X

Τι είπε ο Τσίπρας στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό

Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Δείτε τι απάντησε.

Γράφει: TheToc team

Στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, ξεκίνησε, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, η συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κοινή δηλαδή συνεδρίαση των δύο νέων οργάνων που διαμορφώθηκαν, του Πολιτικού Συμβούλιου και του Εκτελεστικού Συμβούλιου.

Προσερχόμενος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Και απάντησε -μάλλον με μία δόση χιούμορ- κοιτώντας το ρολόι του: «Ξέχασα, άλλη μέρα».

Παρά την εύθυμη διάθεση του πρωθυπουργού, η εικόνα που αναδείχθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνιζε την αντίδραση του κομματικού μηχανισμού και τμήματος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα που κυριάρχησαν τελικά στα νέα όργανα του κόμματος.

Το «κόψιμο» της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη και του στενού συνεργάτη και φίλου του πρωθυπουργού, πανεπιστημιακού Αριστείδη Μπαλτά από το Πολιτικό Συμβούλιο ήταν ένα μήνυμα από τους …σκληρούς της τάσης των 53+ ότι δεν θα δεχτούν τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης να «μπολιάσουν» το κόμμα. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, μετά το «κόψιμο» της Πολιτικής Γραμματείας στα δύο, «έκοψε» τον Π. Σκουρλέτη και τον Θ. Δρίτσα από το Πολιτικό Συμβούλιο στέλνοντας μήνυμα και για τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Ενδεικτική πάντως των ισορροπιών αλλά και των συσχτισμών είναι το μήνυμα που έστειλε η εσωκομματική τάση των 53+, μία μόλις ημέρα μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ και λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Σε ένα μακροσκελές κείμενο στην ιστοσελίδα commonality.gr -η οποία απηχεί και προβάλλει τις θέσεις της συγκεκριμένης τάσης εντός ΣΥΡΙΖΑ- με τον τίτλο «Γιατί ο Πάνος Σκουρλέτης έχει δίκιο» οι 53 καλούν να δοθεί από όλους η μάχη κατά των ιδιωτικοποιήσεων στην ενέργεια και επιβραβεύουν την στάση του υπουργού.

Κατά τη διάρκεια της ΠΓ στα γραφεία του κόμματος στην Πλ. Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει, πάντως, τις βάσεις πάνω στις οποίες θα λειτουργήσουν τα δίδυμα όργανα και το κόμμα σε σχέση με τη κυβέρνηση προετοιμάζοντας τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων του ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά και την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ριζικός ανασχηματισμός με έμφαση στη «γενιά των 35άρηδων» του ΣΥΡΙΖΑ