Follow us

"Το κοινό των Ορεινών": Συνάντηση Μητσοτάκη με 33 Δημάρχους μικρών ορεινών Δήμων της χώρας [Εικόνες]

"Μας βλέπετε σήμερα κουστουμαρισμένους αλλά φοράμε φόρμα εργασίας στους Δήμους μας", είπαν οι Δήμαρχοι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Η πορεία της υλοποίησης των προγραμμάτων που ήδη τρέχουν για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της χώρας, οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και οι προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών αυτών, συζητήθηκαν στη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 33 Δημάρχους του Δικτύου Ορεινών Δήμων, "Το κοινό των Ορεινών", που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση της χρηματοδότησής τους, συνολικού ύψους 375 εκατ. ευρώ που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι Δήμοι (με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων) από το Υπουργείο Εσωτερικών (243,36 εκατ. ευρώ) και από Προγράμματα άλλων Υπουργείων (125,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ, 6,05 εκατ. από Πράσινο Ταμείο και 367 χιλ. ευρώ από ΠΑΑ Αγροτικής Ανάπτυξης).

"Το κοινό των Ορεινών": Συνάντηση Μητσοτάκη με 33 Δημάρχους μικρών ορεινών Δήμων της χώρας [Εικόνες]

"Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι περισσότερο να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας ανησυχίες και να μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε μία πορεία μιας πιο σταθερής συνεργασίας, η οποία θα μπορέσει να μετατρέψει ενδεχόμενα μειονεκτήματα της ορεινής Ελλάδος σε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα", τόνισε στην αρχή της συνάντησης ο Πρωθυπουργός που κατέγραψε τις τοποθετήσεις των Δημάρχων, αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τόνισε τις δυνατότητες ανάπτυξής των περιοχών τους.

"Είμαστε μία κυβέρνηση που δίνουμε έμφαση στα έργα και όχι στα λόγια και θέλουμε τελικά να κάνουμε απολογισμό αποτελέσματος και όχι ρητορικής δεινότητας", τόνισε στο τέλος της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε αναλυτικά σε κάθε ζήτημα που τέθηκε, πρότεινε τη διαδημοτική συνεργασία για την εφαρμογή των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν στη διάθεση των Δήμων, ακόμη και με την αξιοποίηση σχεδίων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, όπως αυτό που εφαρμόζει η Επιτροπή Μπένου στη Βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τη δημιουργία μιας πολύ μικρής ομάδας εργασίας, που εντός 6 μηνών θα εκπονήσει ένα master plan για την ορεινή Ελλάδα, το οποίο θα αποτελέσει έναν οδικό χάρτη αξιοποιήσιμο από όλους τους Δήμους.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Υλοποίηση των προγραμμάτων και αναπτυξιακή δυναμική

Στις δύο ώρες που διήρκεσε η συνάντηση, από τους 33 Δημάρχους που μετείχαν, πήραν το λόγο οι 21, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς την κυβέρνηση για τη συνεργασία που υπάρχει με τα υπουργεία και την άμεση ανταπόκριση και στήριξη στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα, οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν σε τρόπους τόνωσης και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος για να καλύπτει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, καθώς και στις αναπτυξιακές δυνατότητες των περιοχών αυτών που μπορούν να προσελκύσουν, ως μόνιμους κατοίκους, ακόμη και "ψηφιακούς νομάδες" και να οδηγήσουν πολλούς να επιστρέψουν για εργασία στον τόπο καταγωγής τους.

Ανάμεσα στα θέματα προς επίλυση που έθεσαν οι επικεφαλής των ορεινών Δήμων της χώρας ήταν αυτά της υποστελέχωσης των υπηρεσιών τους, της έλλειψης μηχανημάτων για την κάλυψη των αναγκών του ορεινού ανάγλυφου, των μελετών και της προετοιμασίας έργων, της οδοποιίας στα εσωτερικά τους δίκτυα, της λειτουργίας των σχολείων και των κέντρων υγείας, της κάλυψης με δίκτυο 5G, της ύπαρξης έστω και ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στην έδρα τους, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του ενεργειακού κόστους, της αποσύνδεσης της χρηματοδότησής τους από το πληθυσμιακό κριτήριο και της σύνδεσής της με την έκταση που καταλαμβάνουν και της θεσμοθέτησης της "ορεινότητας" με νομοθετικό πλαίσιο που θα διαχωρίζει τους ορεινούς από τους νησιωτικούς δήμους.

"Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, πέρα από τις χρηματοδοτήσεις και τα νούμερα που θα παρουσιάσουμε, είναι ότι όλα αυτά εμπερικλείουν το πολύ μεγάλο προσωπικό σας ενδιαφέρον. Και όσον αφορά όλους εμάς στην κυβέρνηση, την αγάπη για τους ορεινούς Δήμους της χώρας, γιατί δεν ξεχωρίζουμε μεγάλους ή μικρούς Δήμους. Βλέπουμε παντού δημότες, ευκαιρίες για τη χώρα μας να πάει πιο μπροστά. Θα προσπαθήσω να διατρέξω την παρουσίαση όσο πιο γρήγορα μπορώ. Η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι υπάρχουν διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη διάθεσή μας. Συνολικά 375 εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για διάφορες παρεμβάσεις από τακτικές και έκτακτες χρηματοδοτήσεις ή αναπτυξιακά εργαλεία διαφόρων Υπουργείων" τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

"Εμείς, οι ορεινοί μικροί Δήμοι, που μπορεί να μας βλέπετε σήμερα κουστουμαρισμένους αλλά φοράμε φόρμα εργασίας στους Δήμους μας, έχουμε επικοινωνία με τους Υπουργούς σας και πολύ καλή επικοινωνία. Και να πούμε την αλήθεια μας αρκετά έργα τα οποία λόγω της υποστελέχωσης δεν μπορούμε ενδεχομένως να απορροφήσουμε. Αλλά θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, λοιπόν, ότι πριν κάποιους μήνες είχαμε στείλει μία επιστολή, ως Επιτροπή Ορεινών Δήμων Ελλάδος, στον κ. Γεραπετρίτη, στον κ. Σκέρτσο, στον κ. Κοντογεώργη, με κατεύθυνση σε σας κ. Πρωθυπουργέ, όπου λέμε ότι ‘όντως τα προβλήματα των μικρών ορεινών Δήμων δεν είναι τα προβλήματα των μεγάλων Δήμων σε μικρή κλίμακα. Θέλουν μία άλλη προσέγγιση, θέλουν μια ορεινή πολιτική’. Και καλούσαμε, αν ήταν δυνατόν, να είχαμε αυτή τη συνάντηση. Με έκπληξη λοιπόν σήμερα βλέπω αυτή την όμορφη συνάντηση με την παρουσία τόσων Υπουργών και μάλιστα των αρμόδιων Υπουργών επί των θεμάτων που άπτονται των ορεινών Δήμων. Κύριε Πρωθυπουργέ, η οικονομία των ορεινών όγκων κυρίως είναι ο πρωτογενής τομέας και προσπαθούμε να δομήσουμε ένα τουριστικό προϊόν το οποίο θα αποτελέσει έναν δεύτερο σταθερό πυλώνα, ώστε να μπορούν αυτές οι κοινωνίες και να ζήσουν και να αναπτυχθούν", σημείωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων και Πρόεδρος του Δικτύου Ορεινών Δήμων "Το κοινό των Ορεινών", Σωκρατης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε Επίσης

H εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

"Γεια σας. Ήρθα για να ακούσω τα μηνύματα τα οποία φέρνετε από τους μικρούς ορεινούς μας Δήμους. Βέβαια σας αποκαλούμε μικρούς λόγω μεγέθους και πληθυσμού, αλλά είστε πάρα πολύ μεγάλοι, αν σκεφτεί κανείς τη σημασία σας, την κοινωνική σας συνοχή και φυσικά την αναζωογόνηση της Περιφέρειας.

Πριν εκλεγώ Πρωθυπουργός είχα διατυπώσει την άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να έχει μία στρατηγική για την ορεινή ύπαιθρο, η οποία φυσικά θα εδράζεται και θα έχει κύριο πυλώνα συνεργασίας τους εκπροσώπους των ορεινών μας Δήμων. Και ο σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι περισσότερο να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς, τις δικές σας ανησυχίες -γι΄ αυτό και έχουμε εδώ μία σημαντική εκπροσώπηση από το Υπουργικό Συμβούλιο- και να μπορέσουμε να χαρτογραφήσουμε μία πορεία μιας πιο σταθερής συνεργασίας η οποία θα μπορέσει να μετατρέψει ενδεχόμενα μειονεκτήματα της ορεινής Ελλάδος σε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Θα έχει την ευκαιρία στη συνέχεια να μιλήσει και ο Στέλιος Πέτσας και να σας παρουσιάσει σε μεγαλύτερη ανάλυση τα έργα τα οποία δρομολογούνται. Προφανώς ο καθένας από σας γνωρίζει τα δικά του, αλλά ίσως δε γνωρίζετε όλη την έκταση των έργων που δρομολογούνται στην ορεινή Ελλάδα μέσα από το Πρόγραμμα "Τρίτσης".

Είναι πολύ σημαντικές παρεμβάσεις -όπως τουλάχιστον είχα την ευκαιρία κι εγώ να τις διατρέξω- που βελτιώνουν κρίσιμες υποδομές: δίκτυα αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων, πολλά σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των σχολείων μας, αθλητικές πρωτοβουλίες όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές, επενδύσεις που έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη, ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων. Είδα με πολύ ενδιαφέρον ότι αρκετοί από τους Δήμους που συμμετέχουν έχουν κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Και βέβαια μία ξεχωριστή φροντίδα για τον τουρισμό μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η επόμενη πρόκληση και η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας είναι ο ορεινός τουρισμός, η επέκταση της τουριστικής περιόδου όλο το 12μηνο. Έχουμε γωνιές της Ελλάδος που όσοι τις γνωρίζουν μένουν άφωνοι και θέλουν όλοι να επιστρέφουν. Πολλοί Δήμοι που συμμετέχουν σήμερα στη συνάντησή μας έχουν κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Προκειμένου, όμως, να αναπτύξουμε οργανωμένα το τουριστικό μας προϊόν και να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον, κάτι το οποίο είναι πια απαράβατος όρος για οποιαδήποτε βιώσιμη αναπτυξιακή πρωτοβουλία, χρειάζεται καλύτερη συνεργασία και καλύτερος συντονισμός.

Πιστεύω ότι αναγνωρίζουμε τις οργανωτικές και διοικητικές δυσκολίες των μικρών ορεινών δήμων. Και θέλω από καρδιάς να σας συγχαρώ γιατί ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, υπό τις συνθήκες αυτές, με συχνά προβλήματα υποστελέχωσης, να διοικείτε τους δήμους σας και να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες των δημοτών σας.

Και γι’ αυτό και είμαι έτοιμος να συζητήσω και παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορούμε οργανωμένα να παρέχουμε υπηρεσίες οι οποίες να σας είναι χρήσιμες οριζόντια, όπως ενδεχομένως ένα νέο πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων προς μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, με έμφαση στη διαχείριση των βιοαποβλήτων, στη διαχείριση των βλαστικών αποβλήτων, στη σωστή επεξεργασία των οργανικών αποβλήτων. Και σύντομα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι έτοιμο να κάνει ανακοινώσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Σας ζητώ, λοιπόν, να μην περιορίσουμε τη συζήτηση αυτή μόνο στην αναζήτηση πόρων. Υπάρχουν πόροι διαθέσιμοι σημαντικοί, αλλά να σκεφτούμε πως και αυτούς τους πόρους μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε με παραγωγικό τρόπο και να τους μετατρέψουμε σε έργα τα οποία θα είναι πολλαπλώς χρήσιμα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι μικροί ορεινοί μας δήμοι να γίνουν πραγματικοί πρωταγωνιστές της Ελλάδος που αλλάζει.

Να κλείσω αυτή τη σύντομη εισήγηση -και θα επανέλθω κατά την διάρκεια της συζήτησης και στο τέλος, επιχειρώντας να κωδικοποιήσω τα συμπεράσματα από αυτή τη συνάντηση- επαναλαμβάνοντας πόσο πιστεύω ακράδαντα μέσα μου στην ανάγκη στήριξης της υπαίθρου. Και ως ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει πάρα πολύ το βουνό, έχω και ένα ιδιαίτερο λόγο, ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον να κάνω πράξεις ιδέες και σχέδια που είχα εδώ και πολύ καιρό για το πως μπορούμε να στηρίξουμε τους ορεινούς δήμους.

Τώρα νομίζω ότι έχουμε την δυνατότητα, τη διάθεση, τους πόρους αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας για να μπορούμε να κάνουμε τέτοιες πολιτικές πράξεις".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Για τα θέματα που αναφέρθηκαν από τους Δημάρχους στη συνάντηση τοποθετήθηκαν επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Από την κυβέρνηση μετείχαν ακόμη, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος Υφυπουργός για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, Κεντρικών Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος, Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπάρης, Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλλας, Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης, Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου, Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης, Φιλιατών Σπύρος Παππάς, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, Μετσόβου Κωνσταντίνος Τζαφέας, Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης, Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, Νεμέας Κωνσταντίνος Φρούσιος, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, Αμαρίου Παντελής Μουρτζάνος, Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, Καντάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης και Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Δεκ 2025 | 14:33

Μητσοτάκης για την επίθεση στο Σίδνεϊ: "Ο αντισημιτισμός και το μίσος δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας"

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βία", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 10:30

Εκπληκτος με την άρνηση των αγροτών ο Κυρ. Μητσοτάκης: Τα μπλόκα υπονομεύουν τον αγώνα σας, μελετάμε μέτρα ενίσχυσης

Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, οι λύσεις προκύπτουν από συζήτηση διαμηνύει ο Κυρ. Μητσοτάκης στους αγρότες

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Δεκ 2025 | 09:20

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, στέλνουν λίστα με αιτήματα στον Μητσοτάκη

Οι αγρότες θεωρούν ότι χωρίς συγκεκριμένες λύσεις και απτές απαντήσεις στα αιτήματά τους ο διάλογος δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 14 Δεκ 2025 | 08:34

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ για να δει πως γίνεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΕΕΠ ΚΑΙ ΔΗΜΤΟ 13 Δεκ 2025 | 13:33

Μητσοτάκης: Να αλλάξουμε την Ελλάδα να την κάνουμε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ ότι η κυβερνητική προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ 12 Δεκ 2025 | 21:28

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο

Συζητήθηκε το θέμα της σύγκλησης της επόμενης Άτυπης Διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 12 Δεκ 2025 | 15:06

Θεσσαλονίκη: Εφυγαν από το λιμάνι και επέστρεψαν στα μπλόκα οι αγρότες - Η αντίδραση στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Οι αγρότες πήγαν με τα τρακτέρ στα μπλόκα τους όπου θα αξιολογήσουν τα δεδομένα και θα λάβουν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Δεκ 2025 | 12:31

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο γραφείο μου

"Οι βουλευτές δεν είναι απλοί ιμάντες μεταφοράς του κλίματος των πολιτών, αλλά πολιτικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:09

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Ευφορία για Πιερρακάκη, βαρύ κλίμα για το αγροτικό

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της "γαλάζιας" Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να κινηθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ατζέντας

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 11 Δεκ 2025 | 17:11

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συνάντησης που θα έχει σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

EMILY IN PARIS 11 Δεκ 2025 | 14:24

Γιατί η Λίλι Κόλινς αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Μαρέβα: "Παρακολουθούν το ''Emily in Paris''"

"Όταν το άκουσα σκέφτηκα: ''τι; κυβερνάς την Ελλάδα; Και μετά πας σπίτι και βλέπεις Emily in Paris;", σχολίασε η Λίλυ Κόλινς.

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 10 Δεκ 2025 | 18:02

Μητσοτάκης για συνταξιούχους: Μείωση κατά 50% της προσωπικής διαφοράς το 2026, πλήρης κατάργηση το 2027

Από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους όλοι οι συνταξιούχοι, και αυτοί οι οποίοι είχαν προσωπική διαφορά θα αρχίσουν από να βλέπουν αυξήσεις

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Δεκ 2025 | 12:56

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τους αγρότες και τις πληρωμές τους

Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας, και η προσωρινή ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 10 Δεκ 2025 | 11:57

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις πληρωμές των αγροτών - Αναμένονται ανακοινώσεις

Η σύσκεψη για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα γίνεται υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Δεκ 2025 | 17:11

Μητσοτάκης για τα μέτρα για τους πληγέντες σε Μάνδρα και Μάτι: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις

"Ελάχιστο χρέος μας είναι διαρκώς να βοηθούμε και ποτέ να μην λησμονούμε" τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 09 Δεκ 2025 | 15:21

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων

"Εγκρίθηκαν εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ έγινε ενημέρωση για το σχέδιο αξιοποίησης του προγράμματος SAFE", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μαρινάκη

ΤΟ ΠΡΩΙ 09 Δεκ 2025 | 07:46

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΤΟ CAPITAL LINK INVEST IN GREECE FORUM 08 Δεκ 2025 | 19:17

Μητσοτάκης: "Η χώρα μας προσφέρει ευκαιρίες υψηλής ανάπτυξης - Συνεχίζει την πρόοδό της"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ 08 Δεκ 2025 | 13:07

Αιχμές Μητσοτάκη κατά Καραμανλή: Δεν θα δώσουμε στους αγρότες χρήματα, που θα μας ζητά η ΕΕ να τα επιστρέψουμε

Θυμήθηκε το φιάσκο με τα χρήματα που έδωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης, και τα οποία τα πλήρωσαν μετά και με τόκο, όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι.

«ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ» 08 Δεκ 2025 | 11:28

Νέο προσκλητήριο Μητσοτάκη στους αγρότες για διάλογο: "Καλό είναι να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς"

"Οι πιο ακραίες κινητοποιήσεις μπορούν να στρέψουν την κοινωνία απέναντι στους αγρότες που έχουν δικαιολογημένα αιτήματα", δήλωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του συνεδρίου "Υγεία πάνω απ' όλα".

08 Δεκ 2025 | 06:45

Στην κόψη του ξυραφιού η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση - Πυρά και από Σαμαρά-Καραμανλή

Με κλείσιμο και των παρακαμπτήριων οδών αλλά και λιμανιών κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 07 Δεκ 2025 | 12:26

Νίκος Μουρατίδης: "Η Ζωή συμπεριφέρεται κυκλοθυμικά και παλαβά, έχει εμμονές"

"Θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η Κωνσταντοπούλου αλλά συμπεριφέρεται τόσο κυκλοθυμικά και παλαβά. Έχει εμμονές""

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 07 Δεκ 2025 | 10:28
ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 06 Δεκ 2025 | 19:47

Το 2025 του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στιλ... wrapped video - Η ανάρτησή του

Η ανασκόπηση του πρωθυπουργού είναι στο στιλ του Spotify Wrapped , της ανασκόπησης της χρονιάς που είναι viral τις τελευταίες ημέρες

06 Δεκ 2025 | 15:26

Μητσοτάκης από Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου: "Υλοποιείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση του κτιριολογικού εξοπλισμού του ΕΣΥ"

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Μαρκόπουλο

ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ 06 Δεκ 2025 | 13:36

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Η προσωπική διαφορά τελειώνει

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις δηλώνοντας "ανοιχτός σε διάλογο", αρκεί οι αγρότες να προσέλθουν με συγκεκριμένα αιτήματα

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 06 Δεκ 2025 | 08:19

Μήνυμα Μητσοτάκη για το 2026: Αλλάζει ύφος και πρόσωπα η ΝΔ - Συνάντηση με Ερντογάν και... εκλογές

Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να κινηθεί με αφορμή το προεκλογικό έτος 2026

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 05 Δεκ 2025 | 18:23

Μητσοτάκης: Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα - Ωριμο το έδαφος για διάλογο με την Τουρκία

"Από εκεί που ήμασταν στο περιθώριο του ενεργειακού χάρτη, σήμερα είμαστε στο επίκεντρο", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

05 Δεκ 2025 | 06:26

Ανασύνταξη στο Μαξίμου ενόψει του νέου κόμματος Τσίπρα - Δεν είναι όλα "μαύρα", μίζερη η αντιπολίτευση

Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στα στελέχη της ΝΔ για την υπεράσπιση των πεπραγμένων της κυβέρνησης

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 20:58

Μητσοτάκης για Δικαιοσύνη: "Κάποιοι έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα - Τελικά οι αλλαγές αγκαλιάστηκαν"

"Όταν παρουσιάσαμε τον νέο δικαστικό χάρτη κάποιοι έλεγαν ότι αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

04 Δεκ 2025 | 18:17
"ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ" 03 Δεκ 2025 | 21:02

Μητσοτάκης: "Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ίσως η πιο δύσκολη μεταρρύθμιση" - Η αιχμηρή ατάκα για το βιβλίο Τσίπρα

"Η πολιτική σταθερότητα είναι από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 03 Δεκ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης για αγρότες: Δεν βοηθούν οι ακραίες ενέργειες - Σε σχέση με το 2024 θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

"Οι συνολικές πληρωμές θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2024 ήταν 3,1 δισ. ευρώ", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 02 Δεκ 2025 | 21:56

Μητσοτάκης: "Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα"

Επισήμανε ότι στην Ελλάδα αναπτύσσεται ο Φάρος, ένα από τα 7 εμβληματικά έργα τεχνητής νοημοσύνης και ο Δαίδαλος, που είναι ένας πολύ ισχυρός υπερυπολογιστής

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2025 | 14:04

Μητσοτάκης για συλλογικές συμβάσεις: Η πρωτοβουλία αιφινιδίασε ευχάριστα σε μια εποχή τοξικότητας και έντασης

"Γνωρίζουμε στατιστικά πόσο πίσω ήμασταν στο ποσοστό των εργαζόμενων από τις συλλογικές συμβάσεις, έχουμε ευρωπαϊκή υποχρέωση να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό", είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11:00 02 Δεκ 2025 | 08:38

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις συλλογικές συμβάσεις

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 01 Δεκ 2025 | 20:40

Η Ελλάδα απέκτησε 13 μικροδορυφόρους - Ανάρτηση Μητσοτάκη στο TikTok με πυραύλους [βίντεο]

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Καλιφόρνια εκτοξεύτηκαν πέντε ακόμα ελληνικοί δορυφόροι στο πλαίσιο του "Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων"

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:21

Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 - Αύξηση 22% στο καθαρό εισόδημα σε έξι χρόνια

Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεσή του οι εκλογές να γίνουν το 2027

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 01 Δεκ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη

Ο πρωθυπουργός εκφράζει τη στήριξή του στους ανθρώπους που ζουν με HIV.

ΣΗΜΕΡΑ 01 Δεκ 2025 | 08:27

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης: Συζήτηση με τον CEO της Morgan Stanley, συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε ανοικτή συζήτηση που θα έχει με την CEO της Morgan Stanley.

"ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ STORY" 30 Νοε 2025 | 13:40

Το ελληνικό ραντεβού με …30 τρισ. δολάρια και τη Morgan Stanley στο Λονδίνο παρουσία Μητσοτάκη

Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί, στο Λονδίνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα πλαίσιο του 4ου Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Morgan Stanley σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Νοε 2025 | 10:26

Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις και έγινε από κεντροδεξιά κυβέρνηση

"Ο Δεκέμβριος θα είναι μήνας ουσιαστικής ενίσχυσης των αγροτών", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

"Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ" 28 Νοε 2025 | 18:05

Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Ένα μόνιμο μέτρο που στηρίζει πραγματικά το εισόδημα των πολιτών

"Κάθε Νοέμβριο, σχεδόν 900.000 ενοικιαστές θα δουν ένα ολόκληρο ενοίκιο να επιστρέφει στον λογαριασμό τους", το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

28 Νοε 2025 | 14:34

Μητσοτάκης σε Μέτσολα: Η ρευστή διεθνής κατάσταση απαιτεί από την Ευρώπη να ενηλικιωθεί και να ωριμάσει γεωπολιτικά

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 28 Νοε 2025 | 13:14

Μητσοτάκης και Μέτσολα στα εγκαίνια του Europa Experience: "Είμαστε ισχυρότεροι όταν είμαστε ενωμένοι"

"Είμαστε ισχυρότεροι ως Ευρώπη όταν είμαστε ενωμένοι", δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αρσάκειο Μέγαρο, στα εγκαίνια του κέντρου Europa Experience.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 28 Νοε 2025 | 08:42

Στην Αθήνα η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα - Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Τασούλα

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκά ζητήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Παράθυρο Μητσοτάκη για νέες παροχές μέχρι τις κάλπες - Καυγάς με Ανδρουλάκη για "Φραπέ" και ΟΠΕΚΕΠΕ

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ" 27 Νοε 2025 | 16:22

Μαρινάκης: Ο Ανδρουλάκης είπε ψέματα ότι ο "Φραπές" είναι κουμπάρος του Μητσοτάκη - Να ανακαλέσει

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:48

Ανδρουλάκης: Εάν είχα κάνει στη χώρα τη ζημιά που έχουν κάνει Μητσοτάκης - Τσίπρας, δεν θα μπορούσα να πιω καφέ στο Σύνταγμα

"Δεν είναι όλοι το ίδιο. Δεν έχουμε όλοι την ίδια πορεία. Δεν κάναμε όλοι ρουσφέτια. Δεν έχουμε όλοι σχέση με διαπλοκή και διαφθορά", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27 Νοε 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές - Τομή η ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων

"Η συμφωνία για τις Συλλογικές Συμβάσεις αποτελεί μια σημαντική τομή που απαντά σε πάγιο αίτημα των εργαζομένων", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ TOTAL BLACK ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 27 Νοε 2025 | 11:15

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η κομψή εμφάνισή της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ξεχώρισε με την κομψότητά της στην εκδήλωση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ 26 Νοε 2025 | 19:36

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα: "Πολύ σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας σε μεταφορές και τουρισμό"

"Ένα χαρτοφυλάκιο πολύ σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα" τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 26 Νοε 2025 | 19:09

Συνεδριάζει την Πέμπτη το Υπουργικό - Το βράδυ δείπνο Μητσοτάκη - Μάνφρεντ Βέμπερ

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Νοε 2025 | 12:05

Μητσοτάκης: Εθνική διάσταση το δημογραφικό - Δεν μπορεί εύκολα ένα ζευγάρι να αποκτήσει σήμερα δικό του σπίτι

"Πρέπει να έχουμε αίσθηση τι σημαίνει να μεγαλώνεις παιδιά και αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες" είπε ο πρωθυπουργός

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25 Νοε 2025 | 19:41

Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Forbes Greece: Μηδενικός φόρος εισοδήματος για τους νέους κάτω των 25

Kατά την εκδήλωση παρουσίασης της λίστας Forbes 30 under 30, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται νέο Υπουργείο Έρευνας, Τεχνολογίας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΓΙΑ 3Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 18:11
ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Νοε 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή προς όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε ανάρτηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ GENAI SUMMIT 24 Νοε 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: Η συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mistral AI - Οι δύο απειλές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης και για την αύξηση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 24 Νοε 2025 | 18:25

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ: Καμία συμφωνία χωρίς την Ουκρανία - Σταθερός σύμμαχος του Κιέβου η Αθήνα

Οι ηγέτες συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε απόφαση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ΕΕ θα συζητηθεί άμεσα με τα μέλη της ΕΕ και θα χρειαστεί να συμφωνηθεί από αυτά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ 24 Νοε 2025 | 11:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

"Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία έμπρακτα ενώ άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα λιτότητας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 23 Νοε 2025 | 19:16

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στα Κάτω Πετράλωνα μαζί με τον γιο του - "Γέμισαν οι κάλπες"

Ικανοποιημένος από την προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης: Από αύριο η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους - Nωρίτερα του προγραμματισμένου

Aπό αύριο θα καταβάλλεται η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη ανάρτησή του

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:35

Μητσοτάκης στο Bloomberg Forum: H κρίση ανήκει στο παρελθόν - Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και γέφυρα με την Ασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών του Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 19 Νοε 2025 | 14:12

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο ΚΕΠΑ Πειραιά στο ΣΕΦ - Μείωση των εκκρεμών ραντεβού κατά 76%

"Στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ, όπως τη θέλουμε, όπως αξίζουν σε μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα¨", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Νοε 2025 | 10:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Πώς θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για τη πώληση καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 18 Νοε 2025 | 08:58

Μητσοτάκης: Δύο δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος τους επόμενους μήνες - "Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι"

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 19:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόκοβιτς για το "πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αθήνας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 17 Νοε 2025 | 10:42

24ωρη αστυνομική φρουρά στο δικηγορικό γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στα Ιωάννινα [έγγραφο]

Στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά τη μετακίνηση αστυνομικών από τα Ιωάννινα για τη φύλαξη του νέου γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 20:33

Η αυθημερόν επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Αμεση ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου Ελλάδας - Ουκρανίας

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 17:57

Ζελένσκι: "Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ, Ελλάδα" - Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

"Οι συμφωνίες μας με την Ελλάδα σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος του μεγάλου ενεργειακού πακέτου που έχουμε προετοιμάσει για το χειμώνα"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 17:10

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Ουκρανίας - Στήριξη στο Κίεβο, στενή συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 16:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος τροφοδοσίας με αμερικανικό LNG - Ευγνώμων για τη στήριξη δήλωσε ο Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 14:01

Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch: Στόχος μας πλέον να γίνουμε οικονομία κατηγορίας Α

Στη σημασία της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 08:57

Στην Αθήνα ο Ζελένσκι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Στο επίκεντρο η ενέργεια, προανήγγειλε συμφωνία με Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία