Μητσοτάκης: Οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης επιδείνωσαν το προσφυγικό

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση στο νησί.

ti-lesbo-episkeptetai-simera-o-kuriakos-mitsotakis
SHARE THIS
0
SHARES

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση στο νησί όπου δέχεται τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την Τουρκία και αυτή τη στιγμή λειτουργεί το μοναδικό hotspot. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρχικά επισκέφθηκε το κέντρο προσφύγων στο Καρά Τεπέ και στη συνέχεια  το hotspot στη Μόρια. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

"Η κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο απο τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης" τόνισε σε δηλώσεις του.

Παράλληλα, ζήτησε και επισκέφθηκε τις γιαγιάδες που έγιναν διάσημες από τη φωτογραφία που φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο.

 

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Λέσβο γίνεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε για το προσφυγικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

«Επισκέπτομαι, σήμερα, το πρώτο Κέντρο Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια, στη Λέσβο. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Frontex, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των διεθνών οργανισμών, των υπηρεσιών της Κυβέρνησης για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν για να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά οξύ πρόβλημα.

Η χώρα αντιμετωπίζει, σήμερα, ένα τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα το οποίο έχει και ανθρωπιστική διάσταση, αλλά και διάσταση ασφάλειας. Ένα πρόβλημα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την κατασκευή των hot spots, στα πέντε νησιά του Αιγαίου.

Είναι, όμως, επίσης ξεκάθαρο, ότι η κατασκευή των hot spots από μόνη της, δεν θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο. Χρειάζεται μια οργανωμένη αντιμετώπιση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρειάζεται τα κράτη -  μέλη της Ευρώπης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους πρόσφυγες, οι οποίοι πρόκειται να μεταγκατασταθούν στην Ευρώπη. 

Και χρειάζεται, βέβαια, και η ίδια η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι το πρόβλημα αυτό δεν πρόκειται να λυθεί, εάν δεν υπάρξει μια ουσιαστική ανάμειξη της Τουρκίας στην αντιμετώπισή του».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook