Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή για την επιστολή Μάστορα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα και κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, λέγοντας ότι οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην τριτολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα αναφέρθηκε στην επικοινωνία με τον Χρήστο Μάστορα τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες» και διαβεβαίωσε ότι προωθείται ρύθμιση μετά το αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου

Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Χρήστο Μάστορα, τον τραγουδιστή του συγκροτήματος «Μέλισσες», και τον διαβεβαίωσε ότι προωθείται σύντομα νομοθετική ρύθμιση μετά το αίτημά του για παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το θυμό και την οργή που εξέφρασε με συγκεκριμένη ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο δημοφιλής καλλιτέχνης, εκφράζοντας απόλυτα τους Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα και κατά την τριτολογία του στη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, λέγοντας ότι οι Βορειοηπειρώτες θα λάβουν τις συντάξεις τους.

«Πράγματι υπάρχει μια αδικία που έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από την Αλβανία μέλη της Ελληνικής μειονότητας και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν είχαν τον τρόπο να το βεβαιώσουν καθώς το καθεστώς κατέρρευσε το 1989 και οι περισσότεροι ήρθαν στην Ελλάδα από το 1997. Θα λάβουν τις συντάξεις τους θέλω να ελπίζω με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ελληνικής αντιπροσωπείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Σημειώνεται πως ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες» είχε ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο θέμα κατάργησης των άδικων ρυθμίσεων που είχαν θεσπιστεί επί υπουργίας Κατρούγκαλου και αφορούσαν στο δικαίωμα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.

Ολόκληρη η τριτολογία

Θέλω να κάνω μία ειδική παρατήρηση για ένα ζήτημα το οποίο έθιξε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Βελόπουλος και μετά δύο πολύ σύντομες γενικές πολιτικές παρατηρήσεις ως προς το ύφος της συζήτησης, καθώς θεωρώ ότι ως προς τα ζητήματα του τι συμβαίνει στον κόσμο της εργασίας, είχαμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε.

Οφείλω βέβαια να επισημάνω ότι μπορούμε να έχουμε διαφορετικές ματιές στα πράγματα, διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη, την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και προστασίας της εργασίας. Αυτά είναι απολύτως θεμιτά και θα έλεγα και αναμενόμενα, σε μία Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν έχουμε, όμως, δικαίωμα να αμφισβητούμε τα στοιχεία όπως αυτά δίνονται στη δημοσιότητα από τους επίσημους φορείς του ελληνικού κράτους. Αν η ΕΛΣΤΑΤ πιστοποιεί αποκλιμάκωση της ανεργίας, αυτή είναι μια πραγματική διαπίστωση. Εάν έχουμε τα στοιχεία για τους ελέγχους οι οποίοι έγιναν για παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, φαντάζομαι ότι δεν αμφισβητείτε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Δεν μπορούν να αμφισβητηθούν τα στοιχεία αυτά. Όπως δεν αμφισβητούνται ούτε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα, στη δε επόμενη εκδοχή τους, θα δώσουν τη δυνατότητα στο Υπουργείο να γνωρίζει πλήρως και ηλεκτρονικά όλο το προφίλ των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση, ώστε να μην έχει ο κ. Κουτσούμπας την ανησυχία αν οι εργοδότες μοιράζονται τα στοιχεία αυτά με τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Άρα, μία παράκληση, όταν καταθέτουμε, οποιοσδήποτε -και να τα καταθέσει, επίσημα- στοιχεία στα πρακτικά της Βουλής, αυτά τα στοιχεία δεν μπορούμε να τα αμφισβητούμε. Έχουμε ο καθένας το δικαίωμα στη γνώμη του, δεν έχουμε δικαίωμα να παρουσιάζουμε στοιχεία τα οποία δεν είναι πραγματικά, τουλάχιστον όπως αποτυπώνονται από τις επίσημες Αρχές του κράτους.

Κάνω μία παρατήρηση, κ. Βελόπουλε, σχετικά με τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας. Θέλω και με αυτή την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πράγματι υπάρχει μία αδικία η οποία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όσοι ήρθαν από την Αλβανία, Έλληνες μέλη της ελληνικής μειονότητας, στην Πατρίδα μας και στοιχειοθέτησαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν είχαν τη δυνατότητα εκ των πραγμάτων να συμπληρώσουν τα 40 χρόνια, καθώς το καθεστώς στην Αλβανία κατέρρευσε το 1989. Οι πιο πολλοί ήρθαν στην Ελλάδα από το 1997. Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία το Υπουργείο θα λάβει υπόψη του και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, θέλω να ελπίζω με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Έρχομαι τώρα σε δύο παρατηρήσεις που άκουσα από τον κ. Τσίπρα. Θα απαντούσα και στην κυρία Γεννηματά, αλλά δεν είναι εδώ και δεν κρίνω σκόπιμο να απαντώ σε πολιτικό Αρχηγό που δεν κρίνει απαραίτητη την παρουσία του μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης.

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, -και αυτό απευθύνεται στο σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- ότι πρώτη φορά βλέπω Κοινοβουλευτική Ομάδα να χειροκροτεί με ενθουσιασμό τα καταστροφικά σας λάθη. Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν το έχω ξαναδεί. Δηλαδή, αν τα είχατε κάνει καλά, θα ανεβαίνατε στα έδρανα, κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό δεν είναι αυτοκριτική, αυτό αγγίζει τα όρια της γραφικότητας.

Και επειδή -και θα κλείσω με αυτό- κάνετε μία αντιπαραβολή ότι εσείς ως μεγάλη δημοκρατική παράταξη πάλι έχετε κάποιου είδους υπεροχή απέναντι στην Κεντροδεξιά διότι είστε οι μόνοι που κάνατε -αυτό είπατε- ειλικρινή αυτοκριτική την οποία κανένα άλλο κόμμα δεν έχει κάνει. Εμείς, κ. Τσίπρα, έχουμε μία άλλη παράδοση στο δικό μας πολιτικό χώρο. Όταν ο πολιτικός Αρχηγός χάνει εκλογές, παραιτείται. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 27 Φεβ 2020 | 20:59

Σε Λέσβο, Σάμο και Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς

Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

«ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ» 27 Φεβ 2020 | 18:14

Μητσοτάκης σε Δημάρχους: "Εάν ερχόταν ο Μουτζούρης θα τον δεχόμασταν"

Το ραντεβού του Μεγάρου Μαξίμου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 27 Φεβ 2020 | 17:38

Στο Μαξίμου οι δήμαρχοι των νησιών - Σε εξέλιξη η συνάντηση με Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται αυτή την ώρα στελέχη της αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 27 Φεβ 2020 | 13:58

Μητσοτάκης: Αναβαθμίζονται οι έλεγχοι στα σύνορα λόγω κοροναϊού

"Τα νησιά μας, συνεπώς, τα οποία είναι, ήδη, επιβαρυμένα σε θέματα δημόσιας υγείας πρέπει να προστατευτούν διπλά", είπε ο πρωθυπουργός.

«ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ" 27 Φεβ 2020 | 09:02

Πέτσας: Γραφικός και επικίνδυνος ο Μουτζούρης, θα εξεταστούν όλες οι ευθύνες του

Βαρείς χαρακτηρισμούς επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

ΞΕΦΥΓΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 26 Φεβ 2020 | 23:46

Χυδαιότητες Μουτζούρη κατά Μητσοτάκη: "Να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός" [Βίντεο]

Κυβερνητικά στελέχη, σχολίαζαν πως "μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη"

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ 26 Φεβ 2020 | 19:22

Ο Μητσοτάκης καλεί εκτάκτως στο Μαξίμου τον Μουτζούρη - Αποσύρονται οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη να θέσει τους  τοπικούς αιρετούς προ των ευθυνών τους.

«Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ» 26 Φεβ 2020 | 13:49

Μητσοτάκης σε νησιώτες: Τα κλειστά κέντρα είναι προς όφελός σας

Έκκληση του πρωθυπουργού να πέσουν οι τόνοι.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Φεβ 2020 | 09:29

Μητσοτάκης για Κώστα Βουτσά: "Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας"

"Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα", αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο twitter.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 25 Φεβ 2020 | 23:16

Μητσοτάκης: Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι απόλυτα σαφής για τη μουσουλμανική μειονότητα

Ο πρωθυπουργός μίλησε εφ' όλης της ύλης και κατέγραψε τις παρατηρήσεις και τα αιτήματα των φορέων της Κομοτηνής.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 25 Φεβ 2020 | 21:45

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοστάσιο της Pharmathen [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός εξήρε τη λειτουργία της επιχείρησης που χαρακτήρισε "καινοτόμο, εξωστρεφή, ανταγωνιστική"