Το «φλερτ» με τον Καμμένο έφερε τη διαγραφή της Παπακώστα

Στην διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «φλερτ» με τον Καμμένο έφερε τη διαγραφή της Παπακώστα

Στην διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Τι προηγήθηκε

Η Κατερίνα Παπακώστα ανέβηκε χθες στο βήμα της ολομέλειας της βουλής όπου συζητείτο το νομοσχέδιο του υπουργείο Άμυνας και υποστήριξε ότι ορισμένες διατάξεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή ήταν ενάντια του νομοσχεδίου. Ωστόσο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι η βουλευτής της ΝΔ, πήρε ουσιαστικά το μέρος του Πάνου Κάμμενου στην σκληρή αντιπαράθεση που είχε λίγο νωρίτερα με τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο» είπε η Κατερίνα Παπακώστα παγώνοντας τους «γαλάζιους» βουλευτές που ήταν εκείνη την ώρα στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Τι είχε δηλώσει η Παπακώστα στη Βουλή- Τα πρακτικά

«Σε μια αποστροφή του λόγου μου και στο τέλος της τοποθέτησής μου, κύριε Πρόεδρε, θα πω ότι οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή των Ελλήνων, οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα, δεν περιποιούν τιμή στον Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και θα παρακαλέσω και τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής και εσάς, που είστε οι αρμόδιοι Αντιπρόεδροι για να διαχειρίζεστε και να συντονίζετε αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσετε και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους ή τους Υπουργούς προς τους συναδέλφους ή τους συναδέλφους προς τους Υπουργούς, να τηρείτε πάντοτε τον Κανονισμό.

Και ο Κανονισμός λέει ότι επί ασχέτων θεμάτων και επί θεμάτων τα οποία άπτονται επί προσωπικού ζητήματος -που δεν αφορούν, πιστέψτε με, κανέναν από εμάς, ούτε την ελληνική κοινωνία- θα πρέπει να τους ανακαλείτε στην τάξη, κύριε Πρόεδρε, ει δυνατόν να τους επιβάλλετε και τις δέουσες τιμές. Διότι ως Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν θα απολογούμαι, βγαίνοντας έξω από την Αίθουσα αυτή, για συμπεριφορές οι οποίες δεν μας περιποιούν τιμή και για τις οποίες με εγκαλούν οι πολίτες ανυπαιτίως -όσον με αφορά, διότι έχω φροντίσει να σέβομαι τον κάθε συνάδελφο και την καθεμία συνάδελφο- και να δέχομαι την φράση «Όλοι περίπου το ίδιο είστε» και «Τι εικόνα είναι αυτή την οποία δίνετε στη Βουλή των Ελλήνων» και «Πώς να σας σεβαστούμε εμείς στη συνέχεια;».

Εάν δεν μπορεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να αυτοσυγκρατηθεί, κύριε Πρόεδρε, γι’ αυτό σας έχουμε ψηφίσει, για να μπορείτε να επιβάλλετε τον Κανονισμό και να τον επιβάλλετε εκεί που πρέπει, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Σας ευχαριστώ θερμά».

Τι έγραφε το TheTOC

Με του που έγιναν γνωστές οι αναφορές της Κατερίνας Παπακώστα σήμανε συναγερμός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά χθες το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι στενοί του συνεργάτες και αποφασίζεται να ζητηθεί από την βουλευτή δήλωση με την οποία θα ανασκευάζει τα όσα είπε από το βήμα της βουλής. Γύρω στις 9 το βράδυ η Κατερίνα Παπακώστα κάνει γραπτή δήλωση, η οποία όμως δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς δεν παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος αλλά ότι ουσιαστικά παρερμηνεύθηκαν τα όσα είπε.

Πραγματοποιείται νέος γύρος συζητήσεων και συνεργάτες αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος, εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα καθώς είναι δεύτερη φορά που δημιουργεί εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ. Ο Πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει να της δώσει μία ακόμη ευκαιρία, ίσως την τελευταία, και την καλεί να κάνει νέα δήλωση, παράλληλα ανακοινώνει στους συνεργάτες του πως την τελική του απόφαση θα την λάβει στην πρωινή σύσκεψη.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ιδιαίτερα οργισμένος με την στάση της Κατερίνας Παπακώστα, ωστόσο δεν επιθυμεί να χάσει ένα βουλευτή λόγω του Πάνου Καμμένου, από την άλλη πλευρά όμως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να δείξει ότι δεν ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές και μάλιστα όταν η συγκεκριμένη βουλευτής την έχουν ήδη προειδοποιήσει για να ανάλογο παράπτωμα.
Η κόντρα της με τον Άδωνι

Κοινός παρονομαστής και τις δύο φορές που δημιουργήθηκε ζήτημα με την Κατερίνα Παπακώστα, ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο όταν η βουλευτής της ΝΔ είχε καλέσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί από αυτή την θέση μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η εξεταστική για την υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν σήκωσε το γάντι, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης της έδειξε κίτρινη κάρτα, αφού πρώτα η Κατερίνα Παπακώστα είχε ανασκευάσει. Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ καθαίρεσε από αναπληρώτρια του τομέα υγείας τοποθετώντας στην θέση της τον Ιάσωνα Φωτήλα. Τόσο η Κατερίνα Παπακώστα όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης εκλέγονται στην Β΄ Αθήνας με τον ανταγωνισμό να ιδιαιτέρως μεγάλος.

Ο Καραμανλής, ο Μεϊμαράκης και ο Καμμένος

Η Κατερίνα Παπακώστα ανήκει στο Καραμανλικό στρατόπεδο, δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που επιλέγει να καθίσει στα ορεινά της βουλής, δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό. Στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν ποτέ ιδιαιτέρως κοντά, σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο με τον οποίο είχε πολύ καλές σχέσεις την περίοδο που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν στη ΝΔ. Το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλα τα παραπάνω πρόσωπα είναι ότι εκλεγόντουσαν στην Β΄ Αθήνας με τις συμμαχίες σε αυτές τις περιπτώσεις να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στο μητρώο στελεχών ο σύζυγος της Παπακώστα

Την ώρα που η Κατερίνα Παπακώστα βρίσκεται στην «black list» του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο σύζυγός της Θεόδωρος Σιδηρόπουλος (στρατηγός ε.α) ήταν ανάμεσα στα 50 πρόσωπα που επελέγησαν και συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ και έχει σημαντικές πιθανότητες να είναι υποψήφιος με την κεντροδεξιά παράταξη.

Η δήλωση που δεν έπεισε τον Μητσοτάκη

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, αναιτίως, σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:

Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,

δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,

τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.

Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Δεκ 2020 | 10:05

Μητσοτάκης για θάνατο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: "Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας"

"Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν" αναφέρει στο μήνυμά του ο Κ. Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ 03 Δεκ 2020 | 09:01

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εγκαίνια του ανελκυστήρα από τον Πρωθυπουργό που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2020 | 07:40

Χριστούγεννα με light lockdown – Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης για μπαρ και λιανεμπόριο – Νέα παράταση καραντίνας ως 14/12

Σήμερα εκτός απροόπτου η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:36

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και χωρίς νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο - Σκεφτόμαστε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Χωρίς νυχτερινή διασκέδαση η Ελλάδα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ "World Leaders"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:06

Μητσοτάκης στο 31ο Greek Economic Summit: Κλειστά τα σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί

Στη συζήτηση του 31ου Greek Economic Summit συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 16:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σποτ για τον Αντιδήμαρχο Baden Baden και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

ΟΙ ΕΞΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 12:50

Εκανε λάθος ο πρωθυπουργός στη βόλτα στην Πάρνηθα; - Μια αποτίμηση, η Αυγή και το Μακελειό

Μια αποτίμηση των αντιδράσεων για την βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και η φωτογραφία χωρίς μάσκα.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ 17,5 ΔΙΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 02 Δεκ 2020 | 12:18

Μητσοτάκης: "Μικρός άθλος" η αντοχή του ελληνικού εξωτερικού εμπορίου εν μέσω πανδημίας

Στόχος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι "η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει". Η ομιλία στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ 02 Δεκ 2020 | 10:33

Γεωργιάδης για φωτογραφία Μητσοτάκη: Προφανώς επιτρέπεται να πάμε για άθληση στην Πάρνηθα και στο Τατόι

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιτρέπεται στους πολίτες η ατομική άσκηση στην Πάρνηθα - "Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά, δεν θα ανοίξει" είπε για το lockdown.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 02 Δεκ 2020 | 07:29

Οι τρεις παράγοντες που ξεκλειδώνουν το lockdown: Σταδιακά το λιανεμπόριο - Σχολεία από το 2021

Ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και θυμάτων από την πανδημία.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01 Δεκ 2020 | 20:34

Στο 31ο Greek Economic Summit ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άλμπερτ Μπουρλά

Στο 31ο Greek Economic Summit, αύριο το βράδυ (20.00') ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 19:11

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τις προκλήσεις Ερντογάν - "Να επιβληθούν κυρώσεις"

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυδής