X

Το έλα να δεις στη Βουλή με την άρση της ασυλίας της Αυλωνίτου

Η συνεδρίαση για την άρση ή όχι της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου παραπέμφθηκε στας καλένδας, μετά από παρέμβαση του Ν. Παρασκευόπουλου

Γράφει: TheToc team

Το...έλα να δεις έγινε το πρωί στη βουλή, όπου συνεδρίαζε επί δυο ώρες η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για το αν θα αποφασίσει την άρση ή όχι της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου για μια υπόθεση του 2012. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -που τότε εργαζόταν ως ερευνήτρια του αντιντόπινγκ- είχε αλληλομηνυθεί με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο, ο οποίος την κατηγόρησε για χειροδικία εναντίον του, καταλογίζοντας της μάλιστα πως “τον έγδαρε με τα νύχια της και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ”.

Αποτέλεσμα εκείνης την μήνυσης ήταν η κα Αυλωνίτου να οδηγηθεί τότε στο αυτόφωρο. Μετά την εκλογή της κ. Αυλωνίτου σε θέση βουλευτή η υπόθεσή της διαβιβάστηκε στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας της.

Η κα Αυλωνίτου παρευρέθη στη συνεδρίαση και παρά το γεγονός ότι όταν μηνύθηκε δεν ήταν βουλευτής ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα.

Ωστόσο, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς υποστήριξε ότι καθώς εδώ μιλάμε για το αδίκημα της χειροδικίας κι όχι για μια συκοφαντική δυσφήμιση (η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ενέχει και πολιτικά κίνητρα), θα έπρεπε να αρθεί η ασυλία της.

Στην συνέχεια η κα Αυλωνίτου αποκάλυψε ότι έχει μηνύσει και αυτή τον κ. Χάντζο και πως η μήνυση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί αύριο, Παρασκευή!

Αυτό ξεσήκωσε την αντιπολίτευση η οποία είπε ότι και μόνο για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της κας Αυλωνίτου.

Με τα πολλά, η ψηφοφορία ξεκίνησε και ενώ όλα έδειχναν πως οδηγούμαστε στην άρση ασυλίας της κας Αυλωνίτου, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος, διέκοψε την ψηφοφορία καλώντας την Επιτροπή να εξετάσει αν μπορεί να προστατεύει κάποιους συναδέλφους οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα -πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Κουράκη, παρά την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Τελικά, και μετά από πολλή ώρα αντεγκλήσεων, η κυβερνητική πλειοψηφία πέτυχε εν μέρει τον σκοπό της καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε χωρίς η επιτροπή να λάβει απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας της κ. Αυλωνίτου.