Το κλείσιμο της Βουλής και οι ευθύνες για μετατάξεις

Συνεχίζονται οι πολιτικές κόντρες μετά το κλείσιμο της Βουλής για μετατάξεις και αφορολόγητο

SHARE THIS
0
SHARES

Αναζήτηση ευθυνών για τις μετατάξεις που πάγωσαν στη Βουλή μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και η ψήφιση της τροπολογίας για τη μη μείωση του αφορολόγητου τέθηκαν στο τράπεζι της συζήτησης, στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη, μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού Τάκη Θεοδωρικάκη. 

"Εάν πολιτικά πρόσωπα παρεισφρύουν στη διαδικασία της κινητικότητας, είναι απολύτως καταδικαστέο κατά τη γνώμη μου", σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης σχετικά με τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι μετατάξεις, υποστήριξε όμως ότι "κακώς τους πήρε η μπάλα όλους". 

Ο κ. Θεοδωρικάκος επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι εν γνώσει του έγιναν όλα αυτά. "Μας λύθηκαν οι απορίες γιατί δεν πήγε την επόμενη μέρα των εκλογών ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήθελε 10 μέρες για να γίνουν κάποιες διευκολύνσεις". 

Σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο, ο κ. Βερναρδάκης ερωτώμενος για την απόρριψη σχετικής τροπολογίας που είχε καταθέσει η Ν.Δ. πριν μερικούς μήνες, ανέφερε: "Η κυβέρνηση νομοθετεί κι έχει άλλο χρονικό ορίζοντα και προγραμματισμό από την αντιπολίτευση". 

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καταργήσει την τροπολογία, ενώ σχετικά με την απουσία της τη τελευταία μέρα πριν κλείσει η Βουλή ανέφερε: "Η Ν.Δ. δεν επέστρεψε  γιατί δεν θα έκανε το χατήρι στον κ. Τσίπρα που έχει μετατρέψει σε "πλυντήριο".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook