Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή

Ο πρωθυπουργός επέλεξε αξιοπρόσεκτα χαμηλούς τόνους για να απαντήσει στο «γάντι» Μητσοτάκη περί εξεταστικής για τον Καμμένο και τις συνομιλίες με τον ισοβίτη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή

Χωρίς πολιτικό και οικονομικό αφήγημα, χωρίς συμμάχους στους όμορους πολιτικούς χώρους και «απολογούμενος» για τις θεσμικές εκτροπές και τις πολιτικές ασχημίες των κ.Καμμένου και Πολάκη εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για την οικονομία που προκάλεσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οσο και αν δεν σας αρέσει η ιστορία θα μας δικαιώσει » προεξόφλησε ο πρωθυπουργός σε σχέση με την διαπραγμάτευση και την συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές στο πρόσφατο Eurogroup ενώ φάνηκε αισιόδοξος,αν όχι βέβαιος, ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία μιας νέας κυβερνητικής θητείας «για να καρποφορήσουν οι καρποί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με αναφορές στην αποκλιμάκωση της αγοράς ομολόγων, τις αναβαθμίσεις των διεθνών οίκων, τις διαβεβαιώσεις των δανειστών ,απέκρουσε την κριτική των πολιτικών αρχηγών που του επισήμαναν πως από τους στόχους που είχε θέσει στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης δεν πέτυχε κανέναν.

Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή

Η υπεράσπιση της συμφωνίας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κατηγορία του Μητσοτάκη ότι θα ψήφιζαν και θα ψηφίσουν τα πάντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στα βουλευτικά έδρανα ήταν η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας εισέπραξε το θερμότερο χειροκρότημα.

Η «αμηχανία» στην υπεράσπιση Καμμένου

Η πλέον αμήχανη στιγμή του Αλέξη Τσίπρα ήταν η στιγμή που χρειάστηκε να υπερασπιστεί εκ νέου τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ,για τις εξωθεσμικές του συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιανουσάκη και την υπόθεση Noor1.

Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή - εικόνα 2

Ο πρωθυπουργός επέλεξε αξιοπρόσεκτα χαμηλούς τόνους για να απαντήσει στο «γάντι» που του έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμφωνήσουν από κοινού να πάνε σε εξεταστική για να διερευνηθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση.

«Αν αισθάνεστε τόσο ασφαλής κ.Τσίπρα να πάμε σε εξεταστική επιτροπή δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ρώτησε « είναι γνωστή η υπόθεση από το 2014, δεν σας προβλημάτισε όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής;».

Ο κ. Τσίπρας απέφυγε όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις να προκαλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή.

Υιοθέτησε μεν την εκδοχή Καμμένου, αφήνοντας ανοικτό το ζήτημα της αξιοπιστίας του ισοβίτη ,και παρέπεμψε την αξιωματική αντιπολίτευση στη δικαιοσύνη.

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε.

Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα, του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι' αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».

Νωρίτερα και η Φώφη Γεννηματά είχε ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι εφόσον δεν γνωρίζει το περιέχομενο των συνομιλιών Καμμένου - ισοβίτη πως μπορεί και τον καλύπτει.

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος που έλαβε το λόγο και είχε μια σκληρή κόντρα με τον Μάκη Βορίδη επέμεινε πως το ενδιαφέρον του για την υπόθεση του Noor1 σχετίζεται με την κοινωνική διάσταση των ναρκωτικών και προκάλεσε τη ΝΔ να του υποβάλλει πρόταση μομφής.

Κυριάκος: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έκαναν τα πάντα - Τσίπρας αν χρειαστεί μπορεί να γυρίσουν στη βιοπάλη.

«Στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν και άλλο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Θα ψηφίσουν και ότι άλλο έρθει για να καθίσουν λίγο παραπάνω» ήταν η αποστροφή του Κ. Μητσοτάκη που έκανε έξαλλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή - εικόνα 3

« Ακούστε, κ. Μητσοτάκη: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί! Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι Βουλευτές και αν κάποια στιγμή είτε το Κόμμα τούς το ζητήσει είτε τα πιστεύω τους να ξαναβρεθούν στην βιοπάλη, δεν είναι ανεπάγγελτοι, δεν θα χαθούν. Αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε!» είπε ο κ. Τσίπρας εισπράττοντας το θερμότερο χειροκρότημα.

«Το τέταρτο μνημόνιο το ψηφίσατε όλοι εσείς και δεν βρέθηκε ούτε ένας από εσάς να πει " δεν μπορώ να πάρω πίσω όλα όσα έλεγα'» επανήλθε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας « θιχθήκατε που σας είπα για την καρέκλα;».
Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή - εικόνα 4

Τσίπρας: Η ιστορία θα μας δικαιώσει - Κυριάκος: Δεν σας εμπιστεύονται οι επενδυτές

Στο πεδίο της οικονομίας ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συμφωνία ορόσημο» με ρύθμιση για το χρέος που πείθει τις αγορές.

Το «φάντασμα» του Καμμένου πάνω από την πολιτική ζωή - εικόνα 5

Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ψευδοπροφήτες της καταστροφής φάμπρικα καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας με ψευδοπροφητείες περί συντέλειας» και επέμεινε πως η κυβέρνηση πέτυχε συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος. Επικαλέστηκε δε την ραγδαία αποκλιμάκωση των ελληνικών ομολόγων

«Δεν εμπιστεύονται οι ξένοι επενδυτές εσάς και την κυβέρνηση σας επειδή έχετε ένα βεβαρυμένο παρελθόν» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας σκωπτικά «η εμπιστοσύνη δεν χτίζετε με υπουργούς που μιλούν με έγκλειστους στις φυλακές».

«Θα μείνετε και θα μείνουμε ως χώρα με το ενδιαφέρον ρηχών και κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Γιατί σε αντίθεση με όσα εσείς λέτε οι επενδυτές δεν ξεχνούν την συμπεριφορά σας το 1ο εξάμηνο του 2015» είπε.

Η θεσμική χυδαιότητα, ο Πολλάκης , το Ερρίκος Ντυνάν και τα ψέμματα

Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως και τον Παύλο Πολλάκη και τις επίμαχες αναρτήσεις του για τη δικαιοσύνη και όχι μόνο ,και είπε στον Κ. Μητσοτάκη πως θεσμική χυδαιότητα ήταν η προστασία στις λίστες, στα δάνεια των κομμάτων, η Siemens, το χάρισμα του Ερρίκος Ντυνάν και η νοσηλεία και αργομισθίες συγγενών, η μετατροπή του κόμματος σε βραχίονα επιχειρηματικών συμφερόντων και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής.

«Είναι ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα λέτε ασύστολα ψέμματα» του ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης και επιτίμησε τον πρωθυπουργό λέγοντας « Δεν ζητήσατε ποτέ συγνώμη για τα απίστευτα ψέμματα. Και μην μου κουνάτε το δάχτυλο εμένα για την Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση( Σαμαρά - Βενιζέλου».

Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε νέες σφοδρές αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο αρχηγός της ΝΔ επανήλθε «για να μην θυμηθώ ποιοι χαρακτήριζαν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ευπρόσδεκτες είπε καρφώνοντας ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Επέμεινε στην άποψή που είχε διατυπώσει και στην συνέντευξη του στο Politico ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα «με μια εξαίρεση την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσα είχε μήτρα την αριστερά».

Η ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση για το θέμα αυτό ολοκληρώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει « . Δεν θα αναγνωρίσω ως αριστερή ιδεολογία την δολοφονία αθώων ανθρώπων. Δεν θα δεχθώ όμως εγώ ότι η βια και τρομοκρατία έχουν μήτρα την αριστερά».

Και τον Μητσοτάκη να διακηρύττει « Η Χρυσή Αυγή είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης...σας καλύπτει;»

Παρεμβαίνοντας και η κ. Γεννηματά είπε ότι όντως η βία και η τρομοκρατία δεν είναι υπόθεση της ακροαριστεράς αλλά υπάρχει και ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

25 Σεπ 2020 | 11:40

Και όμως, ο Ευκλείδης έχει δίκιο

Το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται με ύβρεις σε αντιπάλους ή διώξεις εσωκομματικών επικριτών.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 24 Σεπ 2020 | 10:52

Τρικυμία εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσακαλώτου και Τζάκρη - Στον αέρα η αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος

Υπό κανονικές συνθήκες, στον σημερινό "πρωινό καφέ" υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σήμερα η ατζέντα θα ήταν "μονοθεματική":

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2020 | 08:04

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης λόγω "Ιανού", ρυθμίσεις για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και εκπαίδευση

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει μεταξύ άλλων και τη στήριξη των πληγέντων από τον Ιανό.

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Σεπ 2020 | 15:53

Τηλεργασία-Βρούτσης: Συνολική ρύθμιση με νομοσχέδιο τον Οκτώβριο

O υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνολική ρύθμιση του πλαισίου που διέπει την τηλεργασία

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ 22 Σεπ 2020 | 13:21

Αφαιρέθηκε η λέξη "Κώδικας" από το νομοσχέδιο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση

Σε αλλαγή του ονόματος του νομοσχεδίου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 21 Σεπ 2020 | 17:06

Τσίπρας από την Καρδίτσα: "Με 5 και 8 χιλιάρικα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα - Ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης"

"Ασπιρίνες" τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις καταστροφές τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ [ΕΙΚΟΝΕΣ] 21 Σεπ 2020 | 14:15

Σε ταβέρνα γλεντούσε ο Πολάκης την ώρα της συνέντευξης Τύπου Τσίπρα: "Να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε"

Σε ταβέρνα της Ηλιούπολης, το γλεντούσε ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21 Σεπ 2020 | 13:01

Έξαλλος ο Κούλογλου: Καταγγέλλει "λίστα Πέτσα" και στον ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό του Tvxs από τη συνέντευξη Τσίπρα

Άρθρο στο Tvxs του Στέλιου Κούλογλου που καυτηριάζει το γεγονός ότι το μέσο αποκλείστηκε από τη συνέντευξη Τσίπρα επειδή ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.