύγει αυτό το διάλογο και καθώς δεν το πετυχαίνει επιχειρεί να δημιουργήσει ένα επεισόδιο το οποίο θα μπορούσε να χρεώσει στην ελληνική πλευρά.

τουρκικα πλοια

Με αυτά τα δεδομένα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, να έχουμε "ατσαλένια" νεύρα, να στέλνουμε τα μηνύματά μας και να εμπιστευόμαστε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας που είναι πεπειραμένες και αποφασισμένες.

Για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, τόνισε ότι κάνεις δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για κάτι τέτοιο και να γνωρίζει τι θα συμβεί από τη μια ώρα στην άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφαίρετο δικαίωμά μας τα 12 ναυτικά μίλια

Χαρακτήρισε αναφαίρετο της Ελλάδας να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια το οποίο θα ασκηθεί "όταν και όποτε το αποφασίσουμε". Εξήγησε ότι θα είναι λάθος να γίνει σπασμωδικά μια τέτοια κίνηση.

"Δεν είναι κατά τη γνώμη μου άσκηση εξωτερικής πολιτικής να αποφασίζουμε στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια αν πρέπει ή δεν πρέπει να επεκτείνουμε. Αυτό θέλει πολύ μελέτη πολύ, σοβαρότητα", είπε η κ. Μπακογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ψυχραιμία και όχι σπασμωδικές αντιδράσεις για το Oruc Reis

Για την προσέγγιση του Oruc Reis στα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, η κ. Μπακογιάννη εξήγησε ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πάρα πολύ περίπλοκο.

"Ένα ερευνητικό σκάφος το οποίο περνάει και κάνει έρευνες στα διεθνή ύδατα, άρα δηλαδή δεν είναι εντός των 6 μιλίων, έχει δικαίωμα θεωρητικώς να το κάνει. Εμείς αντιδρούμε διότι αυτό το σκάφος συνοδεύεται και από στρατιωτικά πλοία, δεν είναι δηλαδή μια καθαρά ερευνητική κατάσταση, και γι' αυτό έχουμε ζητήσει τις κυρώσεις και το θεωρούμε και είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση".

Για να παρέμβεις στρατιωτικά, πρόσθεσε, χρειάζονται άλλου είδους προϋποθέσεις, δηλαδή να έχει γεωτρύπανο ή να έχει καταστρέψει βυθό και πως το επιχειρησιακό σκέλος, είναι δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επεσήμανε ξανά ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να χάσει την ψυχραιμία της και να αντιδράσει σπασμωδικά, κάτι που θα επέτρεπε στην Άγκυρα να δείξει την Αθήνα με το δάχτυλο ότι καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Αυτή τη χάρη, πρόσθεσε, δεν πρέπει να την κάνουμε στον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία επαναφέρει τον ίδιο χάρτη από το 1982

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι η Τουρκία επαναφέρει θέματα που έχει ανακινήσει και στο παρελθόν με χαρακτηριστικό το ζήτημα του χάρτη - πρόκληση που αφορά στις περιοχές ευθύνης της Τουρκίας σε ζητήματα έρευνας και διάσωσης.

Εξήγησε ότι ο εν λόγω χάρτης δεν είναι καινούριος, καθώς εμφανίστηκε πρώτη φορά από την Άγκυρα το 1982, μετά ξανά το 1987 και μετά κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων. Ο Διεθνής Οργανισμός Ναυσιπλοΐας (IMO), είχε απορρίψει τον εν λόγω χάρτη όχι μόνο για γεωστρατηγικούς λόγους αλλά και γιατί ήταν παράλογος και έθετε σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων με βάση το πώς πρέπει να γίνονται οι διασώσεις στη θάλασσα. Ενώ αυτός ο χάρτης έχει κριθεί και δεν έχει γίνει αποδεκτό, η Άγκυρα τον επαναφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΣΤΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΜΑΡΑΣ 26 Σεπ 2025 | 08:50
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 26 Σεπ 2025 | 07:30

Η εκτίμηση της Αθήνας για τη συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν και η ατάκα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αγκυρα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τού ζήτησε να σταματήσει να παίρνει πετρέλαιο από την Ρωσία, δίνοντας μία "υποσχετική" για το μέλλον.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 26 Σεπ 2025 | 06:40

Η πρώτη αποτίμηση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν: Οι βαριές συμφωνίες, το παζάρι για τα F-35 και η Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, με φλέγοντα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος.

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ 25 Σεπ 2025 | 22:35

Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Τουρκία και ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στην πυρηνική τεχνολογία

Οι δύο χώρες υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία στις πολιτικές χρήσεις της πυρηνικής τεχνολογίας

ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 21:49

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν: Τα παζάρια για πώληση F-35 και Patriot στην Τουρκία και η αναφορά στη Χάλκη

"Θα κάνουμε ότι μας αναλογεί" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στο θέμα της Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΜΗΝΥΜΑ 25 Σεπ 2025 | 20:30

Ο Τραμπ υποδέχτηκε τον Ερντογάν με καρφίτσα F-35 στο πέτο [εικόνες]

Στη συνάντηση του Λευκού Οίκου ο Τραμπ φορούσε μια καρφίτσα με την αμερικανική σημαία και μια με τα F-35 τα οποία επιθυμεί διακαώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Σεπ 2025 | 19:57

ΗΠΑ: Επιστολή 20 Αμερικανών βουλευτών σε Ρούμπιο - Χέσγκεθ - "Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία"

Στην επιστολή οι βουλευτές τονίζουν ότι μία ενδεχόμενη πώληση "θα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις με σημαντικούς συμμάχους".

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΤΡΑΜΠ 25 Σεπ 2025 | 18:36

Ένταση μεταξύ Ερντογάν και Ρούμπιο λόγω... Fox News: "Χαθήκατε στη μετάφραση", λέει η Άγκυρα

Η συνέντευξη Ερντογάν στο Fox News που άναψε φωτιές, η σκληρή απάντηση Ρούμπιο και η... παρεξήγηση με τη μετάφραση

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ 25 Σεπ 2025 | 18:15

Στον Λευκό Οίκο ο Ερντογάν: "Θα μιλήσουμε για αγορά Patriot, F-35 και άρση των κυρώσεων στην Τουρκία", είπε ο Τραμπ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-35 που επιθυμεί, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι "αυτό θα το μάθουμε"

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ 25 Σεπ 2025 | 18:05

Νέα Υόρκη: Αναβλήθηκε το ραντεβού του Ερντογάν και με τη Μελόνι

Η συνάντηση Μελόνι - Ερντογάν αναβλήθηκε, με τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη να κάνουν λόγο για περιορισμούς στα προγράμματα των δύο ηγετών

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 25 Σεπ 2025 | 10:48

Bloomberg: Ο Ερντογάν πάει στον Τραμπ με λίστα για ψώνια... 50 δισ. δολαρίων - Ζητά μαχητικά, αεροπλάνα και LNG

Ο Ερντογάν βλέπει τη συνάντηση ως μια ευκαιρία να επαναφέρει τις σχέσεις που έχουν κλονιστεί από τις αγορές ρωσικών όπλων, τις διπλωματικές διαμάχες και τους δασμούς.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 07:38

Το "C'est la vie" Μητσοτάκη στην Τουρκία και η αποκάλυψη για τη συνομιλία του με τον Τραμπ

Για την Αθήνα, η διατήρηση των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας παραμένει μείζον θέμα, ώστε οι δύο χώρες να συζητούν, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα προβλήματά τους ανοιχτά.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 23:28

Απάντηση Χριστοδουλίδη στον Ερντογάν: "Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά"

"Από αυτό εδώ το βήμα χθες, ο κ. Ερντογάν διακήρυσσε προς όλο τον κόσμο την ειρήνη και την υπευθυνότητα. Κατηγόρησε άλλους για εγκλήματα που η ίδια η Τουρκία διαπράττει καθημερινά", ανέφερε

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 24 Σεπ 2025 | 22:03

Θύμωσε ο Τραμπ με τις δηλώσεις Ερντογάν για Ουκρανία και Γάζα- Εβαλε τον Ρούμπιο να του απαντήσει σε αυστηρό ύφος

Ο Ερντογάν υποστήριξε από τη Νέα Υόρκη ότι ο Τραμπ -τον οποίο συναντά αύριο στον Λευκό Οίκο- είχε δεσμευτεί να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν το κατάφερε

«ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΙΑΣΙΕΣ» 24 Σεπ 2025 | 18:47

Milliyet για το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν που ακυρώθηκε: "Υποτροπιάζουσα εμμονή" της Ελλάδας με την Τουρκία

Άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Milliyet αναλύει την ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Σεπ 2025 | 17:10

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα

"Είναι επικίνδυνη η μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που μας απομονώνει όλο και περισσότερο", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Τουρκία: Στη φυλακή YouTuber και ράπερ για προσβλητικό αστείο προς το Ισλάμ

Οι εισαγγελικές αρχές έκριναν ότι οι δύο άνδρες αστειεύτηκαν για ένα ρητό του προφήτη Μωάμεθ, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, μπορεί να συνιστά υποκίνηση θρησκευτικού μίσους.

ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕ 24 Σεπ 2025 | 14:14

Ερντογάν όπως... Μακρόν: Ο Τούρκος πρόεδρος κόλλησε και αυτός στην κίνηση και αναγκάστηκε να συνεχίσει με τα πόδια

Η κίνηση στη Νέα Υόρκη δεν έκανε διακρίσεις - Και ο Ερντογάν θύμα της αυτοκινητοπομπής του Τραμπ, όπως και ο Μακρόν

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 24 Σεπ 2025 | 08:34

Επιστολή του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου στον Τραμπ: "Μην δώσετε F-16 και F-35 στον Ερντογάν"

Με επιστολή του προς τον Τραμπ, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαρυγγάκης, ζητά από τον Αμερικανό ηγέτη να υιοθετήσει αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ 23 Σεπ 2025 | 19:59

Πρόκληση Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους - Το αποκάλεσε "Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"

"Στο νησί της Κύπρου υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και δύο ξεχωριστοί λαοί. Οι Τουρκοκύπριοι είναι ισότιμοι ιδιοκτήτες του νησιού και δεν θα δεχθούν να γίνουν μειονότητα", είπε ο Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BLOOMBERG 23 Σεπ 2025 | 08:42

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει εκατοντάδες επιβατικά αεροπλάνα Boeing και μαχητικά της Lockheed Martin

Ο Ερντογάν επιδιώκει να αντισταθμίσει τις πληρωμές για τα αμερικανικά αεροσκάφη με συμφωνίες για τουρκικά προϊόντα αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ FOX NEWS 23 Σεπ 2025 | 06:40

Ερντογάν: Θα διαπραγματευτούμε την απόκτηση των F-35 με τον Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διαπραγματευθεί την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών F-35 κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 21 Σεπ 2025 | 19:53

Τουρκία: Χαιρετίζει την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους από Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία

"Οι χώρες που αντιτίθενται στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά του αθώου παλαιστινιακού λαού στη Γάζα και αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 21 Σεπ 2025 | 14:38

Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Στην ατζέντα Γάζα, σχέσεις με ΗΠΑ και συνομιλίες για τη Συρία

Ο Ερντογάν πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια παραγγελία για 250 αεροσκάφη Boeing για την Turkish Airlines και επιστροφή στα F-35

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 21 Σεπ 2025 | 09:20

Πύρινη κόλαση στην Αττάλεια - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία σε τουριστικό θέρετρο [βίντεο]

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττάλεια, στη νότια μεσογειακή ακτή της Τουρκίας, προκαλώντας συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

20 Σεπ 2025 | 18:47

Bloomberg: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για επιπλέον F-16 και 250 επιβατικά αεροσκάφη βρίσκονται Lockheed Martin και Boeing

Boeing και Lockheed Martin αναμένεται να λάβουν νέα παραγγελία 250 αεροσκαφών από την Τουρκία για την Turkish Airlines

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΣΤΙΣ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19 Σεπ 2025 | 21:22

"Κλείδωσε" η συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: "Θα συζητήσουμε και για τα F-35"

"Εργαζόμαστε σε πολλές εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Πρόεδρο", έγραψε ο Τραμπ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ 19 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Αλπερέν Σενγκούν έσπασε πιάτα σε ελληνική ταβέρνα στην Τουρκία- Ισως είναι μια έμπρακτη συγνώμη [βίντεο]

Ο γιος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας έσπασε ένα πιάτο στο κεφάλι του Τούρκου NBAer, μέσα σε κλίμα γλεντιού και κεφιού.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 18 Σεπ 2025 | 21:10

Ελληνοτουρκικά: Ο πτέραρχος Ιατρίδης εξηγεί - "Εάν το Πίρι Ρέις μπει στα έξι ναυτικά μίλια, τότε αλλάζει το πράγμα" [βίντεο]

"Δεν έχουμε ήρεμα νερά, έχουμε τρεχούμενα νερά, χωρίς όμως μεγάλους κυματισμούς. Η Τουρκία συνέχεια προκαλεί. Είδατε τι έκανε στην Κάσο, τι έκανε με τα Θαλάσσια Πάρκα" ανέφερε ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 18 Σεπ 2025 | 19:13

Middle East Eye: Μυστική συνάντηση του γιου του Τραμπ με τον Ερντογάν στην Τουρκία

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Middle East Eye, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και συνοδευτική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΑΛΛΟ ΚΛΙΜΑ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας και Αιγύπτου μετά από 13 χρόνια- Στην ανατολική Μεσόγειο

Είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις από τις δυο χώρες μετέχουν σε κοινή άσκηση, μετά την τελευταία άσκηση που είχε γίνει το 2012

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Νέες απειλές της Τουρκίας στην Κύπρο: Μην εξοπλίζεστε από το Ισραήλ, ίσως υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες

Οι ενέργειες αυτές "θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί" αναφέρουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 18 Σεπ 2025 | 15:10

"Θάλασσα Φιλίας": Η πρώτη κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου έπειτα από 13 χρόνια

Η πρώτη κοινή αεροναυτική άσκηση Τουρκίας - Αιγύπτου μετά 13 χρόνια είναι γεγονός.

ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 18 Σεπ 2025 | 13:19

Τουρκία: Οι S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή

"Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 βρίσκονται στα αποθέματά μας. Δεν υφίσταται κάποια αλλαγή στη στάση μας όσον αφορά τα S-400".

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 10:29

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες αντέδρασαν στο Πίρι Ρέις με στρατιωτική άσκηση στις 5 τα ξημερώματα

"Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα" αναφέρει το HABER GLOBAL.

ΠΙΡΙ ΡΕΙΣ 17 Σεπ 2025 | 13:50
EUROBASKET 2025 17 Σεπ 2025 | 09:52

Αντετοκούνμπο και Σενγκούν βάζουν τέλος στην ελληνοτουρκική κόντρα: Η αγκαλιά και οι "συγγνώμες" μέσω social media

Τέλος στην ένταση που είχε δημιουργηθεί μετά τον ημιτελικό Ελλάδας – Τουρκίας στο EuroBasket 2025, αποφάσισαν να βάλουν Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αλπερέν Σενγκούν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΕΘΑ 17 Σεπ 2025 | 09:28

Μεγάλη άσκηση αιφνιδιαστικά σε όλο το Αιγαίο λόγω Πίρι Ρέις- Ειδικές δυνάμεις σε 30 νησιά, επιφυλακή στον Εβρο

Από το πρωί έχουν αναπτυχθεί στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων σε 30 νησιά. Στην άσκηση συμμετέχουν πάνω από 60 αεροσκάφη της ΠΑ και το σύνολο του στόλου του ΠΝ.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 16 Σεπ 2025 | 18:16

Ο Ερντογάν περιμένει εξελίξεις με το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Ο γιος του Χαφτάρ επικοινωνεί με τις μυστικές μας υπηρεσίες

"Φυσικά, θα υπάρξουν και εκείνοι που θα επιδιώξουν να αποτρέψουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη", ανέφερε ο Ερντογάν

ΕΥΠ 16 Σεπ 2025 | 07:11

Αποκαλύψεις για τον Τούρκο με τα 12.500 κινητά που συνελήφθη στη Χίο - Οι σχέσεις με την τουρκική μαφία και κυκλώματα μεταναστών

Τα συνολικά 12.500 κινητά τηλέφωνα, δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά αγοράς, ούτε άδεια από τις τελωνειακές αρχές για την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ 15 Σεπ 2025 | 18:56

Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: "Σκοπεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος" - Ζήτησε κυρώσεις στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "γενοκτονία" και έκανε λόγο για μία "άπληστη και αιμοδιψή νοοτροπία μεταξύ των Ισραηλινών αξιωματούχων"

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Σεπ 2025 | 16:46

Η... ψύχραιμη δήλωση Βελόπουλου για το "Πίρις Ρέις": "Βυθίστε το όταν περάσει τα 12 ναυτικά μίλια"

"Να πάει στον πάτο του Αιγαίου πελάγους, για να πάρουν το μάθημά τους οι Τούρκοι" αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος για το τουρκικό ωκεανογραφικό που βγαίνει για έρευνες στο Αιγαίο

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΑΘΗΝΑ 15 Σεπ 2025 | 10:17

Η Τουρκία βγάζει στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό "Πίρι Ρέις" - Με αντί-Navtex απάντησε η Αθήνα

Η Αθήνα απάντησε άμεσα με αντι-Navtex, καταγγέλλοντας παραβίαση αρμοδιοτήτων και αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

15 Σεπ 2025 | 01:07

Φανερά απογοητευμένος ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη τύπου-Όλα όσα είπε μετά τον τελικό

Στον τελικό του EuroBasket 2025 η Τουρκία λύγισε απέναντι στη Γερμανία. Ο Αλπερέν Σενγκούν αστόχησε σε κρίσιμες φάσεις και ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου μίλησε με απογοήτευση.

14 Σεπ 2025 | 23:49

Γιάννης και Σενγκούν δεν έδωσαν τα χέρια στην ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας-Η φωτογραφία με το απόλυτο κοντράστ

Καμία χειραψία μεταξύ Αντετοκούνμπο και Σενγκούν στην απονομή. Όλα όσα συνέβησαν και η αιχμηρή απάντηση του Γιάννη στη συνέντευξη Τύπου.

Σ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΤΣ 14 Σεπ 2025 | 22:55

Τουρκία - Γερμανία 83-88: Πανάξια χρυσή στον τελικό "θρίλερ" στη Ρίγα

Χρυσή η Γερμανία νίκησε την Τουρκία στον τελικό του Eurobasket 2025.

EUROBASKET 13 Σεπ 2025 | 15:45

"Κανένα έλεος": Προκλητική ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας με Οσμάν και Γιάννη - Την κατέβασαν μετά από διαμαρτυρία μας

Στην εικόνα οι Τούρκοι έγραψαν "No Mercy" (Κανένα έλεος), ενώ η λεζάντα γράφει: "Η στιγμή που ο αρχηγός άνοιξε τα φτερά του".

ΤΟΥΡΚΙΑ 13 Σεπ 2025 | 10:50

Οι "εμπρηστικές" αναρτήσεις του Σενγκούν με τον Κεμάλ και ο στίχος "Δεν θα ήταν ωραίος καιρός για θάλασσα;"

Μετά το τέλος του αγώνα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς των Τούρκων, ο Αλπερέν Σενγκούν προχώρησε σε αναρτήσεις στο Instagram, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ 13 Σεπ 2025 | 09:57

Τουρκικά ΜΜΕ για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα: "Θάψαμε τους Έλληνες στο παρκέ" - Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Αταμάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε μέσω ανάρτησης στο X: "Ας είναι ο Αλλάχ ο βοηθός σας, ας είναι το τέλος η κατάκτηση του τουρνουά".

12 Σεπ 2025 | 23:21

"Κάναμε πολλά παιδαριώδη λάθη-Θα είμαστε έτοιμοι με τη Φινλανδία": Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη μετά τον ημιτελικό

Μετά την ήττα από την Τουρκία στον ημιτελικό του EuroBasket 2025, ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε πως η Εθνική δεν είχε ενέργεια, έκανε πολλά λάθη, αλλά παραμένει έτοιμη να διεκδικήσει το μετάλλιο.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 12 Σεπ 2025 | 20:52

Eurobasket 2025: Βαριά ήττα με 94-68 για την Εθνική Ελλάδας από την Τουρκία - "Έσβησε" το όνειρο του τελικού

Η Τουρκία έκανε ιδανικό ξεκίνημα και εγκλώβισε την ελληνική ομάδα, ωθώντας την σε πληθώρα λαθών

12 Σεπ 2025 | 10:51

Η Ελλάδα φουλ για μετάλλιο: Τι πρέπει να προσέξουμε απέναντι στην Τουρκία

Η Εθνική Ελλάδας στον ημιτελικό του EuroBasket 2025: Οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της Τουρκίας και το σχέδιό μας για μια ιστορική πρόκριση.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ 12 Σεπ 2025 | 08:54

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε ένταξη στο SAFE χώρας, που απειλεί με πόλεμο κράτος- μέλος της ΕΕ

Η Ελλάδα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να συμπεριληφθεί σε αμυντικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρα η οποία επισήμως απειλεί με πόλεμο κράτος μέλος της Ένωσης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 22:31

Τηλεφωνική επικοινωνία Πλεύρη με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι είπαν για τις ροές

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων λαθροδιακινητών

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 18:47

Eurobasket 2025: Ελλάδα ή Τουρκία; Αυτό είναι το φαβορί για τις στοιχηματικές να περάσει στον μεγάλο τελικό

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι έτοιμη για τη νέα πρόκληση με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, 20 χρόνια μετά το έπος του 2005

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ 11 Σεπ 2025 | 18:20

Euractiv: Η Τουρκία κατέθεσε επίσημο αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ - Η θέση Ελλάδας και Κύπρου

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην ένταξη της Τουρκίας και των εταιρειών της στο σχέδιο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ 11 Σεπ 2025 | 17:57

Τουρκία: Ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν στην επιφάνεια κρανία ελεφάντων ηλικίας 7,7 εκατομμυρίων ετών

Οι ανασκαφές στην Καισάρεια έφεραν επίσης στο φως ποικιλία απολιθωμάτων συμπεριλαμβανομένων προϊστορικών καμηλοπαρδάλεων, ελεφάντων, μαμούθ, ρινόκερων

ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 11 Σεπ 2025 | 13:33

Η "απάντηση" της Τουρκίας στις έρευνες της Chevron, που ακυρώνουν το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η φωτό του υπουργού

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ γνωστοποίησε ότι είχε συνάντηση με ανώτερα στελέχη της Chevron.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ 11 Σεπ 2025 | 13:11

Το αόρατο χέρι του Ερντογάν: Εισαγγελέας ζητά την κατάσχεση της Can Holding που ελέγχει το δίκυτο HaberTurk

Στον όμιλο Can Holding ανήκουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί Haberturk, Show TV και Bloomberg HT

EUROBASKET 2025 10 Σεπ 2025 | 20:00

Αταμάν: "Έξυπνος ο Σπανούλης, είπε για τις βολές του Γιάννη, αλλά οι διαιτητές δεν σφυρίζουν τα επιθετικά φάουλ που κάνει"

"Ο Σπανούλης κάνει εξαιρετική δουλειά - Έχει βρει χημεία με έμπειρους παίκτες - Έχει έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες στο μπάσκετ, τον Γιάννη, τον χρησιμοποιεί πολύ καλά" είπε ο προπονητής της Τουρκίας

10 Σεπ 2025 | 15:52

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την κατάσταση του Τσέντι Όσμαν-Τι αποκάλυψε ο Τούρκος ομοσπονδιακός τεχνικός

Ο Τσέντι Όσμαν τραυματίστηκε στον προημιτελικό με την Πολωνία και δυσκολεύεται να περπατήσει. Ο Εργκίν Αταμάν μιλά για σοβαρό ζήτημα, με τον παίκτη όμως να θέλει να παίξει κόντρα στην Ελλάδα.

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 10 Σεπ 2025 | 15:38

Eurobasket 2025: Αυτή είναι η ώρα του μεγάλου ημιτελικού με την Τουρκία την Παρασκευή 12/9

Η FIBA αποφάσισε να δώσει το βραδινό slot στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 10 Σεπ 2025 | 08:44

Η Αίγυπτος αμφισβητεί επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί η κυβέρνηση της Τρίπολης

Οι έρευνες του πλοίου σεισμικών ερευνών "Ramform Hyperion" διεξάγονται από τις 21 Αυγούστου σε μια θαλάσσια περιοχή την οποία η Τρίπολη διεκδικεί με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 09 Σεπ 2025 | 19:41

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στην Ντόχα: "Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει την τρομοκρατία ως κρατική πολιτική"

"Το Ισραήλ δεν στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης, αλλά μάλλον στη συνέχιση του πολέμου", τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

09 Σεπ 2025 | 18:49

Eurobasket 2025: Η Τουρκία του Αταμάν στους "4" μετά από 24 χρόνια - 91-77 την Πολωνία

Η Τουρκία του Έργκιν Αταμάν επικράτησε της Πολωνίας με 91-77 και περιμένει .. την Ελλάδα - Triple-double o Άλπερεν Σενγκούν

ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΒΓΑΣ 09 Σεπ 2025 | 16:50

Σοκαριστικό βίντεο: Άγριο ξύλο μεταξύ Βρετανών τουριστών και Τούρκων καταστηματαρχών στην Αλάνια

Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, φαίνονται τουρίστες και μαγαζάτορες να ανταλλάζουν μπουνιές μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών.

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 08 Σεπ 2025 | 18:32

Ανάλυση: Πώς ο Ερντογάν επιβάλλει ύπουλα και μέσα από τα δικαστήρια, ένα μονοκομματικό καθεστώς στην Τουρκία

Τουρκικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία ακυρώνει το συνέδριο του CHP στην Κωνσταντινούπολη και παύει από τα καθήκοντά του τον εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος

06 Σεπ 2025 | 17:50

Νέο ξέσπασμα Αταμάν κατά της FIBA-Τι είπε μετά το τέλος του αγώνα Τουρκία-Σουηδία

Η Τουρκία νίκησε δύσκολα τη Σουηδία με 85-79 στο EuroBasket 2025, με τον Αταμάν να ξεσπά για την ώρα διεξαγωγής και να τα βάζει ξανά με τη FIBA.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 06 Σεπ 2025 | 16:22

Τουρκία: Στο εδώλιο και πάλι ο Ιμάμογλου - Θα είναι το τέλος της πολιτικής του καριερας;

Αυτή την εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καλείται να λογοδοτήσει ξανά σε τουρκικό δικαστήριο.

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

DOLCE VENTO 03 Σεπ 2025 | 18:57

Τουρκία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα [βίντεο]

Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.

ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ 02 Σεπ 2025 | 22:02

Δικαστήριο στην Τουρκία καθαίρεσε τον επικεφαλής και τη διοίκηση του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 01 Σεπ 2025 | 14:44

Ο Πούτιν... αποθεώνει τον Ερντογάν: Στρατηγική η σχέση μας, περιζήτητος ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 29 Αυγ 2025 | 08:47

ΗΠΑ: Τροπολογία στο Κογκρέσο για τον περιορισμό εξαγωγής αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Τουρκία: Νέα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ - Οι δηλώσεις που "ενόχλησαν"

Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Ζελένσκι: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στη διεξαγωγή συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ερντογάν είπε στον Ζελένσκι ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ασφάλεια της Ουκρανίας.