Τι λέει ο επιχειρηματίας για τα «βοσκοτόπια Καλογρίτσα»

Τη δική του εκδοχή για τα επίμαχα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, τα οποία παραχωρήθηκαν στον κ. Καλογρίτσα ως εγγύηση προκειμένου να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες, δί

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τι λέει ο επιχειρηματίας για τα «βοσκοτόπια Καλογρίτσα»

Τη δική του εκδοχή για τα επίμαχα βοσκοτόπια στην Ιθάκη, τα οποία παραχωρήθηκαν στον κ. Καλογρίτσα ως εγγύηση προκειμένου να πάρει μία από τις τηλεοπτικές άδειες, δίνει ο Σπύρος Καραμπάτσος.

Ο επιχειρηματίας μιλάει «συκοφαντική, ψευδή και χυδαία» επίθεση και ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του ο κ. Καραμπάτσος αναφέρει ότι η ΑΓΥΙΑ ΑΕ είναι ελληνική και όχι offshore εταιρεία, ότι η ακίνητη περιουσία του στην Ιθάκη δεν υπήρξε ποτέ «τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία», αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών, επί των οποίων δεν υπάρχει καμία διεκδικητική αγωγή, ούτε αξίωση.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα γιατί παραχώρησε την έκταση απαντά «Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Mετά την από πολλών ημερών άθλια, βάρβαρη, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ, ΨΕΥΔΗ και ΧΥΔΑΙΑ επίθεση εναντίον μου και κατά της εταιρείας μου, που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί, προσφεύγω σήμερα στην δικαιοσύνη, για να προστατεύσω την τιμή της συζύγου μου και των παιδιών μου, και να αμυνθώ στην απόπειρα των οικονομικών κολοσσών που επιχειρούν -για δικά τους συμφέροντα και λόγους- να με αποδομήσουν ηθικά και εξοντώσουν επιχειρηματικά μέσω καθ’ ολοκληρίαν ψεμμάτων, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας.

Παραθέτω τα ακόλουθα:

1. Ως προς την Εταιρεία ΑΓΥΙΑ Α.Ε.

1.1 Η επιχειρηματική μου παρουσία στην Ιθάκη αγγίζει ήδη τα 30 έτη, από την αγορά της πρώτης εκτάσεως εκ μέρους της ΑΓΥΙΑ ΑΕ το 1987 και συνεχίζεται ανελλιπώς έως σήμερα.

1.2 Είναι Ελληνική Α.Ε. και όχι OFFSHORE εταιρεία. Οι μόνοι μέτοχοι και μέλη του ΔΣ είναι τα μέλη της οικογενείας μου και εγώ, ο δε “επιχειρηματίας φάντασμα” κατοικεί με την οικογένειά του τα τελευταία είκοσι έτη στην ίδια διεύθυνση.

1.3 Η εταιρεία δημιουργήθηκε για την αγορά γης και την ανάπτυξή της και ΔΕΝ πραγματοποιεί άλλες εμπορικές πράξεις.

1.4 Οι όποιες αργοπορημένες δηλώσεις – δημοσιεύσεις κλπ που εμφανίζονται ως “κακουργήματα”, επισύρουν τα φοβερά πρόστιμα των 150€.

2. Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων.

2.1. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας μου στην Ιθάκη -παρά το μεγάλο της μέγεθος- δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική κλπ περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών.

2.2. Οι εκτάσεις αυτές ούτε γειτνιάζουν, ούτε υπάρχει πλησίον κρατική, δημοτική, εκκλησιαστική ή άλλη κοινόχρηστη ιδιοκτησία.

2.3. Παρ’ ότι έχω δεκάδες όμορους ιδιοκτήτες, τα 30 αυτά έτη, ΚΑΜΜΙΑ διεκδικητική αγωγή δεν εγέρθηκε εναντίον μου πλην μίας 4 στρεμμ. στην οποία η αντίδικος δεν έδωσε συνέχεια όταν το δικαστήριο διέταξε πραγματογνωμοσύνη.

2.4. ΚΑΜΜΙΑ οικονομική αξίωση δεν έχει απαιτηθεί από ΚΑΝΕΝΑ για τις πράξεις αυτές.

2.5. ΟΥΔΕΜΙΑ αξίωση έχει ΠΟΤΕ εγερθεί δικαστικά από τον Δήμο Ιθάκης.

2.6. Για την διάνοιξη της ιδιωτικής οδού εντός του κτήματος -την πόρτα του οποίου δείχνουν συνεχώς οι φωστήρες της αντικειμενικής δημοσιογραφίας- υποβλήθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και ελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες άδειες:

α. Δ/νσης Δασών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

β. Άδεια από τις τρεις Δ/σεις Υπ. Πολιτισμού. (Κλασσικών, Βυζαντινών και Νεωτέρων μνημείων)

γ. Έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Το κόστος μελετών και διάνοιξης καλύφθηκε βεβαίως εξ ολοκλήρου από εμάς.

3. Οι αθλιότητες περί ανύπαρκτων πληρεξουσίων νεκρών ανθρώπων.

3.1. Από την απλή ανάγνωση των πληρεξουσίων, από πτυχιούχο της νομικής, προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων 3.000 στρεμμάτων από το έτος 2000.

3.2. Αίφνης, «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και δικηγόροι ενημερώνουν από τηλεοράσεως την κοινή γνώμη, ότι είμαι εφοδιασμένος με πληρεξούσια, των οποίων η ισχύς έχει παύσει, διότι οι εντολείς μου έχουν αποβιώσει. Είναι πρόδηλο ότι οι «δημοσιογράφοι» γνωρίζουν την αλήθεια και την αποκρύπτουν.

3.3. Οι νομικοί όμως που εκφράζουν αβασάνιστα αστήρικτες και παραπλανητικές απόψεις, δεν έκαναν τον κόπο να αναγνώσουν προ της εμφανίσεώς τους στα κανάλια, τα πληρεξούσια αυτά. Διότι εάν το έκαναν, είναι ακόμη πιο πρόδηλο, ότι οι κύριοι αυτοί δεν γνωρίζουν τι ορίζει ο νόμος περί ανέκκλητης πληρεξουσιότητας και περί μεταθανάτιας πληρεξουσιότητας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μιλούν για πράγματα που γνωρίζουν.

4. Ως προς την αξία των επίμαχων εκτάσεων:

4.1. Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη.

4.2. Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι:

4.3. Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο.

Οι πανεπιστήμονες θα πρέπει να αμφισβητήσουν:

α. Την νομική επάρκεια του Νομικού Γραφείου που ήλεγξε για λογαριασμό του Δημοσίου την εγκυρότητα των τίτλων ιδιοκτησίας της γης.

β. Την νομική επάρκεια των υπηρεσιών του Δημοσίου για το ίδιο θέμα.

γ. Την ικανότητα του ανεξάρτητου αξιολογητή εκ μέρους του Δημοσίου για το Business Plan της εταιρείας.

δ. Την ικανότητα των υπηρεσιών του Fast Track για το ίδιο θέμα.

ε. Τέλος την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, το 2014, για πρόταση ένταξης του επενδυτικού σχεδίου ως Στρατηγική Επένδυση.

4.4. Σε κάθε περίπτωση, το να αμφισβητούν οι Έλληνες καναλάρχες και δημοσιογράφοι την αξία της έκτασης προβάλλοντας ως επιχείρημα την αξία κτήσης της έκτασης, που πραγματοποιήθηκε προ τριάντα ή τις αντικειμενικές αξίες προ δέκα ετών προκαλεί θυμηδία, διότι προφανώς είναι οι πρώτοι άνθρωποι που ΔΕΝ κατάλαβαν ότι οι αξίες της ακίνητης περιουσίας, καθώς τα χρόνια περνούν μεταβάλλονται και συνέργειες μπορούν να δημιουργήσουν θεαματικές υπεραξίες.

4.5. Επισημαίνω την δόλια σκοπιμότητα του σοβαροφανούς “ερευνητή” να εμφανίζει την αναπόσβεστη αξία του κτήματος στον ισολογισμό, μετά από 20 έτη κατοχής του, ως παραδοχή εκ μέρους μου της μικρής αξίας του.

5. Απάντηση στο ερώτημα “Για ποιο λόγο του το έδωσε”

Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

6. Επίλογος

Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογένειά μου και εγώ προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.

Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων: Εκεί όπου τα συμπεράσματα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία και που όταν αναδειχθεί η γελοιότητα των κατασκευασμένων ρεπορτάζ και των δήθεν στοιχείων τους θα αρχίσει ο συνήθης χορός “Συγγνώμη δεν ήξερα”».Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΡΕΥΝΕΣ 23 Σεπ 2020 | 20:10

"Ντου" με συνθήματα στο πολιτικό γραφείο του Μηταράκη στο Κολωνάκι για τα ΚΥΤ [βίντεο]

Τα συνθήματα στο γραφείο Μηταράκη αφορούσαν τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 23 Σεπ 2020 | 20:00

Ερντογάν: Ελπίζω ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει άλλη μια ευκαιρία για διπλωματία - Τι είπε με Στόλτενμπεργκ και Φον Ντερ Λάιεν

Ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων, είπε στην πρόεδρο της Κομισιον ότι η ένταση στο Αιγαίο οφείλεται στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς Ελλάδας και Κύπρου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 23 Σεπ 2020 | 18:56

DW: Το Βερολίνο απορρίπτει κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Η Γερμανία απορρίπτει κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας όπως μεταδίδει η Deutsche Welle

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Σεπ 2020 | 18:03

"Πυρά" ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η Τζάκρη - Χυδαία η κεντρική γραμμή του κόμματος

Η απόσταση που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη σοβαρότητα, δυστυχώς για τη χώρα, μεγαλώνει λέει η ΝΔ εξ αφορμής των δηλώσεων Τζάκρη

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Σεπ 2020 | 17:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Fraport, Stefan Schulte

Εκφράστηκε ικανοποίηση για την εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης για τα εκκρεμή ζητήματα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 23 Σεπ 2020 | 16:24

Ο Πολάκης τα βάζει με τον Τσακαλώτο και στηρίζει την Τζάκρη- "Ελεος με την ευαισθησία σας"

Με αναρτήσεις του ο Παύλος Πολάκης ασκεί κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ στέκεται στο πλευρό της Θεοδώρας Τζάκρη

ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 23 Σεπ 2020 | 16:05

Αθώα η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα για την δήθεν ανάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του eHealth Forum 2014

Αθωώθηκε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου για την υπόθεση του eHealth forum 2014

ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2020 | 15:56

Γιατί η ΝΔ ψάχνει (και δεν βρίσκει)... εισηγητές για τις συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία- Το παρασκήνιο

Εισηγητές που να μην έχουν "εκτεθεί" ανεπανόρθωτα ψάχνει η ΝΔ για τις συμφωνίες με την Βόρεια Μακεδονία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΖΑΙΜΠΕΡΤ 23 Σεπ 2020 | 15:54

Ελληνοτουρκικά: Το Βερολίνο χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών - Τι λέει για τις κυρώσεις

Την απόφαση για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών χαιρέτισε το Βερολίνο, κάνοντας λόγο για "θετικό δείγμα".

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΑΠΑΤΡΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ" ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 23 Σεπ 2020 | 13:56

Ζητάει και τα ρέστα η Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν καταλάβατε την ειρωνεία μου" - Μύδροι από Φίλη, Καββαδία, Μπίστη

Διευκρινίσεις από την Θοδώρα Τζάκρη για το εθνικιστικό παραλήρημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΤΙΣ 16:30 ΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 23 Σεπ 2020 | 13:50

Ερντογάν: Τηλεδιάσκεψη σήμερα με Φον ντερ Λάιεν και Στόλτενμπεργκ

Τηλεδιάσκεψη με φον ντερ Λάιεν και Γενς Στόλτενμπεργκ θα έχει ο Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η τουρκική Προεδρία.

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 23 Σεπ 2020 | 12:36

Χουριέτ: Στο τραπέζι τηλεδιάσκεψη Ερντογάν με Μητσοτάκη- Θα μιλήσει σήμερα με Φον ντερ Λάιεν και Στόλτενμπεργκ

Επικοινωνία Μητσοτάκη- Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης προαναγγέλλει η εφημερίδα Χουριέτ.