Την επόμενη εβδομάδα ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή αν χρειαστεί

Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζεται ο Πρωθυπουργός να φέρει στη Βουλή την πρόταση του για ψήφο εμπιστοσύνης.

tin-epomeni-ebdomada-psifos-empistosunis-sti-bouli-an-xreiastei
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός να φέρει στη Βουλή την πρόταση του για ψήφο εμπιστοσύνης, εφόσον το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Πάνο Καμμένο είναι τέτοιο που να μην σηματοδοτεί στήριξη της κυβέρνησης, ώστε να προχωρήσει έως το τέλος του μήνα στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή. 

Οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα έγιναν, κατά πληροφορίες, γνωστές στην χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο αρχηγός της κυβέρνησης δεν πρόκειται να χάσει χρόνο, στην περίπτωση που στην σημερινή συνάντηση του με τον Πάνο Καμμένο, ο τελευταίος επιμείνει στην αποχώρηση του από την κυβέρνηση.

Έτσι φέρεται αποφασισμένος (εκτός απροόπτου) να καταθέσει άμεσα, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα την πρόταση του για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Αυτό ήταν και το πνεύμα της συνέντευξης του στο κανάλι «OPEN» και την Έλλη Στάη αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα των εξελίξεων καθώς δεν έκρυψε ότι θα φέρει προς κύρωση την Συμφωνία των Πρεσπών έως το τέλος Ιανουαρίου, αφού πρώτα έχει προηγηθεί το αίτημα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής προ της ψηφοφορίας διεξάγεται συζήτηση που δεν μπορεί να παραταθεί περισσότερο από τρείς ημέρες από την έναρξη της.

H Kυβέρνηση απoλαύει της εμπιστoσύνης της Boυλής αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων Boυλευτών, η oπoία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των Boυλευτών, ήτοι 120 βουλευτές.

 

Φωτό: Ευρωκίνηση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook