Το «γαλάζιο» παρασκήνιο για το κόψιμο της Ντόρας από τον Κυριάκο

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι κανονικά υποψήφια στην Α΄ Αθήνας.

to-galazio-paraskinio-gia-to-kopsimo-tis-ntoras-apo-ton-kuriako
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και περίπου ένα μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε συζητήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη με την πρώην υπουργό να αντιλαμβάνεται τον προβληματισμό του προέδρου της ΝΔ, ωστόσο δεν είχε αποφασιστεί η ημερομηνία της ανακοίνωσης.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει την απόφαση του να μην είναι κανείς συγγενής του στην κυβέρνηση στο συνέδριο του κόμματος στις 16 - 17 Δεκεμβρίου, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ το επίσπευσε θέλοντας κυρίως να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος του, ενόψει της ανανέωσης που θα υπάρξουν στα ψηφοδέλτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι κανονικά υποψήφια στην Α΄ Αθήνας, ενώ στα σενάρια που την θέλουν να μετακομίζει στις Βρυξέλλες ως Επίτροπος ή στην Παγκόσμια Τράπεζα αντικαθιστώντας τον Χρήστο Παπουτσή, η ίδια δεν φαίνεται επί του παρόντος να είναι ιδιαιτέρως θετική σε μια τέτοια μετακόμιση.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση  του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ανακοινώθηκε μέσω της συνέντευξης στην «Καθημερινή» συζητήθηκε έντονα μεταξύ των στελεχών της ΝΔ, ορισμένοι βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους, ενώ προβληματισμός υπήρξε στην πτέρυγα των Καραμανλικών. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια αλλά και να σχηματίσει μια κυβέρνηση η οποία θα απαρτίζεται από αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.  

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται θα είναι κανονικά υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες. Δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς στην Μεσσηνία και ο Κώστας Καραμανλής στην Α Θεσσαλονίκης. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook