Τι είπαν Παππάς με τον Καναδό πρέσβη για τις Σκουριές

Σήμα από το Μαξίμου «ξέκαθαρος ο προσανατολισμός μας στην ανάπτυξη και τις υγιείς επενδύσεις» μετά τη συνάντηση Ν.Παππά με τον Καναδό πρέσβη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τι είπαν Παππάς με τον Καναδό πρέσβη για τις Σκουριές

Με τον Καναδό πρέσβη στην Ελλάδα συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ενώ παραμένει ανοιχτή η διαμάχη της κυβέρνησης με την εταιρία Eldorado για την επένδυση στις Σκουριές.

Η συνάντηση όπως προκύπτει από εκτενές ενημερωτικό σημείωμα είχε «εκτονωτικό» χαρακτήρα ενώ το Μαξίμου έστειλε το σήμα «ξέκαθαρος ο προσανατολισμός μας στην ανάπτυξη και τις υγιείς επενδύσεις».

Ο κ. Παππάς μετέφερε τη βούληση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας -Καναδά ενώ για την Eldorado Gold, σημείωσε ότι «καλείται να σεβαστεί τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, όπως οφείλει να πράττει σε κάθε ευνομούμενη χώρα, να ευθυγραμμιστεί με τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής και φορολογικής νομοθεσίας της Ελλάδας, αλλά και να αποφύγει την εμπλοκή της σε πολιτικού χαρακτήρα διενέξεις».

Μαξίμου:Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός μας σε ανάπτυξη & υγιείς επενδύσεις

Σε ενημερωτικό κυβερνητικό σημείωμα για τις ελληνοκαναδικές σχέσεις με αφορμή την συνάντηση Νίκου Παππά- Keith Morrill, επισημαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε «τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της ελληνικής κυβέρνησης προς την ανάπτυξη μέσω της προσέλκυσης υγιών επενδύσεων στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως τις, πολλές και σημαντικές, καναδικές επενδύσεις στη χώρα μας, οι οποίες εκτείνονται πολύ πέραν της Eldorado Gold».

Ο Καναδάς, επισημαίνει η κυβέρνηση, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς εταίρους της πατρίδας μας -όχι μόνο γιατί στη χώρα ζει, αναπτύσσεται και προοδεύει μια πολύ σημαντική κοινότητα Ελλήνων ομογενών- αλλά και σε επίπεδο τόσο διπλωματικών, όσο και οικονομικών σχέσεων.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση:

Σε πολιτικό επίπεδο, ο Καναδάς είναι η χώρα που δέχθηκε την επανεγκατάσταση 25.000 Σύρων προσφύγων έως το Μάρτιο 2016, συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος που αφορά στο σύνολο της διεθνούς κοινότητας και, μάλιστα, με τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες χώρες. Για κράτη τα οποία, παρότι -γεωγραφικά- βρίσκονται πολύ εγγύτερα στη σημερινή εστία των ροών έχουν επιδείξει απροθυμία να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Καναδάς είναι πολύ σημαντικός εταίρος της Ελλάδας, τόσο σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις όσο και τον τουρισμό, αλλά με σημαντικά αυξανόμενους ρυθμούς και στις εμπορικές συναλλαγές. Στον τομέα των καναδικών επενδύσεων στην Ελλάδα, αντί να εστιάζει κανείς αποκλειστικά στην Eldorado Gold, πρέπει να απαριθμήσει επίσης:

• Τον επενδυτικό όμιλο Fairfax Financial Holdings, ο οποίος έχει προχωρήσει σε πολύ υψηλές επενδύσεις στην Ελλάδα και, μάλιστα, με αυξητική πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης (συμμετέχει στις Eurobank, Eurobank Properties, όμιλο Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ, PraktikerHellas, Eurolife, Grivalia, κ.ά.). Μάλιστα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fairfax, κ. Prem Watsa με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο για τις υγιείς ξένες επενδύσεις.

• Το Κρατικό Ταμείο Ασφαλίσεων PSP Investments που συμμετέχει με 26% στην εταιρεία διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έχει, μάλιστα, εκφράσει πρόθεση διεύρυνσης της συμμετοχής του.

• Η καναδικών συμφερόντων εταιρεία Hellenic Seadromes που δρομολογεί επένδυση στις εσωτερικές μεταφορές (συγκοινωνία των νησιών με την Αθήνα) με υδροπλάνα, τομέα στον οποίο διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία. Μάλιστα, το συγκεκριμένο project επισπεύδεται και είναι πολύ πιθανό να έχει λάβει τις πρώτες άδειες μέχρι το καλοκαίρι.

• Οι Brookfield Capital Partners και Wilbur Ross Fund που έχουν επενδύσει στη Eurobank, η CraigWirelessGroup στις τηλεπικοινωνίες, η DelcanInternationalGroup στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό της Εγνατίας Οδού, η Bombardier, ενώ επίσης έχει εκδηλωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού (ξενοδοχεία).

Στον τουρισμό σημειώνεται αλματώδης αύξηση, αφού στο 9μηνο του 2015 οι αφίξεις Καναδών τουριστών έφτασαν τις 165.000, ενώ ολόκληρο το 2014 ήταν 146.000. Την ίδια ώρα, το διμερές εμπόριο εκτιμάται ότι αυξήθηκε το 2015 με ρυθμούς της τάξης του 20-30%.

Με αυτά ακριβώς τα πραγματικά δεδομένα, αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση τον Καναδά, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του, υπογραμμίζει στο σημείωμά της η κυβέρνηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΤΟΞΟΤΗΣ" 05 Νοε 2020 | 14:13

Κατάθεση Καλογρίτσα στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και το ρόλο του Νίκου Παππά

Στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών που έχει κάνει, δίνει κατάθεση στον πταισματοδίκη ο Χρήστος Καλογρίτσας.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:46

Γεννηματά: Ολοφάνερες οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας - Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά επιρρίπτει βαριές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία αφέθηκαν στην τύχη τους.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ 30 Νοε 2020 | 13:40

Πάιατ: Πολυετής η διαδικασία για να πάρει η Ελλάδα μαχητικά F-35

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, λέει ο αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ διαψεύδοντας δημοσιεύματα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. 30 Νοε 2020 | 13:34

Εκτίμηση Συρίγου: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες - Δύο οι τάσεις στην ΕΕ

Οι δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. και το ενδεχόμενο για ήπια μέτρα κατά της Τουρκίας. Πώς περιέγραψε τις ισορροπίες ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Α. Συρίγος.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 30 Νοε 2020 | 13:32

Όταν ο Μιχάλης Ιγνατίου συνάντησε την Τζένιφερ Ψάκι: "Το επίθετό μου είναι ελληνικό και είμαι ενθουσιασμένη για αυτό"

Τι είχε απαντήσει η Τζένιφερ Ψάκι σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για την ελληνική καταγωγή της

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 30 Νοε 2020 | 13:25

Οργή Δένδια: Διαψεύδει κατηγορηματικά μυστική συνάντηση με Μέρκελ

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρουν ότι ουδέποτε υπήρξε μυστική συνάντηση μεταξύ του Ν. Δένδια και της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Νοε 2020 | 12:52

Κορονοϊός - Το μήνυμα του Γιάννη Πλακιωτάκη από τον Ευαγγελισμό: "Είμαι σε καλά χέρια..."

"Αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Συνεχίζεται η νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Νοε 2020 | 12:48

Βαρουφάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για το εάν υπάρχει παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 καλεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσέλθει στην Βουλή και για να απαντήσει εάν "λειτούργησε ή όχι παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 30 Νοε 2020 | 12:21

Μητσοτάκης για άρση lockdown: Εχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας - Μέχρι τέλος του έτους το εμβόλιο στην Ελλάδα

"Δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες για την άρση του lockdown, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα", είπε ο πρωθυπουργός.

"ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΤΙΜΒΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΕΤΣΑ" 30 Νοε 2020 | 09:22

Πολάκης για τον αντιδήμαρχο με την Aston Martin: "Εμείς με τη Μυρσίνη, εσείς με τον "Μπάντεν-Μπάντεν""

Νέα ανάρτηση Πολάκη. Τα βάζει με τον Άδωνι Γεωργιάδη και με τον αντιδήμαρχο Μακρόπουλο για την ανάρτηση για το Μπάντεν Μπάντεν.

ΕΛΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 30 Νοε 2020 | 09:06

Eπέστρεψε στην Αττάλεια το Oruc Reis - Δεν ανανεώθηκε η Navtex - "Εκπληξη" ετοιμάζει ο Ερντογάν ενόψει Συνόδου Κορυφής

Το τουρκικό σεισμογραφικό/ερευνητικό πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, μαζί με τα συνοδευτικά πλοία Αταμάν και Τζένγκις Χαν, καθώς δεν ανανεώθηκε η Navtex.

ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ 30 Νοε 2020 | 07:37

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που θα συζητηθούν

Στο Υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστούν από τους Υπουργούς τα επόμενα σχέδια και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2020 | 07:31

Κρίσιμο 10ήμερο για την άρση του lockdown - Μειώνονται τα κρούσματα αλλά οι ειδικοί είναι διχασμένοι

Στο τέλος της εβδομάδας οι τελικές αποφάσεις για την άρση του lockdown. Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι.