Τι είναι το «Μητρώο Στελεχών» που δημιουργεί η ΝΔ

Ποιοι είναι οι στόχοι του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ίδρυση του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών.

Τι είναι το «Μητρώο Στελεχών» που δημιουργεί η ΝΔ

Έως σήμερα, η Ν.Δ. μόνο ελκυστικό κόμμα δεν μπορούσε να υπερηφανευθεί ότι ήταν και ως εκ τούτου πολύ δύσκολα έβρισκε πρόσωπα, πέραν των μελών της , να υπερασπιστούν την πολιτική της και να ασχοληθούν πιο ενεργά. Πολλές φορές είχε τεθεί το ζήτημα της ενασχόλησης με το κόμμα των ίδιων και των ίδιων προσώπων, των κομματικών καρεκλοκένταυρων, των ατόμων που κόλλαγαν κομματικά ένσημα, των φίλων και των κολλητών διαφόρων κεντρικών παραγόντων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί ένα ποιοτικό άλμα, ιδρύοντας Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, θέτοντας σε λειτουργία ουσιαστικά ένα μηχανισμό για την παρακολούθηση και αξιολόγηση απλών πολιτών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική: άλλοι θα είναι ενδεχομένως υποψήφιοι βουλευτές ή θα στελεχώσουν το Κράτος όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση.

Το κρίσιμο για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι, πέρα από την προετοιμασία σε επίπεδο νομοσχεδίων και άμεσων νομοθετικών παρεμβάσεων, να έχει έτοιμη μια μεγάλη ομάδα αξιόλογων προσώπων που είτε θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, είτε θα είναι στη διάθεση της ηγεσίας για να τοποθετηθούν σε καίριες θέσεις στον κομματικό μηχανισμό!

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της νέας πρωτοβουλίας από τον Κυρ. Μητσοτάκη κυριάρχησαν ερωτήματα και αντίστοιχες απαντήσεις όπως: α) «Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη Νέα Δημοκρατία», β) «Πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε;» και γ) «Δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι μαζί σας;».

Επί της ουσίας ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να δημιουργήσει, βγαίνοντας από τα κομματικά στεγανά, μια μεταρρυθμιστική συμπαράταξη με απώτερο στόχο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα να βάλουν την υπογραφή τους στις δραστηριότητες του δορυφορικού σχήματος της Ν.Δ.

Πριν περίπου 9 μήνες, ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά την εσωκομματική του νίκη βρέθηκε αντιμέτωπος με το ίδιο πρόβλημα που είχαν και οι παλαιότεροι αρχηγοί, ιδίως ο Αντώνης Σαμαράς: η Ν.Δ. «δεν αρέσει». Έχασε δύο εκλογές και προσπαθεί εκ νέου να βρει επαφή με την κοινωνία και κυρίως, όχι τόσο για την πρωτιά της που θεωρείται δεδομένη, να δημιουργήσει θετικό ρεύμα για την ίδια.

Σε αυτό το κλίμα ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο πολιτικό σχέδιο με στόχο να εντάξει στη Ν.Δ. νέες δυνάμεις και ταυτόχρονα να αναδείξει, με περισσότερη ευελιξία από όση επιτρέπουν οι εσωκομματικές διαδικασίες, τις ιδέες του για την πολιτική και την κοινωνία.

Η ιδέα αυτή ήταν παλαιά και δοκιμάστηκε και στις εσωκομματικές εκλογές, όταν πολλοί εθελοντές προσφέρθηκαν να συνδράμουν τον εκλογικό αγώνα του Κυρ. Μητσοτάκη, χωρίς να είναι μέλη της Ν.Δ. ούτε είχαν διάθεση να γίνουν.

Μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. δαπάνησε πολύ από τον προσωπικό του χρόνο για να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα ανοιχτό σε ιδέες, σε πρωτοβουλίες και πρόσωπα και δεν θα θέτει κανέναν περιορισμό στην επικοινωνία του με τους πολίτες.

Για την ακρίβεια ο Κυρ. Μητσοτάκης, πιστεύει ότι αυτή η πρωτοβουλία για την ίδρυση Μητρώου Πολιτικών Στελεχών θα βοηθήσει το κόμμα να διεισδύσει σε ομάδες πληθυσμού που δυσφορούν με το παραδοσιακό μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των κομμάτων ή βρίσκονται στην ιδιότυπη θέση να θέλγονται από τον λόγο και το στυλ άσκησης πολιτικής του ίδιου, χωρίς να ενθουσιάζονται με τη Ν.Δ.

Μένει να φανεί εάν στην πράξη η προσπάθεια αυτή θα δικαιωθεί, καθώς πολλοί φοβούνται να μην δημιουργηθεί ένα είδος ανταγωνισμού με τις κατά τόπους κομματικές οργανώσεις και με τους αιώνιους πολιτευτές και κομματικά στελέχη που έχουν τη λογική της επετηρίδας!

Σε αυτό το κλίμα της νέας προσπάθειας για ουσιαστικό άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία και με φόντο τις δημοσκοπήσεις, ειδικά της «Αυγής», όπου καταγράφεται μια παγιωμένη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δώσει σήμα για εκλογική κινητοποίηση, έστω και εάν δεν γίνουν εκλογές αυτή την περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εικόνα της συσπείρωσης και ενότητας του κόμματος και γι’ αυτό δίνει και μεγάλη σημασία σήμερα στην κοινή παρουσία του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα απογευματινά εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο, επί της οδού Πειραιώς.

«Από τα νέα γραφεία ξεκινάει η αντεπίθεση για την άνοδο στην εξουσία» μεταδίδουν οι συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία στην επιχείρηση ανανέωση του κόμματος, μέσω και του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, το οποίο θα αξιολογήσει και θα έχει την υψηλή εποπτεία πιθανότατα η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ 23 Οκτ 2020 | 16:23

Κορονοϊός - Μητσοτάκης: Ανοιχτά τα καταστήματα στις "κόκκινες" περιοχές

"Ο χειμώνας αυτός θα είναι ένας χειμώνας δύσκολος", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανοιχτό το λιανεμπόριο και στην "κόκκινη" κατηγορία.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Οκτ 2020 | 15:16

Oruc Reis- Αποκάλυψη: Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων στο Μαξίμου για το Oruc Reis και την τουρκική παραβατικότητα

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ 22 Οκτ 2020 | 20:54

Κορονοϊός: Με μάσκες και στα εστιατόρια - Πότε τη φοράμε και πότε τη βγάζουμε

Τι είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός για την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε καφέ και εστιατόρια

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 22 Οκτ 2020 | 19:00

Κορονοϊός - Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 και χρήση μάσκας παντού - Και σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα

«ΤΑ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ» 22 Οκτ 2020 | 18:32

Πέτσας για καταδίκη Χρυσής Αυγής: Η συλλογική μας απάντηση στους νεοναζί είναι το Κράτος

"Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας απέδειξαν ότι είναι ισχυροί", τονίζει ο Στέλιος Πέτσας.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ 19-24 ΕΤΩΝ 22 Οκτ 2020 | 16:00

Κορονοϊος: Φόβοι ότι τα κρούσματα σήμερα θα φτάσουν τα 1.000- Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί σήμερα θα είναι 4ψήφιος

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ 22 Οκτ 2020 | 11:47

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7 το απόγευμα: "Θα εξηγήσω τα μέτρα που θα λάβουμε"

Το δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 21 Οκτ 2020 | 21:44

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη: Το πρωί οι αποφάσεις για νέα μέτρα - Στο τραπέζι η μάσκα παντού

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα ανακοινωθούν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό, σε διάγγελμά του προς τους πολίτες

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 21 Οκτ 2020 | 13:48

Μητσοτάκης από Κύπρο: Η Τουρκία ονειρεύεται αυτοκρατορικές πρακτικές- Ζωγραφίζει αυθαίρετους χάρτες

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη, Αθανασιάδη, αλ Σίσι στην Τριμερή Σύνοδο μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 Οκτ 2020 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι- Συμφώνησαν ότι η Τουρκία προκαλεί

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2020 | 21:01

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα - Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων

Εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ 20 Οκτ 2020 | 16:45

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον για Τουρκία, Brexit και κορονοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 20 Οκτ 2020 | 14:21

Μητσοτάκης σε ομογενείς της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές σε 3 χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι

"Στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην Αυστραλία", ανέφερε σε ομογενείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφο των αποδήμων.