Τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ για ΠΑΣΟΚ και Γιώργο

Τι λένε οι μυστικές δημοσκοπήσεις για το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Που βρίσκεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

ti-deixnoun-ta-mustika-gkalop-gia-pasok-kai-giwrgo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με την ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ξεκίνησαν τις μετρήσεις κοινής γνώμης προκειμένου να καταγράψουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Η απήχηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου κινείται στα επίπεδα του 2,5% - 3%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC τα πρώτα δείγματα των μετρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη καταγράφουν ότι η απήχηση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου κινείται στα επίπεδα του 2,5% - 3% αποσπώντας ψηφοφόρους που κατευθύνονταν κυρίως προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να κρατάει δυνάμεις και διατηρεί ποσοστά της τάξεως του 5 - 5,5% διεκδικώντας την τρίτη θέση μαζί με το Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή.

Την ίδια στιγμή το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κινείται στα επίπεδα του 3%. Οι μετρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και τα τελικά αποτελέσματα τριών εταιρειών θα δοθούν στην δημοσιότητα από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών των τάσεων της κοινής γνώμης εάν τελικώς καταγραφεί αρχικά το κόμμα του Γ. Παπανδρέου σε ποσοστά της τάξης του 2,5-3% θα είναι δύσκολο να αυξήσει τα ποσοστά του στην πορεία προς τις κάλπες με δεδομένη την πόλωση που κυριαρχεί ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρές πιέσεις από το νέο δικομματισμό θα δεχτούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη να είναι πιο ευάλωτο να χάσει ψηφοφόρους.

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν διαρροές ψηφοφόρων προς τη ΝΔ, κυρίως από το ΠΑΣΟΚ καθώς στα διλήμματα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ ή να οδηγηθούμε στην δραχμή, ένα ποσοστό «πράσινων» ψηφοφόρων οδηγούνται στην κάλπη της ΝΔ για να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook