Τι είπε ο Λεβέντης στο ραντεβού με τον γερμανό πρέσβη

Την ετοιμότητα του να συναντηθεί με την Ανγκέλα Μέρκελ προκειμένου να της εξηγήσει τι κάνει λάθος η κυβέρνηση και όσες προηγήθηκαν δήλωσε ο Λεβέντης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τι είπε ο Λεβέντης στο ραντεβού με τον γερμανό πρέσβη

Την ετοιμότητα του να συναντηθεί με την Ανγκέλα Μέρκελ προκειμένου να της εξηγήσει «την επιτακτικότητα των αληθινών μεταρρυθμίσεων και όχι αυτών που επιχειρούνται ως άλλοθι και προς εξαπάτηση των Ελλήνων και των ξένων» εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης στον γερμανό πρέσβη με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη.

Σε εκτενή ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων αναφέρονται όλα όσα είπε ο κ. Λεβέντης στον Dr. Peter Schoof, πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, στον οποίο παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του κόμματός του (στη συνοπτική του μορφή γνωστό ως «εννέα σημεία») εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις ή ψευδο-μεταρρυθμίσεις που επιχειρήθηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις μη εξαιρουμένης της σημερινής κινήθηκαν και κινούνται στη λάθος κατεύθυνση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης:

«Με σταθερή προσήλωση στους δημοσιονομικούς και τους άλλους διακηρυγμένους στόχους των συμφωνιών με τους δανειστές μας, σημαντικό είναι να υλοποιηθούν ποιοτικές μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι κοινωνικά ανάλγητες αλλά αντίθετα θα πολεμήσουν τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος των τελευταίων 40-60 χρόνων που είχε ως κατάληξη την πτώχευση της χώρας. Ως παράδειγμα τέτοιων παθογενειών έδωσε τον τρομακτικά υψηλό αριθμό διπλό- και τριπλοσυνταξιούχων όσον αφορά στην κύρια σύνταξη.

Υπογράμμισε ότι η υποστήριξη της Γερμανίας και των υπόλοιπων εταίρων μας προς τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αναστραφεί ο ευρωσκεπτικισμός καθώς και η μη φιλική διάθεση απέναντι στη Γερμανία που έχουν αποκτήσει δύναμη μεταξύ των Ελλήνων πολιτών καθώς ενισχύονται και από το λαϊκισμό ορισμένων ΜΜΕ.

Τόνισε ότι η Ένωση Κεντρώων από την ίδρυσή της ήταν και παραμένει αναφανδόν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, διατρανώνει δε πάντοτε με παρρησία ότι για την ελληνική κρίση υπεύθυνες είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο οι ελληνικές παθογένειες και ότι οι Έλληνες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη να τις διορθώσουν.

Οι σημερινοί κυβερνώντες όπως και οι προηγούμενοι δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν επί τω βελτίω τη χώρα. Αντίθετα μέχρι και υπουργοί δημόσια διακηρύσσουν ότι ακόμη και αν εν μέρει νομοθετούν μεταρρυθμιστικά μέτρα το κάνουν υπό πίεση χωρίς πρόθεση εφαρμογής τους στην πράξη.

Στη συνέχεια ζήτησε από το Γερμανό πρέσβη να μεταφέρει στην κυβέρνησή του το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων.

Δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει την ίδια την καγκελάριο Μέρκελ προκειμένου να της εξηγήσει την επιτακτικότητα των αληθινών μεταρρυθμίσεων και όχι αυτών που επιχειρούνται ως άλλοθι και προς εξαπάτηση των Ελλήνων και των ξένων. Μόνο μέσω της υλοποίησης ενός προγράμματος πραγματικών αλλαγών μπορούν να υπάρξουν αποτελέσματα, να υπερβεί η Ελλάδα την κρίση των τελευταίων έξι ετών και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόβλεψε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει τη θέση της αργά ή γρήγορα σε μια οικουμενική κυβέρνηση στην οποία δέον να συμμετάσχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, Σύριζα και Νέα Δημοκρατία, γιατί αλλιώς μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα έχαιρε της υποστήριξης μόνο μικρότερων κομμάτων δεν θα μπορέσει να παραγάγει έργο.

Ο Γερμανός πρέσβης άκουσε με μεγάλη προσοχή τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων και υποσχέθηκε να τις μελετήσει και να τις προωθήσει στην κυβέρνησή του.

Συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ότι νέες εκλογές είναι απευκταίες παρόλο που πάγια θέση της Γερμανίας παραμένει η μη ανάμειξη στις ελληνικές πολιτικές υποθέσεις.

Βάσει της αμοιβαίας ελληνο-γερμανικής φιλίας, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τις ελληνικές προσπάθειες όπου η συνεργασία της είναι επιθυμητή και εφόσον προσκληθεί επί τούτου από την ελληνική κυβέρνηση.

Το συμφέρον της Γερμανίας έγκειται στο να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση ώστε να επιστρέψει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη. Υποστήριξε ότι η Γερμανία, παρά το ειδικό της βάρος, δεν καθορίζει μόνη της ούτε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε την πολιτική της Ευρωζώνης επειδή στην Ευρώπη οι αποφάσεις λαμβάνονται με διαδικασίες συναπόφασης.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επικοινωνία προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και της Γερμανίας και φυσικά του κοινού σπιτιού και των δύο χωρών που είναι η ενωμένη Ευρώπη».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 29 Σεπ 2021 | 12:40

Διασωληνώθηκε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης: Επιδεινώθηκε η υγεία του

Την επαναδιασωλήνωση του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νοσηλεύεται στον "Ευαγγελισμό" με κορονοϊό, αποφάσισαν οι γιατροί.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 28 Σεπ 2021 | 18:00

Βασίλης Λεβέντης: Συγκινημένη η σύζυγός του - "Αποσωληνώθηκε επιτέλους, έχει επαφή με το περιβάλλον" [Βίντεο]

Η σύζυγος του Βασίλη Λεβέντη, Αναστασία Μεντεσίδου, εξήγησε τους λόγους που τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση να καθυστερήσει τον εμβολιασμό του.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 28 Σεπ 2021 | 14:09

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης - Κρίσιμη παραμένει η κατάστασή του

Αποσωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κορονοϊό

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ 27 Σεπ 2021 | 17:06

Βασίλης Λεβέντης: Αποκάλυψη της συζύγου του - Δεν έκανε το εμβόλιο γιατί έχει ανεπάρκεια νεφρών [Βίντεο]

Ώρες αγωνίας για τον Βασίλη Λεβέντη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορoνοϊό- Η σύζυγός του εξηγεί γιατί δεν έχει εμβολιαστεί

ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ 27 Σεπ 2021 | 07:31

Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει τη μάχη της ζωής του με τον κορονοϊό: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Eίναι ανεμβολίαστος και πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

«ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ» 26 Σεπ 2021 | 20:58

Βασίλης Λεβέντης - Το μήνυμα του γιου του Μάριου: "Όποιος επιθυμεί ας κάνει μια προσευχή…"

Ο γιος του Βασίλη Λεβέντη μιλά για "σκληρή και άνιση μάχη" που δίνει ο πατέρας του με τον ιό

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ 26 Σεπ 2021 | 14:20

Τι έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης για τον εμβολιασμό - Η έκκλησή του στον κόσμο [βίντεο]

"Είναι η επιστήμη που έχει το λόγο. Είναι η ώρα της επιστήμης και τους ιατρούς πρέπει να εμπιστευτούμε" έλεγε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΣ 26 Σεπ 2021 | 13:59

Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο - Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

"Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη", αναφέρει το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τον Β. Λεβέντη που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κορονοϊό.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ 26 Σεπ 2021 | 12:26

Βασίλης Λεβέντης: Δίνει μεγάλη κρίσιμη μάχη - Είναι δύσκολα τα πράγματα, λέει ο διευθυντής Πνευμονολογικής του Ευαγγελισμού

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε για την μάχη που δίνει ο Βασίλης Λεβέντης

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 26 Σεπ 2021 | 09:35

Βασίλης Λεβέντης: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ με κορονοϊό - Δεν έχει εμβολιαστεί, πάσχει από υποκείμενο νόσημα

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Eίναι ανεμβολίαστος και πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΗ ΔΕΘ 25 Σεπ 2021 | 21:04

Διασωληνώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης: Σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό

ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 21 Οκτ 2021 | 18:35

Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Γιώργος Παπανδρέου: Κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε τις υπογραφές στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη - Απεσύρθη ο Κεγκέρογλου - Στο φουλ οι μηχανές των επιτελείων.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΑΤ 21 Οκτ 2021 | 18:02

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ας αφήσει τα κλισέ κι ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ που δηλώνει "έκπληκτος"

"Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ