Follow us

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα»

Ακόμη μια νύχτα έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ πέρασαν οι υποψήφιοι καναλάρχες χωρίς να βγει λευκός καπνός...

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα»

Ακόμη μια νύχτα έγκλειστοι στο κτίριο της ΓΓΕΕ πέρασαν οι υποψήφιοι καναλάρχες χωρίς να βγει λευκός καπνός... Η μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας συνεχίζεται.

Ο λευκός καπνός αναμένεται πλέον από ώρα σε ώρα και νικητές και ηττημένοι αναμένεται μέσα στην ημέρα να εξέλθουν από την πύλη της ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο αστυνομικός διευθυντής ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μετακινηθούν από την είσοδο της ΓΓΕΕ, γεγονός που εκτιμάται ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Πάντως ακόμα κι όταν «κλειδώσει» και η τέταρτη άδεια θα χρειαστούν περίπου δύο ώρες ώστε να καθαρογραφεί το αποτέλεσμα και όπως είναι φυσικό εντός αυτού του δίωρου ουδείς, ακόμη κι όσοι δεν έχουν λάβει άδεια, δεν θα μπορούν να εξέλθουν από το κτήριο.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, βρίσκονται στη ΓΓΕΕ ήδη 48 ώρες.

Ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Εως χθες το βράδυ -με βάση και τις ώρες που μετράει ο διαγωνισμός- οι τρεις άδειες είχαν «κλειδώσει». Οι 5 διεκδικητές που έχουν απομείνει για τη μία και τελευταία άδεια, είναι αναγκασμένοι να τα παίξουν όλα για όλα. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν πως η ήττα σε αυτόν τον τελευταίο γύρο, τους βγάζει "εκτός νυμφώνος".

Ακόμη όμως κι αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός θα απαιτηθεί επιπλέον χρονικό διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.

Είναι χαρακτηριστικό πως κυβερνητική πηγή στην οποία απευθύνθηκε το TheTOC δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ή όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα και μάλιστα όχι το πρωί.

Εν τω μεταξύ εν μέσω οργίου φημών, κυβερνητικά στελέχη με κάθε δυνατό τρόπο σπεύδουν να τις διαψεύσουν, λέγοντας μάλιστα πως το γεγονός ότι παραμένει άγνωστο ποιοι μέχρι τώρα έχουν πάρει άδεια αποτελεί τεκμήριο του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

Το πρωί της Τρίτης οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες μπήκαν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα»

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 2

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 3

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 4

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 5

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 6

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 7
Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 8

"Βροχή" εξώδικων: Ολοι εναντίον όλων

Χθες τον "τόνο" στον διαγωνισμό όσο και έξω από την ΓΓΕΕ έδωσαν οι δικαστικοί επιμελητές που θυροκολλούσαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, με τα οποία όλοι στρέφονται εναντίον όλων. Η αρχή έγινε στις 9 το πρωί με την αίτηση του Star Chanel. Αρχικά υπήρχε η πληροφορία ότι πρόκειται για μια καινούρια διαδικασία, ωστόσο σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του σταθμού κ. Λαζαράτος ξεκαθάρισε ότι είναι τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και απλά έπρεπε να επιδοθούν έως σήμερα.

Με την αίτηση αυτή ζητείται ο αποκλεισμός της εταιρείας Καλογρίτσα, επειδή στο καταστατικό της αναφέρει ότι μπορεί να εμπλέκεται και σε άλλες δραστηριότητες.

Στις 10 το πρωί ένας άλλος δικαστικός επιμελητής κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA.

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 9

Ο τρίτος φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί και ήταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και λίγα λεπτά αργότερα θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που κινείται κατά της διαδικασίας της δημοπρασιας.

Πέμπτος φάκελος ήταν αυτός του ΣΚΑΪ για ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημοπρασίας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και κατά των τεσσάρων νέων σχημάτων που μετέχουν στην εν εξελίξει διαδικασία.

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 10

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 11

Tηλεμαραθώνιος χωρίς τέλος για τα 4 «δισκοπότηρα» - εικόνα 12

Μόνο ο Καρατζαφέρης "ξέρει" τους νικητές

Ενώ πάντως ο διαγωνισμός ήταν σε εξέλιξη ο Γιώργος Καρατζαφέρης "ανακοίνωσε" τους νικητές. Από την εκπομπή του στο ΑΡΤ είπε πως τις άδεις παίρνουν οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος και η κυπριακή εταιρία στην οποία μετέχει ο Β.Βαρδινογιάννης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 28 Σεπ 2023 | 17:11

Νέος γενικός γραμματέας της Κ.Ο στη ΝΔ ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης

Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε προπάντων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στη Θεσσαλία, η πρώτ δήλωση μετά την εκλογή του Στ. Καλαφάτη ως γγ της Κ.Ο της ΝΔ

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Σεπ 2023 | 16:57
ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 28 Σεπ 2023 | 15:40

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Την επόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση της ΚΟ με πρόεδρο τον Κασσελάκη

Την επόμενη Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 15:19

H Μιχαηλίδου απαντά στο "απρόσκλητη" του Κασσελάκη: Δεν πήγα να γυρίσουμε βίντεοκλιπ...τον υποδέχθηκα ως όφειλα

"Απρόσκλητη η αρμόδια Υφυπουργός;" διερωτάται η Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 28 Σεπ 2023 | 14:27

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάθισε στα έδρανα του ΚΚΕ και ο Μητσοτάκης τον τρολάρει: "Κόντρα ρόλος ως υπουργός Εργασίας"

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε χιουμοριστικά προς τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη, οι οποίοι κάθονταν στα έδρανα του ΚΚΕ.

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ 28 Σεπ 2023 | 14:13

Κατασκοπευτικό "θρίλερ" με εμπλοκή Γεωργιάδη σε υπόθεση δωροδοκίας από την Huawei- Τι γράφουν Τα Νέα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι κατά την διάρκεια της θητείας του δεν υπέγραψε καμία σύμβαση με την Huawei, ούτε έκανε κάποια συμφωνία.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 28 Σεπ 2023 | 13:59

Eπίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την εντεινόμενη στεγαστική κρίση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στο στεγαστικό πρόβλημα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 28 Σεπ 2023 | 13:32

Μήνυμα Νίνας Κασιμάτη σε Κασσελάκη: Πολιτικό casus belli αν αντικατασταθώ από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Νίνα Κασιμάτη αναφέρεται σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Στέφανος Κασσελάκης δέχεται εισηγήσεις για την αντικατάστασή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 28 Σεπ 2023 | 13:20

Βόμβα από Βούτση: Αποκαλύπτει το "βρώμικο" παρασκήνιο της εκλογής Κασσελάκη - Οι κρυφοί υποστηρικτές, οι φήμες και ο Τσίπρας

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτει τι προηγήθηκε της εκλογής Κασσελάκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 28 Σεπ 2023 | 13:10

Βορίδης για πλημμύρες: Ο Βόλος ήταν εντυπωσιακά άτυχος- Οι υποδομές που είχαν καταστραφεί στον Daniel, δεν είχαν αποκατασταθεί όλες

"Ο Βόλος ήταν "εντυπωσιακά άτυχος", υπό την έννοια ότι "πάλι είχαμε πολύ εκτεταμένο καιρικό φαινόμενο", τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Σεπ 2023 | 12:39

Ο Κασσελάκης στο... χακί: Πάει φαντάρος για 20 μέρες στην παραμεθόριο - Θα εξαγοράσει την υπόλοιπη θητεία του

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκει στην ειδική κατηγορία των Ελλήνων Εξωτερικού που μπορεί να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μέχρι το 38o έτος της ηλικίας του, υπηρετώντας 20 ημέρες.

ΒΟΥΛΗ 28 Σεπ 2023 | 12:25

Το πρώτο σχόλιο Μητσοτάκη για Κασσελάκη: Θα εκπροσωπείται στη Βουλή από τις "βραχνιασμένες φωνές" Πολάκη και Παππά

H ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 28 Σεπ 2023 | 11:57

Ένταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: Τα καρφιά Κωνσταντινόπουλου, οι φωνές για τα εργασιακά και τα κλάματα της Λιακούλη

Προβληματισμός για την πορεία του κόμματος στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνία Κωνσταντινόπουλου για τη στρατηγική.