Follow us

Το Μαξίμου ανακάλυψε 34 «επιτυχίες»-απολογισμός της διαπραγμάτευσης

Κυβερνητικές πηγές κάνουν μια αναλυτική καταγραφή των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, καταγράφοντας 34 «επιτυχίες».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το Μαξίμου ανακάλυψε 34 «επιτυχίες»-απολογισμός της διαπραγμάτευσης

Στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, η κυβέρνηση αναμένει την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων και σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ενδεχομένως, αναμένει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Αυτό αναφέρουν κυβερνητικές πηγές κάνοντας μια αναλυτική καταγραφή των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς .

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τα δημοσιονομικά η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει η συμφωνία που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ για τα κόκκινα δάνεια η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθούν όλα τα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία και στο ασφαλιστικό πέτυχε την απόλυτη προστασία των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων.

Στην ενέργεια με τις νέες διατάξεις κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας, τόσο της ΔΕΗ, όσο και του Δικτύου Υψηλής Τάσης που κατέχει ο ΑΔΜΗΕ ενώ το θέμα του χρέους ρυθμίζεται άμεσα με μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα .

Τέλος για το νέο Ταμείο όλα τα έσοδα , πλην των εσόδων του ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, θα διατίθενται κατά 50% σε αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ με την προηγούμενη συμφωνία, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ προορίζονταν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των κυβερνητικών κύκλων για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης :

Τελικά τι έγινε και έκλεισε η διαπραγμάτευση; Η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, όπως γράφουν τα διάφορα μέσα ενημέρωσης, ή άντεξε στις πιέσεις και δεν υποχώρησε σε κομβικά ζητήματα για την κοινωνία αλλά και την οικονομία; Διατήρησε, δηλαδή, τις «κόκκινες γραμμές» της; Και ακόμα: Πράγματι είπε «όχι» ο Μ. Ντράγκι -όπως πρωτοσέλιδα επιμένουν μέσα ενημέρωσης- στο να γίνονται δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για φθηνή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών; Κατανοούμε, απολύτως, τους λόγους που τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης διαφωνούν με την πραγματικότητα –τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…

1. Κανείς από την κυβέρνηση δεν υποστήριζε, ούτε, βέβαια, περίμενε, ότι χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα [ΕΚΤ] και ο πρόεδρός της, Μ. Ντράγκι, θα ανακοίνωνε άρση του waiver. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο [που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, άρα όσοι δεν την κατανόησαν, από τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, μπορούν να την (ξανα) ακούσουν –υπάρχει και σε χαρτί!…] είχε τονίσει ότι «αναμένουμε, αμέσως μετά και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη συνεδρίαση του Euro Working Group, τις επόμενες μέρες, στην επόμενη, ίσως, συνεδρίαση της ΕΚΤ, την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων. Και επίσης, σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ενδεχομένως, αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ». Δύο εξελίξεις που πραγματικά θα συνεισφέρουν την ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία". Σε καμιά περίπτωση, λοιπόν, «δεν είναι χθες»! Η ΕΚΤ λειτουργεί με κανόνες, που είναι σε όλους γνωστοί, και προβλέπουν κάτω από ποιες συνθήκες μια χώρα εντάσσεται ή όχι στο waiver. Κανείς, λοιπόν, από την κυβέρνηση δεν περίμενε άρση του waiver χθες. Κανένα, λοιπόν, πολιτικό πλήγμα δεν αποτελεί μια γνωστή εκ των προτέρων και δικαιολογημένη από τον τρόπο λειτουργίας της απόφαση της ΕΚΤ.

Δημοσιονομικά

2. Η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει η συμφωνία που είχε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και πέτυχε να μειωθούν οι στόχοι σε +0,5% του ΑΕΠ για το 2016, 1,75% για το 2017 και 3,5% για το 2018. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΝΔ – ΠαΣοΚ είχαν συμφωνήσει για συνεχή δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 4,5% από το 2016 και μετά!..

Τι ζητούσαν οι θεσμοί

3. Αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια [ρεύμα, φυσικό αέριο], από το 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

4. Αύξηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, από 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

5. Αύξηση ΦΠΑ στο εμφιαλωμένο νερό, από 13% στο 23%. Παρέμεινε στο 13%.

6. Κατάργηση του μονοπωλίου των ΕΛΤΑ, για γράμματα βάρους έως 50 γρ. Δεν το δεχτήκαμε.

7. Αύξηση του ΦΠΑ σε θέατρα, βιβλία, έντυπα, κ.λπ. από 6% σε 13%. Παρέμειναν στο 6%.

8. Αύξηση του κύριου φόρου στον ΕΝΦΙΑ. Τα συνολικά έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ παρέμειναν στα 2,65 δισ. ευρώ με διαφορετική, όμως, κατανομή του φόρου -ελάφρυνση ανάλογα με την αξία γης και τα τετραγωνικά. Μόνο σε 500.000 ιδιοκτήτες είχαμε επιβάρυνση από τους 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

«Κόκκινα δάνεια»

9. Οι δανειστές ζητούσαν να πωλούνται όλα τα δάνεια, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση πέτυχε να εξαιρεθούν όλα τα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία. Δηλαδή, όχι μόνο τα στεγαστικά αλλά και τα καταναλωτικά, τα επισκευαστικά, τα δάνεια των ελεύθερων επαγγελματιών, των εμπόρων και των αγροτών, καθώς και τα δάνεια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μοναδικό κριτήριο η αντικειμενική αξία να είναι μέχρι 140.000 ευρώ. Δεν υπάρχει, δηλαδή, εισοδηματικό κριτήριο που θα απέκλειε σημαντικό αριθμό δανειοληπτών. Ουσιαστικά με τη συμφωνία, που ήρθε μέσα από την διαπραγμάτευση, καλύπτεται το 94% του συνόλου στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας [στοιχεία 2013, τα τελευταία διαθέσιμα].

10. Οι δανειστές ζήταγαν να μην υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί στην αγορά δανείων. Η κυβέρνηση κατάφερε τα δάνεια που θα μεταβιβαστούν σε μη τραπεζικές εταιρείες να προστατεύονται χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά από το καθεστώς που ισχύει για τα δάνεια που παραμένουν τις τράπεζες, ενώ, σε καμία περίπτωση, δεν θα επιδεινώνονται οι όροι του δανείου. Υπάρχει, επίσης, ειδική πρόνοια για συμβάσεις με μεταβλητό επιτόκιο.

11. Οι μη τραπεζικές εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να μεταβιβάζονται δάνεια, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν εταιρείες διαχείρισης δανείων με έδρα την Ελλάδα, ενώ θα παίρνουν άδεια και θα εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση ένα αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

12. Οι δανειστές ζητούσαν αλλαγή του νόμου Κατσέλη ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία μόνο σε ποσοστό 20%. Η κυβέρνηση πέτυχε το ποσοστό αυτό να ξεπερνά το 60%! Δηλαδή, εντάσσονται στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου περίπου 2 στους 3 δανειολήπτες! Η προστασία παραμένει η ίδια και δεν επηρεάζεται καθόλου από ενδεχόμενη μεταβίβαση του δανείου σε μη τραπεζική εταιρεία.

13. Η κυβέρνηση, μέσα από την διαπραγμάτευση, διασφάλισε ότι θα αναπτυχθεί ένα ευρύ Δίκτυο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών με 30 κέντρα, σ’ όλη τη χώρα. Θα παρέχεται, δηλαδή, ενημέρωση και νομική / οικονομική συμβουλευτική υποστήριξη των δανειοληπτών [νοικοκυριά, επαγγελματίες καθώς και μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις] για ζητήματα χρεών και γενικότερα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

14. Θα δημιουργηθεί Φορέας Πιστοποίησης Φερεγγυότητας, που θα διασφαλίζει τη δίκαιη και αντικειμενική πιστοληπτική αξιολόγηση και θα διευκολύνει την πρόσβαση σε νέο δανεισμό.

Ασφαλιστικό

Οι θεσμοί ζήτησαν περικοπές ύψους 1% του ΑΕΠ [1,9 δισ. ευρώ] ως το 2018, μέσω καθολικών μειώσεων στις καταβαλλόμενες κύριες και άμεσης περικοπής των επικουρικών συντάξεων [800 εκ. ευρώ] καθώς εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

15. Πετύχαμε την απόλυτη προστασία των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων.

16. Προστασία για άθροισμα συντάξεων κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ / μήνα. Ενδεχόμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων λόγω επανυπολογισμού, στη βάση των κανόνων που θα ισχύουν στο εξής για όλους τους ασφαλισμένους, θα επηρεάσει κάτω από το 10% των συνταξιούχων της χώρας.

17. Ζήτησαν Εθνική Σύνταξη στα 300 ευρώ με 20 έτη εργασίας. Πετύχαμε πλήρη Εθνική Σύνταξη στα 384 ευρώ με 20 χρόνια εργασίας, ενώ για 15 έτη εργασίας το ποσό της Εθνικής Σύνταξης θα αντιστοιχεί σε 346 ευρώ.

18. Ζήτησαν κατάργηση των συντάξεων αναπηρίας για την περίπτωση του εργατικού ατυχήματος. Πετύχαμε την διατήρηση της νέας προστατευτικής ρύθμισης για τις συντάξεις αναπηρίας λόγω εργατικού ατυχήματος.

19. Ζήτησαν την αναδρομική επιστροφή όλων των ποσών που έλαβαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ από 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι την ψήφιση του νόμου. Πετύχαμε: Καμία αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ.

Ενέργεια

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τον ΑΔΜΗΕ και την οργάνωση των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και την δρομολόγηση αλλαγών στο ν. 4269/14 για τον Χωρικό Σχεδιασμό και τις χρήσεις γης αποτυπώνεται το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με βάση τη Λαϊκή Εντολή του Σεπτέμβρη. Στο χώρο διαπραγμάτευσης που διεκδικήσαμε εντός της δύσκολης συμφωνίας του Αυγούστου, η κυβέρνηση πέτυχε κάτι που δεν ήταν δεδομένο, ούτε εύκολο.

20. Ακυρώνεται η πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, και η ιδιωτικοποίηση του, στρατηγικής σημασίας, Δικτύου Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

21. Ακυρώνεται η δημιουργία και πώληση της «Μικρή ΔΕΗ».

22. Με τις νέες διατάξεις κατοχυρώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας, τόσο της ΔΕΗ, όσο και του Δικτύου Υψηλής Τάσης που κατέχει ο ΑΔΜΗΕ, ενός σημαντικού εργαλείου χάραξης πολιτικής στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα.

23. Με τις δημοπρασίες ηλεκτρικού ρεύματος τύπου ΝΟΜΕ, ενός ειδικού και προσωρινού μηχανισμού, επιδιώκεται η ομαλή προσαρμογή της ΔΕΗ στα νέα δεδομένα για τα ανώτατα μερίδια αγοράς των επιχειρήσεων παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2020, όπως άλλωστε προβλέπει η συμφωνία του Ιουλίου του 2015.

24. Η ενεργειακή αγορά αλλάζει, διαμορφώνονται νέοι κανόνες, νέες απαιτήσεις και στόχοι για μείωση του άνθρακα και αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σημαντικές αλλαγές απαιτούνται και η λύση δεν μπορεί να δοθεί ούτε από τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης, ούτε από την νοσταλγική πρόσδεση σε μια ξεπερασμένη πραγματικότητα του κρατισμού με όλες τις ταξικές και πολιτικές ιδιοτέλειες και επιβαρύνσεις του. Χρειάζονται νέα, δημόσια εργαλεία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με κοινωνικό πρόσημο για την οργάνωση και λειτουργία τους.

Χρέος

Στο Eurogroup της 24ης Μαΐου επιτεύχθηκε "πλήρης συμφωνία [staff level agreement]", δηλαδή έκλεισε η αξιολόγηση. Και εκτός από τα γνωστά [δόση 10,3 δισ. ευρώ, από την οποία άμεσα θα δοθούν 7,5 δισ. ευρώ για κάλυψη του χρέους και ληξιπρόθεσμες οφειλές] υπήρξαν αποφάσεις και για το χρέος, αλλά και για την οικονομία γενικότερα. Χρέος που και επίσημα χαρακτηρίστηκε «μη βιώσιμο», όταν ΝΔ και ΠαΣοΚ επέμεναν για το αντίθετο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την πολιτική τους και το PSI που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία…

25. Συμφωνήθηκε ότι τα Gross Financing Needs, οι συνολικές, δηλαδή, δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους [τόκοι και χρεολύσια], θα παραμένουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ κατά την μεσοπρόθεσμη περίοδο [έως το 2038] και στη συνέχεια κάτω από το 20% του ΑΕΠ. Στο ποσοστό αυτό θα περιλαμβάνονται και τα έντοκα γραμμάτια, τα οποία είναι σταθερά στο ύψος των 14.8 δις. ευρώ το χρόνο. Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους η χώρα μας από το 2009 έως το 2013 έδωσε από 26% έως και 33% του ΑΕΠ για το χρέος. Αν η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο τελευταίο Eurogroup είχε διεκδικηθεί και κερδηθεί στην αρχή της κρίσης η χώρα θα διέθετε κάθε χρόνο από 18 έως 25 δισ. ευρώ περισσότερα για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

26. Ρυθμίζεται άμεσα το θέμα του χρέους με μέτρα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Δημιουργείται έτσι ένας σαφής οδικός χάρτης που θα εξομαλύνει τις συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία. Και το σημαντικότερο: Αυτός ο οδικός χάρτης αρχίζει και τελειώνει εντός του προγράμματος χωρίς να παρατείνει την αβεβαιότητα για μετά.

27. Άμεσα θα υπάρξει ομαλοποίηση των πληρωμών τόκων. Δεν θα υπάρξουν, δηλαδή, τα "βουνά" πληρωμών, όπως του 2022 και 2023. Ακόμα θα έχουμε μείωση των επιτοκίων σε συγκεκριμένο κομμάτι του χρέους, όπως και σταθεροποίηση των επιτοκίων, προκειμένου να μειωθεί το ρίσκο. Να σημειωθεί ότι τα σταθερά επιτόκια δημιουργούν ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον καθώς αφαιρούν την αβεβαιότητα που προκύπτει από τα κυμαινόμενα.

28. Συμφωνήθηκε ότι στο άμεσο μέλλον [μεσοπρόθεσμα] να υπάρξει «μερική εξόφληση των υφιστάμενων δανείων προς την Ελλάδα» από τον ESM. Για παράδειγμα μπορούν να αγοραστούν δάνεια του ΔΝΤ, για τα οποία το σημερινό επιτόκιο είναι περίπου 3%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το επιτόκιο να πέσει στο 0,9%! Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν τα κέρδη του 2014 από τον ESM, από τα ομόλογα των προγραμμάτων ANFA και SMP, για τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών.

29. Το Eurogroup αποφάσισε να υπάρξει ένας «μηχανισμός έκτακτης ανάγκης για το χρέος», ένας «κόφτης» χρέους, δηλαδή, που θα εξασφαλίζει, σε μόνιμη βάση, την βιωσιμότητα του χρέους! Δεν θα υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση για το χρέος αλλά αυτόματα θα αποφασίζοντα «μέτρα, όπως η περαιτέρω αναδιαμόρφωση του EFSF και η αναβολή των πληρωμών τόκων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Eurogroup.

Επιστολή Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος την Πέμπτη [26.05.2106] απέστειλε επιστολή στον Επίτροπο Οικονομικών της Ε.Ε., Pierre Moscovici, καθώς και στον επικεφαλής των Τεχνικών Κλιμακίων, Declan Costello, στην οποία τους επισημαίνει ποια θέματα δεν μπορεί να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση καθώς αποτελούν «κόκκινες γραμμές» -«absolute red lines». Τα σημεία που επεσήμανε στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών και στα οποία η κυβέρνηση «δεν πήγε πίσω» είναι:

30. Να επαναφέρουμε στη Βουλή την πρόταση για ειδικό φόρο στις μικρές ζυθοποιίες -δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

31. Να νομοθετηθεί σχέδιο ότι εάν έως τον Οκτώβριο του 2016 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ να ανακοινώσει την πώληση όλων των μετοχών της ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ έως το Δεκέμβριο του 2016 και θα ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον ΑΔΜΗΕ εντός του 2017 -δεν υπήρξε καμιά αλλαγή.

32. Στο συνταξιοδοτικό ζητούσαν να νομοθετήσουμε αλλαγές που αφορούσαν τις:

α. Ασφαλιστικές παροχές λόγω εργατικού ατυχήματος

β. Εισφορές νέων αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων

γ. Μεταβατικές ρυθμίσεις για τις εισφορές αυτοαπασχολούμενων, ήτοι αλλαγή στην κλίμακα έκπτωσης.

Όπως όλοι γνωρίζουν δεν υπήρξε καμιά πρόταση τροποποίησης σήμερα στη Βουλή σχετικά τα παραπάνω.

33. Ζητούσαν, το νομοθετικό πάγωμα όλων μισθολογικών αυξήσεων των ειδικών μισθολογίων που αφορά κυρίως το ένστολο προσωπικό, ιατρούς, προσωπικό των δημόσιων πανεπιστημίων και δικαστικούς για την περίοδο 2017-18. Η κυβέρνηση πέρασε τα ισοδύναμα μέτρα που θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο.

Νέο Ταμείο

Το νέο Ταμείο δεν είναι ένα νέο ΤΑΙΠΕΔ. Έχει γενικότερους στόχους, με σημαντικότερους τη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κάτω από μία ενιαία στέγη, τη διαχείρισή τους ως σύνολο με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση τους, τη μείωση ελλειμμάτων, την αύξηση εσόδων από την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους και τη διαμόρφωση ενιαίας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη δημόσια περιουσία. Το ΤΑΙΠΕΔ, θα παραμείνει στο Ταμείο ως θυγατρική, μόνο για το διάστημα που θα διαρκέσει η εκπλήρωση του σκοπού του, όπως καθορίζεται στο Σχέδιο Αξιοποίησής του. Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του θα μεταφερθούν στο νέο Ταμείο για διαχείριση.

34. Όλα τα έσοδα του νέου Ταμείου, πλην των εσόδων του ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, θα διατίθενται κατά 50% σε αναπτυξιακές επενδύσεις, ενώ με την προηγούμενη συμφωνία, τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ προορίζονταν μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους. Κανένα, δηλαδή, μέρος των εσόδων του δεν έφτανε στην πραγματική οικονομία! Σήμερα το 50% των εσόδων του νέου Ταμείου θα χρησιμοποιείται είτε σε αναπτυξιακές πολιτικές, είτε επενδύσεις στα ίδια τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 16:03

Δεν πάνε στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου οι αγρότες: Θα στείλουν λίστα με τα αιτήματά τους

Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και εντείνουν την πίεση στην κυβέρνηση.

ΣΥΣΚΕΨΗ 11 Δεκ 2025 | 08:55

Σήμερα η συνάντηση Χατζηδάκη με τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης στο Μέγαρο Μαξίμου

Η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων επιμένει -παρά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη- να υπάρξει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ 05 Δεκ 2025 | 16:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με εθελοντές στο Μαξίμου: "Οι ιστορίες προσφοράς μας δίνουν μεγάλη δύναμη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες τους και ποιο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Νοε 2025 | 14:19

Τσουκαλάς: Αδιανόητο αυτογκόλ του κυβερνητικού εκπροσώπου και ομολογία της συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου

Ο κ. Τσουκαλάς χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της προσπάθειας συγκάλυψης της βίαιης προσαγωγής του Ξυλούρη στην Εξεταστική Επιτροπή

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Νοε 2025 | 00:09

Fitch Ratings: Αναβάθμισε σε "ΒΒΒ" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - Με σταθερές προοπτικές

"Η αναβάθμιση της Fitch σημαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο", σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΕΚΛΕΨΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 06 Νοε 2025 | 17:54

Η δύναμη του Πίνατ στο Μέγαρο Μαξίμου: Τα χάδια από τον υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ, Νταγκ Μπέργκαμ

Πόσες φορές δεν έχουμε δει τον Πίνατ να τραβά την προσοχή σε επίσημες επισκέψεις πολιτικών προσώπων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 05 Οκτ 2025 | 16:30

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου μετά τη διάψευση ΑΔΜΗΕ και την επίθεση Χριστοδουλίδη

Η σύσκεψη έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, με την οποία διέψευσε δημοσίευμα από την Κύπρο

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 17 Σεπ 2025 | 15:22
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:12

Στο Μαξίμου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης - Συνάντηση με Μητσοτάκη με στόχο να πέσουν οι τόνοι

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα παραστεί αντιπροσωπεία της κρητικής εκκλησίας υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο.

12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ΕΡΕΥΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 16:24

Τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου δεν δείχνουν άνοδο της κυβέρνησης μετά τη ΔΕΘ, γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου των Νέων, τα μέτρα δεν έχουν προκαλέσει κύματα ενθουσιασμού

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 07:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να "γοητεύσει" ξανά το 40% που τον ψήφισε το '23 - Η μοναδική δεξαμενή ψήφων που διαθέτει

Το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί "ρελάνς" με τα μέτρα της ΔΕΘ, με τον πρωθυπουργό να κοιτάζει στο κέντρο, που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία δύο εκλογικές νίκες.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΨΗΛΑ 18 Αυγ 2025 | 07:28

Restart στη ΔΕΘ επιχειρεί το Μαξίμου: Τα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και μεσαία τάξη και το "φάντασμα" του Τσίπρα

Η καλή πορεία της οικονομίας θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ξαναπάρει "κεφάλι".

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 02 Αυγ 2025 | 19:40

Κυβερνητικά στελέχη για συνέντευξη Σαμαρά: "Απαντήσεις του έδωσαν οι πολίτες τρεις φορές"

Ο πρώην πρωθυπουργός με συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα εστιάζει γύρω στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη

02 Αυγ 2025 | 19:11

Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια

"Τελικώς, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ανατρέψει τη θέση του και να δεχτεί ότι η ΕΘΑΕΕ συνιστά πραγματική ανεξάρτητη αρχή"

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ 22 Ιουλ 2025 | 15:50

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου: Ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα του κλάδου

Οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έφθασαν στην πρωτεύουσα από τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές, πραγματοποίησαν κινητοποίηση

ΜΑΞΙΜΟΥ 21 Ιουλ 2025 | 12:28

Υπουργός φώναξε υφυπουργό και του ζήτησε να διαλέξει στρατόπεδο για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ

Ο υπουργός κάλεσε τον υφυπουργό και του ζήτησε να επιλέξει στρατόπεδο για την επόμενη μέρα στο κόμμα και στην κυβέρνηση, με τον δεύτερο να μένει απορημένος.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ 18 Ιουλ 2025 | 10:30

Η Κλο Κλο "απειλεί" την... αυτοδυναμία του Πίνατ στο Μαξίμου

Άλλον έναν τετράποδο "ένοικο" έχει αποκτήσει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιουλ 2025 | 15:31

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας και Στέγασης Dan Jørgensen

Η μείωση των τιμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το πλέγμα στεγαστικών πολιτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 14 Ιουλ 2025 | 19:07

Μαξίμου: Αυτοί είναι οι νέοι Γενικοί Γραμματείς υπουργείων - Η λίστα με τα πρόσωπα

Τις αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείες υπουργείων ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 11 Ιουλ 2025 | 16:17

Συνάντηση Μητσοτάκη με την αντιπρόεδρο της Meta - Τι συζήτησαν για Kids Wallet και όριο ψηφιακής ενηλικίωσης

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντιπρόεδρο της Meta, Antigone Davis, αρμόδια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 09 Ιουλ 2025 | 13:41

Ξεκινά η αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους ασθενείς: 35 ερωτήσεις για φροντίδα, επικοινωνία, καθαριότητα, σίτιση

Το εργαλείο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 04 Ιουλ 2025 | 13:01

Γιάννης Οικονόμου για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Οχι μόνο γνώριζε το Μαξίμου, αλλά κινητοποιηθήκαμε από το 2021"

"Το Μαξίμου γνώρισε τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ", δήλωσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

"ΜΟΥ’ ΒΑΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΜΕΝΑ" 01 Ιουλ 2025 | 21:45

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι νέοι διάλογοι του "Φραπέ" - Τι λέει για Μαξίμου και υπουργείο Δικαιοσύνης [βίντεο]

Ζήτησε από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να επαναφέρει την κυρία Τυχεροπούλου και ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού κατέθεσε υπόμνημα, που θα το πάει και στο Μέγαρο Μαξίμου

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ 17 Ιουν 2025 | 12:13

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Microsoft - Τι συζήτησαν

Επισημάνθηκε η ιδιαίτερα καλή ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της κυβέρνησης.

"ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ" 27 Μαϊ 2025 | 13:34

Συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ στον Παπαχλιμίτζο: "Αν συμφωνείτε με την αξιολόγηση, δεν θα έπρεπε να έχετε εκπομπή στην ΕΡΤ"

Το σχόλιο του συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ Ανδρέα Καργόπουλου προκάλεσε αμηχανία στο στούντιο της ΕΡΤ.

"ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" 21 Μαϊ 2025 | 16:46

Έως τις 31 Μαΐου παρατάθηκε η προθεσμία αξιολόγησης δημοσίων υπηρεσιών από τους πολίτες

Δικαίωμα πρόσβασης στην ψηφιακή εφαρμογή έχουν όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ «45ΛΕΠΤΕΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ» 19 Μαϊ 2025 | 12:52
ΚΑΜΙΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 16 Μαϊ 2025 | 12:10

Δυόμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν ή παρεμπόδισαν τη διαδικασία αξιολόγησής τους - Παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό

Καμία υπαναχώρηση από τον νόμο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, διαμηνύει η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

36 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 07 Μαϊ 2025 | 06:03

Πώς θα βαθμολογούμε τα δημόσια νοσοκομεία: Από τους χρόνους αναμονής μέχρι το φαγητό και την καθαριότητα

Οι πολίτες που επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία θα μπορούν στη συνέχεια και να τα βαθμολογούν.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 06 Μαϊ 2025 | 12:49

Μητσοτάκης: Πέντε εκατ. πολίτες θα αξιολογούν το Δημόσιο – Διαδικασία λίγων λεπτών για βαθμολόγηση 45 υπηρεσιών

Το ερωτηματολόγιο θα αποτελείται από περίπου 50 ερωτήσεις και θα καλύπτει περίπου 45 υπηρεσίες και φορείς.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 06 Μαϊ 2025 | 12:14
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 30 Απρ 2025 | 15:56

Λιβάνιος: Πότε ξεκινά η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες

Αναφορικά με τις αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Θεόδωρος Λιβάνιος τόνισε οτι είναι προτιμότερο να υπάρχουν συνεργασίες, πριν τις εκλογές παρά μετά.

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 27 Απρ 2025 | 10:02

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες - Πώς θα γίνεται η βαθμολόγηση

Η διαδικασία της αξιολόγησης των δημόσιων υπηρεσιών από τους πολίτες θα επαναλαμβάνεται δύο φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 26 Απρ 2025 | 08:10

Οι πολίτες βαθμολογούν το Δημόσιο της ταλαιπωρίας - Πώς θα γίνεται

Οι πολίτες από την Τετάρτη το μεσημέρι θα μπορούν να μπουν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα και να διατυπώσουν τη γνώμη τους για την εμπειρία με το δημόσιο και τα στελέχη του.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 25 Απρ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης: Οποιος εκπαιδευτικός αρνείται να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο Δημόσιο - Παράθυρο για μείωση της ύλης

"Αν κάποιος αρνείται να αξιολογηθεί, δεν πρέπει να έχει θέση στο δημόσιο", τόνισε από το υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 24 Απρ 2025 | 12:17

Λιβάνιος: Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η αξιολόγηση του Δημοσίου από τους πολίτες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ 17 Απρ 2025 | 15:01

Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα παιδιά της "Kids Save Lives": Θα έχετε τη στήριξή μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνεχάρη τα παιδιά της Kids Save Lives.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 16 Απρ 2025 | 17:04

ΚΥΣΕΑ: Στο επίκεντρο ο νέος Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – "Πράσινο φως" για τέταρτη φρεγάτα Belharra

Στο ΚΥΣΕΑ εγκρίθηκε ο Μακροπρόθεσμος Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών - "Πράσινο φως" για την προμήθεια και τέταρτης γαλλικής φρεγάτας Belharra

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Απρ 2025 | 12:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup: "Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη"

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Απρ 2025 | 10:24

Αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου και της ΝΔ: Οι νέοι ρόλοι για Γ. Ευθυμίου, Αλ. Σδούκου, Ν. Ρωμανό

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γιώργος Ευθυμίου.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Απρ 2025 | 17:13

Επίθεση Κασσελάκη στην κυβέρνηση μετά το δημοσίευμα για αίτημα να "κοπούν" Τζίμα, Λαζόπουλος, Γιάμαλη από το Mega

"Πού είναι, άραγε ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος; Γιατί σιωπά;" αναρωτιέται σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 30 Μαρ 2025 | 18:41

Ενόχληση στο Μαξίμου για τις δηλώσεις υπουργών για αυξήσεις σε όλους τους ένστολους: Στη ΔΕΘ παραπέμπει η κυβέρνηση

Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα Σώματα Ασφαλείας - Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, λένε κυβερνητικές πηγές

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Μαρ 2025 | 15:48

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριo: Ένταση και χημικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου [Εικόνες - Βίντεο]

Ενταση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα σε αστυνομικούς και συμμετέχοντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Μαρ 2025 | 08:19

Το πρόβλημα με τη "χαλαρή" αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - Τι εντοπίστηκε μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Το προσωπικό του δημοσίου τομέα πάντως αξιολογείται κάθε έτος και τις επομενες μέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία για την αξιολογική περίοδο 2024.

Ο ΡΟΛΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ 18 Μαρ 2025 | 18:59

Η νέα δομή του Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό - Οι τέσσερις ομάδες που θα "τρέξουν" το κυβερνητικό έργο

O Κ. Χατζηδάκης θα έχει την εποπτεία των παραγωγικών υπουργείων - O Ά. Σκέρτσος, εκτός από τον γενικό συντονισμό, θα εποπτεύει τα κοινωνικά και θεσμικά υπουργεία.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 18 Μαρ 2025 | 07:25

H κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα σπασμένα της παραίτησης Δοξιάδη - Στο υπουργείο Μεταφορών σήμερα ο Μητσοτάκης

Μετά την ψυχρολουσία από την παραίτηση Δοξιάδη, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ξεπεράσει την μίνι-κρίση.

ΟΙΚΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 14 Μαρ 2025 | 23:49

Η Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα Baa3 με σταθερές προοπτικές

O Moody's είναι ο μόνος από τους τρεις μεγάλους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης που δεν είχε δώσει έως τώρα την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

ΜΑΞΙΜΟΥ 13 Μαρ 2025 | 19:52

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Πιερ Γκραμενιά

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

11 Μαρ 2025 | 04:50

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Νούμερο 2 της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Χατζηδάκης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και εν συνεχεία η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται την Παρασκευή.

02 Μαρ 2025 | 10:16

Προσδοκίες για νέες αναβαθμίσεις μέσα στο 2025- Στο επίκεντρο η ετυμηγορία της Moody΄s

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το 2025 θα είναι έτος νέων αναβαθμίσεων.

ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 07 Φεβ 2025 | 07:31

Σε στενωπό μεταξύ σεισμών και Τεμπών η κυβέρνηση: Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σαντορίνη, "παγώνει" ο ανασχηματισμός

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Σαντορίνη, το νησί που έχει το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας και που κηρύχθηκε ήδη σε κατάσταση ανάγκης.

ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Φεβ 2025 | 07:01

Τα Τέμπη επισπεύδουν τον ανασχηματισμό και ανατρέπουν τα σχέδια Μητσοτάκη - Ποιοι υπουργοί μετακινούνται

Πριν από τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, όλα έδειχναν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε ανασχηματισμό το καλοκαίρι αλλά ο σχεδιασμός του Μαξίμου φαίνεται ότι θα ανατραπεί.

ΕΝΤΟΝΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 02 Φεβ 2025 | 22:28

Δύο ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Μαξίμου-Τι είπαν οι Λέκκας-Παπαζάχος στον Μητσοτάκη για τους σεισμούς στη Σαντορίνη

Επί μιάμιση ώρα, ενημέρωναν οι Ευθύμης Λέκκας και Κώστας Παπαζάχος που είχαν συνδεθεί με σκάιπ από Σαντορίνη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τους σεισμούς

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 02 Φεβ 2025 | 21:20

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Προληπτικά τα μέτρα - Υπάρχει εγρήγορση, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε αντικείμενο τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

ΝΕΑ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ 02 Φεβ 2025 | 16:19

Μπαράζ σεισμών στις Κυκλάδες: "Δεν θα υπήρχαν συσκέψεις, αν δεν υπήρχε ανησυχία" - Eκτάκτως στο Μαξίμου για την έντονη δραστηριότητα

Ταξιδιωτική οδηγία από το Ηνωμένο Βασίλειο για την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.

01 Φεβ 2025 | 08:47

Υπό πίεση το Μαξίμου από την οργή του κόσμου για τα Τέμπη - Αλλαγή τακτικής από την κυβέρνηση

Σε δυσχερή θέση, θα συνεχίσει να βρίσκεται η κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο, μετά την κρίση που προέκυψε από τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη .

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 31 Ιαν 2025 | 07:31

Δυσφορία Μητσοτάκη για τους υπουργούς που βγαίνουν στα κανάλια μόνο στα εύκολα - Εξαφανίστηκαν στα Τέμπη

Μήνυμα αποτελεσματικότητας προς τους υπουργούς θα στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2025 | 07:26

Πάγωσε η κυβέρνηση από τα ογκώδη συλλαλητήρια για τα Τέμπη - Ανοίγει παράθυρο για προανακριτική

Συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για την τραγωδία των Τεμπών, καθώς η πεποίθηση που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι πρέπει να δίνονται απαντήσεις με σαφήνεια.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 24 Δεκ 2024 | 11:59

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα με τη Μαρέβα και τα παιδιά του στο Μέγαρο Μαξίμου [εικόνες - βίντεο]

Τα κάλαντα άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η οικογένειά του την παραμονή Χριστουγέννων

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Δεκ 2024 | 20:33
ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Δεκ 2024 | 11:56

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας - Στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας.

MIS BEAUTY 17 Δεκ 2024 | 15:23

Η πιο φωτογραφημένη βουλευτής στο προ-εορταστικό ρεβεγιόν στο Μαξίμου- Η Κατερίνα Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων φαίνεται πως είναι η αγαπημένη των φωτογράφων ενώ και εκείνη έχει μια αδυναμία στις selfie

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2024 | 13:30

Εορταστική συνάντηση Μητσοτάκη με τους βουλευτές to Know us better και για τις ευχές των Χριστουγέννων- Selfie, κρασί και τσικουδιές

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 17 Δεκ 2024 | 12:19

Σύσκεψη στο Μαξίμου: Τρία μέτρα για την προστασία των παιδιών στα social media - Kid's Wallet και γονικός έλεγχος

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από την έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 17 Δεκ 2024 | 09:49

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους στο διαδίκτυο

Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη σήμερα Τρίτη στο Μαξίμου με αντικείμενο την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 07:30

Ανδρουλάκης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό [εικόνες]

Σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 17 Δεκ 2025 | 06:36

Παραχωρήσεις για να σπάσει το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Το κυβερνητικό στρατόπεδο προχωρά σε περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων που βάζει στο τραπέζι για την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" 16 Δεκ 2025 | 23:14

Τσίπρας: Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή - Απαιτείται πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

"Σήμερα υπάρχει επείγουσα ανάγκη επανίδρυσης της δημοκρατικής - προοδευτικής παράταξης", τόνισε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 16 Δεκ 2025 | 23:02

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η θέση των ΗΠΑ για την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 δεν έχει αλλάξει

"Αμετάβλητη η θέση μας για τους S-400", σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 16 Δεκ 2025 | 22:13

Δημοσκόπηση Alco: Έντονη απαισιοδοξία για το 2026 - Το 57% πιστεύει ότι θα είναι χειρότερο από το 2025

Η αρνητική αποτίμηση για το 2026 είναι αυξημένη σε σύγκριση με εκείνη του 2025 έναντι του 2024, όπου οι αρνητικές απαντήσεις είχαν διαμορφωθεί στο 53%

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 136 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 16 Δεκ 2025 | 20:56

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 "ναι" ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 20:18

Πιερρακάκης: Οι αγρότες αξίζουν το σεβασμό μας - Ο προϋπολογισμός συμβάλλει στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης

Όπως είπε ο προϋπολογισμός ανήκει σε εκείνη τη γενιά που θέλει να αναλάβει την ευθύνη να ορίσει το μέλλον

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 16 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: "Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα"

Ο κ. Ανδρουλάκης χρέωσε στη ΝΔ, έκφραση καθεστωτικής λογικής, αλαζονική εξουσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον πολίτη

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 19:05

Χατζηδάκης για αγρότες: Εκτακτη στήριξη 160 εκατ. ευρώ από αδιάθετα κονδύλια - Αλλα 600 μέχρι το τέλος του έτους

Πρόσθετο πακέτο 160 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Δεκ 2025 | 18:53

Π. Μαρινάκης: Η γενιά μας οφείλει να ανοίξει με ειλικρίνεια για πρώτη φορά τη συζήτηση για το δημογραφικό

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι θεωρεί το δημογραφικό την κορυφαία συζήτηση

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:51

Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης - Τρίο της λεηλασίας Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Πιερρακάκης

Κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός, χαρακτηρίστηκε από τον Σωράτη Φάμελλο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:17

Προϋπολογισμός 2026 - Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα για το Στεγαστικό - Ποιοι θα πάρουν επιστροφή δύο ενοικίων το χρόνο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι "το "Μένουμε Ευρώπη" έχει αντιστραφεί, με την Ευρώπη να λέει πλέον, "Γινόμαστε Ελλάδα"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:15

Κουτσούμπας: Κίνδυνοι για τον λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας από τις συμφωνίες της κυβέρνησης [βίντεο]

"Οι αγώνες να συνενωθούν σε ένα ορμητικό ποτάμι που θα αναζητήσει τη διέξοδο σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο", το μήνυμα του Δημήτρη Κουτσούμπα

ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ VIRAL 16 Δεκ 2025 | 17:38

Η αντίδραση Κουτσούμπα για την Κωνσταντοπούλου που διέκοπτε την ομιλία του στη Βουλή: Αυτή είστε!

Ένταση στη Βουλή, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε στα όσα έλεγε από το βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 16:57

Αλ. Χαρίτσης: O προϋπολογισμός του 2026 είναι ο τελευταίος με τεχνητή αναπνοή - Η ανάπτυξη πάει στον πάτο

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι: "παρέλασαν από δω όλες τις προηγούμενες μέρες υπουργοί που είχαν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο"