Το «φάουλ» με τα tweets Τσίπρα - Νταβούτογλου

Διπλωματική γκάφα ή άτακτη υποχώρηση κατόπιν υποδείξεων του Τούρκου πρωθυπουργού; Τι έγινε και αποσύσθηκαν τα επίμαχα tweets

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Διπλωματική γκάφα ή άτακτη υποχώρηση κατόπιν υποδείξεων του Τούρκου πρωθυπουργού; Σε μια πραγματικά ανορθόδοξη για τα διπλωματικά δεδομένα πρακτική , ο Αλέξης Τσιπρας ενώ ηταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας επέλεξε να στείλει ορισμένα tweets που υποτίθεται κατέγραφαν το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον τούρκο πρωθυπουργό που έθιγε και το σοβαρό θέμα της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους. Και ενώ η ουσία του περιεχομένου των μηνυμάτων του κ.Τσιπρα ήταν απολύτως ορθό, ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αυτά τα ζητήματα προβλήθηκαν στο twitter υποχρέωσαν τον διαχειριστή του λογαριασμού του κ.Τσιπρα να αποσύρει όλα αυτά τα μηνύματα, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό καθώς δεκάδες δημοσιογράφοι,ξένοι αξιωματούχοι και σοβαροί αναλυτές είχαν δει και σχολιάσει τα «τουΐτ» του κ.Τσιπρα.

Τα twitter του κ.Τσιπρα που κατεγραφαν υποτίθεται το τι είχε πει στον κ.Νταβουτογλου,ανέφεραν τα εξής:

«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».

Το «φάουλ» με τα tweets Τσίπρα - Νταβούτογλου
 

« Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο». 

 

«Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε»

 

«Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο».

 

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν υπήρχε επίσημη απάντηση για την «εξαφάνιση» των tweets τα οποία όμως είχαν ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η απάντηση Νταβούτογλου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα. "Τα σχόλια του Αλ. Τσίπρα για τους πιλότους κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη ας επικεντρωθούμε στη θετική μας ατζέντα", έγραψε στο Twitter o Αχμέτ Νταβούτογλου.