Τι λέει τώρα ο Π. Καμμένος για τα όπλα στους Σαουδάραβες

Ο υπουργός είπε ότι από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας υπάρχει ενδιαφέρον και για αγορά βομβών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τι λέει τώρα ο Π. Καμμένος για τα όπλα στους Σαουδάραβες

«Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να μπουν λεφτά στα ταμεία του Υπουργείου. Δεν είναι μεσάζοντας ο Παπαδόπουλος. Δεν έχω βάλει υπογραφή πουθενά», τόνισε σήμερα ο υπ. Άμυνας Πάνος Καμμένος υπεραμυνόμενος των χειρισμών του στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός είπε ότι από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας υπάρχει ενδιαφέρον και για αγορά βομβών, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί τίποτα και δεν πρόκειται να υπογραφεί.

«Εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή» είπε προσθέτοντας ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει. Όσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό, δεν υπάρχει συμφωνία» επαναλαμβάνοντας πως η συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου.

Σχετικά με τον Τ. Σφακιανάκη είπε ότι το έβαλε στα πόδια όταν του ζητήθηκε να βεβαιώσει με στοιχεία ότι είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, ενώ για τον Β. Παπαδόπουλο σημείωσε ότι τον όρισαν οι Σαουδάραβες και όχι η ελληνική πλευρά.

Αναλυτικότερα ο υπουργός 'Αμυνας είπε ότι η όλη συζήτηση σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στην Σ. Αραβία αποτελούν μέρος ενός πολέμου εναντίον του ώστε να αποδυναμωθεί ως κυβερνητικός εταίρος και πρόσθεσε ότι ενοχλούν τους εμπόρους όπλων οι διακρατικές συμφωνίες.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η μεταφορά των χρημάτων, εφόσον υλοποιείτο η συμφωνία, θα ήταν από υπουργείο Οικονομικών σε υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας "θεωρία της μίζας δεν υπάρχει".

Είπε ότι ο Β. Παπαδόπουλος ήταν ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας δια της εταιρείας του, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας και να πληρωθεί από την Σαουδική Αραβία "όχι με τα χρήματα της συμφωνίας".

Είπε επίσης ότι η Σ. Αραβία ήθελε να προχωρήσει στην αγορά 300.000 βλημάτων και επειδή το απαραίτητο πιστοποιητικό τελικού χρήση είναι συγκεκριμένο δεν μπορεί να πωληθεί ούτε ένα πυρομαχικό -τα οποία έχουν ταυτότητα και αριθμό- περισσότερο ή λιγότερο.

Ερωτηθείς γιατί αντέδρασε ο πρέσβης στην Σ. Αραβία απάντησε ότι ο πρέσβης σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημέρωσε ότι ο Β. Παπαδόπουλος δεν ήταν εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας, "η πηγή του (του πρέσβη) όμως ήταν ο Σφακιανάκης", προσθέτοντας ότι ο πρέσβης της Σ. Αραβίας στην Αθήνα γελούσε όταν ερωτήθη από τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, αν ο Σφακιανάκης είχε σχέσεις με το υπουργικό συμβούλιο της Σ. Αραβίας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Σφακιανάκης προσέγγισε τους πάντες επιχειρώντας να πείσει πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με μικρότερο κόστος για την Σ. Αραβία κατά το 1/5 της συμφωνηθείσης, προσθέτοντας "είχε πείσει φαίνεται τον πρέσβη" και επαναλαμβάνοντας ότι ο Παπαδόπουλος ήταν ο μόνος που είχε εξουσιοδότηση από την Σ.Αραβία.

Ανέφερε επιπλέον ότι έστειλε τον στρατιωτικό ακόλουθο από το Αμπου Ντάμπι στην Σ. Αραβία προκειμένου να βεβαιωθεί ότι "όλα βαίνουν καλώς" από τον Σαουδάραβα στρατηγό υπεύθυνο της Διεύθυνσης Εξοπλισμών.

Ερωτηθείς αν γνώριζε τον Β. Παπαδόπουλο είπε ότι "τον έμαθα αφ' ότου μιλήσαμε" καθώς, όπως ανέφερε ο Παπαδόπουλος είχε υποβάλλει διάφορα αιτήματα όπως την ενοικίαση εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στο Λαύριο και έλαβε αρνητική απάντηση ή υποβάλλοντας προτάσεις προκειμένου διάφορα κράτη να αγοράσουν όπλα από την Ελλάδα.

Διευκρίνισε ότι αν ο Παπαδόπουλος εγγράφως αποδείκνυε ότι ήταν εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος κρατών θα μπορούσαν να προχωρήσουν διακρατικές συμφωνίες.

"Προσπάθησα να βρω έσοδα για τα ταμεία του Υπουργείου 'Αμυνας και σκοπός της επίθεσης είναι να μην μπουν λεφτά στα ταμεία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι, αναφερόμενος στο πότε γνώρισε τον Παπαδόπουλο, ότι "η ΝΔ έχει ένα παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με έναν επιχειρηματία στον οποίο ο πατέρας του δώρισε 67 εκ. δολάρια".

Σχετικά με όσα είπε ο κ. Ν. Φίλης στην βουλή για την πώληση πυρομαχικών στο συγκεκριμένο κράτος, καταρχήν επισήμανε ότι "χωρίς ανέγκλητη πίστωση" (κατάθεση χρημάτων) δεν υπάρχει συμφωνία.

Ανέφερε ότι όταν ελήφθη η σχετική απόφαση δεν υπήρχε καταγγελία από την ΕΕ, "τώρα ετέθη θέμα".

Επιβεβαίωσε ότι η Σ. Αραβία επέδειξε ενδιαφέρον για την αγορά και βομβών από την Ελλάδα, καθιστώντας απολύτως σαφές ότι δεν έχει υπογραφεί τίποτα ούτε πρόκειται να υπογραφεί αν δεν ολοκληρωθεί η παρούσα συμφωνία.

Ως προς το θέμα των βομβών είπε "κατανοώ τις ευαισθησίες του κ. Φίλη και του κ. Παφίλη, θα δούμε τι θα πει η ΕΕ, δεν θα συναινέσουμε σε τέτοια προμήθεια".

Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η επίκληση των καταγγελιών για την Σ. Αραβία είναι δικαιολογία της κυβέρνησης για να ακυρώσει την συμφωνία, σημειώνοντας ότι "αν θέλαμε να ακυρώσουμε την συμφωνία θα επικαλούμασταν την λήξη της από τις 10 Οκτωβρίου".

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος αν και η υπογραφή του δεν υπάρχει πουθενά, υπερασπίζεται τους ανθρώπους του (τα στελέχη των ΕΔ) τα οποία έκαναν καλά την δουλειά τους.

Ως προς το θέμα του ταξίαρχου αφού υπενθύμισε ότι τώρα υπηρετεί σε υπεύθυνη θέση, ανέφερε ότι εκλήθη στο γραφείο του υπουργού 'Αμυνας, διότι είχαν εμφανιστεί κάποιοι αντιπρόσωποι από την Σ. Αραβία που ενδιαφέρονταν για προμήθεια οπλισμού διαφορετική από εκείνη των 300.000 βλημάτων και ενώ ο υπουργός 'Αμυνας είχε καταστήσει σαφές ότι αν δεν ολοκληρωθεί αυτή (των πυρομαχικών) δεν πρόκειται να γίνει τίποτα άλλο, εντούτοις ο ταξίαρχος ξεκίνησε συζήτηση με αυτούς, μια συζήτηση που ενδεχομένως να οδηγούσε και στον Σφακιανάκη.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι αυτή την στιγμή βρίσκονται εν εξελίξει δύο έρευνες, μία από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα και μία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και πρέπει να περιμένουμε τα πορίσματά τους.

Πρόσθεσε ότι τα έγγραφά του μπορούν να τα δουν οι πάντες, αναφέροντας χαρακτηριστικά "δεν υπάρχει ούτε δράκος, ούτε φωτιά".

Ο κ. Καμμένος στην αρχή της συνέντευξής έκανε λόγο για "δικηγόρους του Μαρινάκη" αναφερόμενος στους κκ. Μ.Βορίδη και Α. Λοβέρδο, ενώ ερωτηθείς, διευκρίνισε αργότερα μετά από μήνυμα του κ. Λοβέρδου στον τ/σ, ότι ο κ. Λοβέρδος "είναι συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μαρινάκη".

Είπε ότι ο ίδιος δεν φοβάται, ενώ αναφερόμενος στους μεσάζοντες είπε "να πάρει ο κ. Μητσοτάκης σύμβουλο τον γιο του Παπαντωνίου να του δείξει πως τ' αρπάζουν".

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά το πέρας της συνέντευξης του κ. Καμμένου και ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να απαντήσει, σε σύντομη παρέμβασή του στον τ/σ ο κ. Λοβέρδος είπε ότι "δεν ήμουν και δεν είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη, επιστρέφω στον κ. Καμμένο όσα είπε, το θέμα αυτό θα διευκρινισθεί εν ανάγκη και στα δικαστήρια".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕ 09 Ιαν 2022 | 15:32

Ο Πάνος Καμμένος παίζει με το σκύλο του και... κοροϊδεύει τον Γιώργο Παπανδρέου [βίντεο]

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο Πάνος Καμμένος.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 09 Ιαν 2022 | 15:00

Πάνος Καμμένος: Στο Παρίσι με κόκκινο βελούδινο σακάκι σε διάσημο καμπαρέ της Μονμάρτρης [Εικόνες]

Ο Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε μέσα από στόρι του στο Instagram.

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022 03 Ιαν 2022 | 17:01

Πάνος Καμμένος: Δείτε πώς "τελείωσε την πατριαρχία"

Ανάρτηση του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για το 2022 με μήνυμα για την πατριαρχία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 21:39

Το υπ. Υποδομών καλεί την Αττική Οδό για τις αποζημιώσεις: Πληροφορίες για 2.000 ευρώ ανά όχημα, όχι ανά επιβάτη

Αύριο η συνάντηση των δύο πλευρών - Θα συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2022 | 20:34

Οργή ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Alpha για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το φιάσκο στην Αττική Οδό

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πανικό στον πρωθυπουργό και επιρρίπτει ευθύνες στον Alpha, λέγοντας πως δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ 26 Ιαν 2022 | 19:25

Στην αντεπίθεση ο Πατούλης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του- Είμαι 3 μέρες στους δρόμους...

Υπερασπίστηκε το έργο της Περιφέρειας Αττικής ο Γιώργος Πατούλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Ιαν 2022 | 19:17

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη

Με θέμα τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

«ΥΠΗΡΞΕ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ» 26 Ιαν 2022 | 17:33

Στέφανος Μάνος για Αττική Οδό: Οι ίδιοι οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ

"Βιαστήκαμε να δώσουμε αποζημιώσεις σε οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες και είχαν φθαρμένα λάστιχα", σχολίασε ο Στέφανος Μάνος

«ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ» 26 Ιαν 2022 | 16:37

Τσίπρας για Μητσοτάκη: "Εμφανίστηκε για να αποποιηθεί τις ευθύνες - Να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία" [Βίντεο]

"Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 16:07

Απάντηση Πατούλη σε Μητσοτάκη: "Ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν"

H απάντηση στην αναφορά του Πρωθυπουργού για τις ευθύνες της Περιφέρειας

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 15:53

Ποιος φταίει για το φιάσκο;- Η κόντρα Στυλιανίδη - Πατούλη & πώς γλιτώσαμε τα εγκλωβισμένα σχολικά

Διαφορετικές αναλύσεις υπάρχουν για τα αίτια του φιάσκου με την κακοκαιρία "Ελπίς".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 26 Ιαν 2022 | 13:31

Καρφιά Κωνσταντινόπουλου: Αντί να ανοίξουν τους δρόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις - Με λογική... ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

"Είναι απίστευτο πόσο μακριά από τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων είναι η ΝΔ ακολουθώντας τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρήματα ας πληρώσουν", λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 26 Ιαν 2022 | 13:16

Γιατί όλοι θυμούνται τώρα τον Χρυσοχοΐδη; - Πέρυσι έκλεισε την Εθνική Οδό και "τα άκουσε"

Πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πέρυσι με τον χιονιά έκλεισε εγκαίρως την Εθνική Οδό.