Follow us

"Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές, η ΝΔ θα είναι πρώτη και αυτοδύναμη": Ο Μητσοτάκης από την Καλλιθέα έδωσε το σύνθημα

"Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη", είπε ο πρωθυπουργός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ

Στην Καλλιθέα όπου έκανε την πρώτη του προεκλογική εμφάνιση το 2003 ως υποψήφιος βουλευτής βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μάλιστα, ομολόγησε ότι το κλίμα μυρίζει εκλογές.

"Χαίρομαι διπλά γιατί βλέπω ανάμεσα μας πολλούς καλούς παλιούς φίλους όπου πορευτήκαμε μαζί στο δύσκολο δρόμο των εκλογικών αναμετρήσεων από το 2004, όπου με εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά και με εκλέξαν πρώτο βουλευτή στην ενιαία Β' Αθηνών. Δεν ξεχνώ ότι την πρώτη μου προεκλογική παρουσία, το πρώτο σπίτι το οποίο έκανα ως υποψήφιος βουλευτής το 2003, το έκανα τον Μάιο του 2003, εδώ στην Καλλιθέα, όχι στο Φάληρο. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη που δίνετε στην μεγάλη μας παράταξη, στην Νέα Δημοκρατία", τόνισε και πρόσθεσε: "Πρέπει να σας πω ότι εντυπωσιάζομαι πάρα πολύ για την προσέλευση σας. Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές. Και δικαιολογημένα θα έλεγα καθώς μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη".

Διαβάστε Επίσης

Με σιγουριά

Ο πρωθυπουργός στην άτυπη προεκλογική περίοδο που έχει ανοίξει, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πολίτες θα φέρουν ξανά τη Νέα Δημοκρατία πρώτη στις εκλογές του 2023.

"Είμαι σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί πάλι, διότι ήμασταν συνεπεις στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά. Θυμάμαι όταν είχα έρθει προεκλογικά να μιλήσω στην Καλλιθέα είχα δεσμευτεί για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

"Θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιούργησαμε. Θα φέρουμε ξανά σε επενδύσεις και τις φέραμε. Θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ισχυρή και πιο ασφαλή απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Σε καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έτυχαν τόσες μεγάλες δυσκολίες. Από την μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο και την πανδημία μέχρι τις προκλήσεις των γειτόνων μας και τώρα την μεγάλη εισαγόμενη ενεργειακή κρίση. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς και ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Συνέχιση στήριξης των νοικοκυριών

Όπως χθες στο υπουργικό συμβούλιο, έτσι και σήμερα ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του για στήριξη της κοινωνίας τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

"Οπως στηρίξαμε την κοινωνία στην παδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων των καταστημάτων που έκλεισαν, στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Καθε φορά που παίρνετε το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα, επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία, είτε είναι μικρός ή μεγάλος.

Και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Και μπορούμε να το κάνουμε διότι σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης".

Τα νέα μέτρα και οι μπηχτές

Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στους πολίτες της Καλλιθέας τα νέα μέτρα της ΔΕΘ που θα δουν οι πολίτες να υλοποιούνται μέσα στο 2023 , λεγοντας:

"Από 1/1 2023 οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση κοντά στο 8% στις συντάξεις τους. Η εισφορά αλληλεγγύης αυτός ο μνημονιακός φόρος που έρχεται από το παρελθόν θα καταργηθεί οριστικά για όλους και τώρα πριν από τις γιορτές παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν ένα έκτακτο βοήθημα 250 € το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το πλαίσιο στήριξης το οποίο έχουμε δρομολογήσει και την κοινωνία από τότε που ξέσπασε αυτή μεγάλη κρίση. Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Διαβάστε Επίσης

Τα λέω διότι ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Και αναρωτιέμαι πόσο προοδευτικοι και πόσο ευαίσθητοι ήταν όλοι αυτοί που μόνο φόρους αύξαιναν και διέλυσαν την μεσαία τάξη και αύξησαν την ανεργία και επιβάρυναν τελικά τους πιο αδύναμους. Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε. Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε σε αντίθεση με αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, ότι εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για μία ακόμη τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει".

Το κάλεσμα

"Και σας θέλω όλους δίπλα μου γιατί πρέπει να εξηγήσουμε και στους καχύποπτους συμπολίτες μας, -οι οποίοι ακόμη προβληματίζονται σήμερα για το τι πρέπει να ψηφίσουν-, ότι τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η πορεία που έχουμε χαράξει, με μία λάθος επιλογή στην κάλπη, μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Το είδαμε λοιπόν την προηγούμενη τετραετία. Αλλά φίλες και φίλοι τα διλήμματα των εκλογών πια είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;

Θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία τους μεροκαματιάρηδες τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αυτούς τους οποίους αγωνίζονται κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα ή θα πάμε σε μια ισοπεδωτική λογική αύξησης των φόρων για να τσακίσουμε και πάλι την μεσαία τάξη; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας έμπρακτα αγοράζοντας αεροπλάνα και καράβια ή θα ρισκάρουμε να ακυρώσουμε τις αμυντικές συμφωνίες τις οποίες έχουμε υπογράψει για να επιστρέψουμε σε μία δήθεν ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική; Τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα, η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει.

Διαβάστε Επίσης

Αυτοί που καταφεύγουν στην πόλωση στο λαϊκισμό στις ακρότητες στις θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα. Το δικό μας γήπεδο είναι το γήπεδο της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και για αυτά ενδιαφέρονται πολίτες και με βάση αυτό το κριτήριο θα κρίνουν και θα κάνουν τις επιλογές τους".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 03 Φεβ 2023 | 10:05

O γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου εξυμνεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Αφού αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως "την καλύτερη κυβέρνηση μετά τα μνημόνια".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ 03 Φεβ 2023 | 09:48

Ο νέος χρησμός Μητσοτάκη στο υπουργικό για την ημερομηνία των εκλογών - Το μήνυμα για εγρήγορση

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε ένα ακόμα σήμα όσον αφορά στην παραγωγή έργου, η οποία, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 03 Φεβ 2023 | 08:42

Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 03 Φεβ 2023 | 07:37

Πώς θα αποκλειστεί η συμμετοχή Κασιδιάρη στις εκλογές: Τα σημεία "κλειδιά" της τροπολογίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που μπλοκάρει την κάθοδο στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 02 Φεβ 2023 | 20:54

Μητσοτάκης για το μπλόκο στον Κασιδιάρη: Εκτός εκλογών σχήματα που έχουν "αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας"

Για πολύ σημαντική διάταξη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης "για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα".

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02 Φεβ 2023 | 19:25

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που μπλοκάρει το κόμμα Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές

Η τροπολογία "μπλόκο" στο κόμμα Κασιδιάρη αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

ΡΥΘΜΙΣΗ 02 Φεβ 2023 | 14:38

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο- Ετσι θα αποκλείσουμε το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού περιλαμβάνονται πέντε νομοσχέδια, τα οποία θα κατατεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Ανάμεσα τους και η ρύθμιση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Φεβ 2023 | 07:31

Χαμόγελα στην κυβέρνηση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει τα επιδόματα σε συνταξιούχους και τη νέα επιταγή ακρίβειας

Μαξίμου. "Το δεύτερο κόμμα της Βουλής δεν θα βρίσκεται στο κοινοβούλιο για να ψηφίσει μία σειρά από φιλολαϊκά μέτρα".

ΕΚΛΟΓΕΣ 01 Φεβ 2023 | 22:27

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου - Τι αποκάλυψε ο ίδιος

"Δεν ξέρω αν το ζητούμενο μου είναι, αν και πώς θα μπω, όσο το πώς θα βγω από όλο αυτό" ανέφερε σχετικά στο Radcast.

ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" 01 Φεβ 2023 | 20:38
ΣΥΡΙΖΑ 01 Φεβ 2023 | 18:25

Πόπη Τσαπανίδου: Ας έρθει σε τηλεμαχία ο κ. Μητσοτάκης, αύριο κιόλας- Εφτά χρόνια το αποφεύγει [Βίντεο]

Στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα απάντησε η Π. Τσαπανίδου καλώντας τον σε debate

ΣΤΙΣ 10:30 Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 01 Φεβ 2023 | 18:24

Στην Τρίπολη την Πέμπτη ο Μητσοτάκης για την κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Μία ημέρα μετά, ο υπ. Άμυνας θα μεταβεί στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη που ήταν κυβερνήτης στο μοιραίο Φάντομ.

ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ 01 Φεβ 2023 | 15:31

Μητσοτάκης-Αναστασιάδης στο Μάτι: Τόπος ταυτισμένος με μεγάλο τραύμα- Το πάρκο να επουλώσει λίγο τις πληγές [εικόνες]

"Αυτό το πάρκο το οποίο κατασκευάζεται σήμερα έρχεται εν μέρει να επουλώσει αυτές τις πληγές" δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μάτι