Το Βερολίνο ανακοίνωσε συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά την ερχόμενη Τρίτη

Λίγο πριν απο την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ. Θα δοθεί και συνέντευξη τύπου.

to-berolino-anakoinwse-sunantisi-merkel-samara-tin-erxomeni-triti
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκέλα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπως ανακοίνωσε επισήμως το Βερολίνο. 

Την αρχική ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπροσώπος Κριστιάνε Βιρτς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την επόμενη Τρίτη το Βερολίνο προκειμένου να έχει συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Αθήνα: η συνάντηση είχε «κλείσει» στις 16 Ιουλίου   

Η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ττο ραντεβού και γνωστοποίησε πως η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου. 

Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ στο Βερολίνο εξεδόθη και επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. 

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα γίνει λίγες μέρες πριν την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα για τον πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο του προγράμματος. 

Διαβάστε εδω

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook