Μενού με γαλλικό ...άρωμα προσφέρθηκε στους καλεσμένους στο δείπνο που παρέθεσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγος του κυρία, Σίσσυ Παυλοπούλου προς τιμήν του ζεύγους Μακρόν το βράδυ της Πέμπτης. Το γαλλικό ...άρωμα του μενού ήταν η γλώσσα μενιέρ, μια συνταγή γαλλική για τους καλλιεργημένους καλοφαγάδες, η οποία είχε εμπλουτιστεί με ελληνικές πινελιές.
Τα μενού επιμελούνται πάντα οι δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής.
Το μενού περιελάμβανε για πρώτο πιάτο προσφέρθηκε φιλέτο γλώσσας, ενώ το δεύτερο πιάτο είχε φιλέτο μόσχου, σερβιρισμένο με λαχανικά βουτύρου και σάλτσα τρούφας. Το επιδόρπιο περιελάμβανε παγωτό και φρούτα εποχής, καφέ και ελληνικά κρασιά (λευκά και κόκκινα).
Οι ίδιοι σεφ επιμελήθηκαν και το μενού της βραδιάς στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεξιώθηκε τον Μπάρακ Ομπάμα και το οποίο περιελάμβανε ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα.
Δείτε καρέ-καρέ όλο το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr