Follow us

Το μηνύματα της Φώφης και τα «φλερτ» από... δεξιά και αριστερά

Το διπλό μήνυμα της Φώφης και τα ανοίγματα Μητσοτάκη και Δραγασάκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το μηνύματα της Φώφης και τα «φλερτ» από... δεξιά και αριστερά

Διπλό μήνυμα, ένα προς το εσωτερικό του νέου φορέα και ένα άλλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, έστειλε στην ομιλία της στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Ως προς το πρώτο σκέλος, η κ. Γεννηματά τόνισε με νόημα ότι από αύριο όλοι δοκιμάζονται. «Αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι' αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται», ανέφερε.

Σαφές ήταν μήνυμα της κ. Γεννηματά, ωστόσο, και προς τα δύο μεγάλα κόμματα. Ασκώντας σε υψηλούς τόνους κριτική στη κυβέρνηση υποστήριξε ότι η χώρα με αυτή την κυβέρνηση, γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω: «Δεν είναι επιτέλους προοδευτική διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς λαϊκιστές». Επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά και για την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι προοδευτική αλλαγή δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς. «Η δεξιά δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η πολιτική της ΝΔ για τη στήριξη μόνο των ισχυρών και η αποδοχή των Κοινωνικών Ανισοτήτων ως φυσικό φαινόμενο» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Μητσοτάκης: Πρωτεύει το κοινό αίτημα

Το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, οι οποίοι, ο καθένας με τον τρόπο του, έκαναν το δικό τους «άνοιγμα» στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στο παρελθόν, ήμασταν αντίπαλοι αλλά υπήρξαν στιγμές σύγκλισης όταν το εθνικό συμφέρον αυτό επέβαλε. Και αυτό που προέχει σήμερα είναι η προάσπιση των θεσμικών αρμών της δημοκρατίας μας, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε δε ότι η «λαίλαπα» -όπως την χαρακτήρισε- των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τη σημασία των ιδεολογικών διαφορών του Κινήματος με τη ΝΔ καθώς αυτό που υπονομεύεται πλέον είναι η δημοκρατία.

«Πρωτεύει το κοινό αίτημα: Να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρο της δημοκρατίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και παρέθεσε μια σειρά από σημεία στα οποία εκτίμησε ότι οι δύο χώροι μπορούν να συναντηθούν, όπως την προστασία των θεσμών, την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και την καλλιέργεια πατριωτισμού και σύγκλισης στα εθνικά θέματα. «Οι ίσες αποστάσεις δεν χωρά πάντα στην μαχόμενη πολιτική» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος, προφανώς, στα όσα είπε νωρίτερα η κ. Γεννηματά.

Δραγασάκης: Πεδία συνεννόησης για προοδευτικές συγκλίσεις

Με την προσφώνηση «σύντροφοι και συντρόφισσες» και αναφορές στον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Γεννηματά ξεκίνησε τον δικό του χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Ανεξάρτητα από τις εύλογες παλαιές και τις νέες αντιπαλότητες που γεννά ο πολιτικός ανταγωνισμός, στις συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση, οι κοινωνικές ανάγκες που δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εκφράσουν οι δυνάμεις του “Κέντρου” και της “κεντροαριστεράς” είναι εξ αντικείμενου “αριστερόστροφες”» επισήμανε με νόημα ο κ. Δραγασάκης.

Και πρόσθεσε: «Με αυτό εννοώ ότι μπορούν να απαντηθούν μόνο σε προοδευτική κατεύθυνση σε αντιπαράθεση με τον νεοφιλελευθερισμό. Αναδεικνύουν γι’ αυτό πεδία συνεννόησης και συνεργασίας που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για προοδευτικές συγκλίσεις».

Κώστας Σημίτης: «Να είμαστε ειλικρινείς με την κοινωνία»

«Η παράταξή μας πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής στην επικοινωνία της με τους πολίτες. Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα. Στο μέλλον η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται από τις συμφωνίες που ήδη υπάρχουν με την ΕΕ και τις υποχρεώσεις στους δανειστές. Απραγματοποίητες υποσχέσεις θα δίνονται αναμφίβολα από τα άλλα κόμματα. Θα πρέπει να καταγγελθούν αποφασιστικά. Γιατί ο πολίτης συνεργάζεται, αν ενημερώνεται σωστά», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Σημίτης μιλώντας στην έναρξη του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μεταρρύθμιση σημαίνει μάχη, γιατί η κάθε μεταρρύθμιση θίγει προνόμια και πελατειακές σχέσεις, συναντά άρα αντιδράσεις και απαιτεί επιμονή και αντιπαράθεση», τονίζοντας: «Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολο, αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε».

Κάνοντας, εξάλλου, αναφορά στον Νίκο Αλιβιζάτο, για την επιτυχή συμβολή του στη διαδικασία εκλογής προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο Κώστας Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να προσελκυστούν πρόσωπα ικανά «που θα ενισχύσουν τη δυναμική της αλλαγής». Διότι, υπογράμμισε, «η νέα παράταξη δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ή πεδίο φιλοδοξιών κάποιων ομάδων. Το Κίνημα Αλλαγής δεν δημιουργήθηκε για να μοιράσει πόστα, εξουσίες ή να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες. Το Κίνημα Αλλαγής δημιουργήθηκε για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης. Χρειάζονται γι΄ αυτό διαδικασίες ανοιχτές, εύκολα προσβάσιμες, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολλοί, που αισθάνονται την ανάγκη μιας νέας έκφρασης και την απελευθέρωση από εντολές μηχανισμών και στενόμυαλες κομματικές πειθαρχίες».

«Εμείς που επιδιώκουμε μια κοινωνία με αυξανόμενη κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να πιάσουμε τον παλμό της νέας εποχής και να ανοίξουμε αξιόπιστες προοπτικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αποδοκιμάστηκε ο Λεβέντης

Την οργή των συνέδρων στο ΣΕΦ, στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων είπε στην ομιλία του «Πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα δεν ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1974, ψηφίσατε άλλα κόμματα, μετά σας έφερε κοντά στο ΠΑΣΟΚ η εξουσία. Να σας πω ότι με αγωνία το 1974, επειδή είχα μεγάλη φιλία και συγγένεια με τον Γρήγορη Κασιμάτη τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα για να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ με όσο καλύτερο ποσοστό μπορούσαμε στη Βουλή. Τρέχαμε στα εκλογικά τμήματα. Eχουμε εδώ μπροστά στην πρώτη σειρά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε στα μνημόνια, κύριε Γιώργο (Παπανδρέου) μας έβαλες στο μνημόνιο με ωραίο φόντο... » με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους συνέδρους, ενώ συμπλήρωσε «Ο λόγος της κας Γεννηματά είχε πολλα συνθήματα λες και έψαχνε χειροκρότημα». Λόγω και των πολλών αποδοκιμασιών κατέβηκε από το βήμα αναφέροντας «Διακόπτω, εγώ τιμώ το συνέδριο γιατί η Ενωση Κεντρώων με το ΠΑΣΟΚ είμαστε συγγενείς».

«Είμαστε δημοκρατικό και φιλόξενο κίνημα, αλλά οι στρατιώτες του κινήματος δεν μπορούν να ανέχονται προσβολές» ειπώθηκε εν συνεχεία από το βήμα προς τον κ.Λεβέντη.

Γ. Παπανδρέου: «Απαιτείται νέος προοδευτικός πατριωτισμός για να απαλλαγεί η χώρα από τα πελατειακά δίκτυα»

«Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από κάθε είδους εξάρτηση. Από δανειστές, αλλά και από ντόπιους ή ξενόφερτους σωτήρες και μεσσίες. Και αυτό απαιτεί μια Ελλάδα, επιτέλους, απαλλαγμένη από αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που εξέθρεψαν τον παρασιτισμό και τον πελατειασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής . Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στόχος της προοδευτικής παράταξης πρέπει να είναι «ο Ελληνικός λαός, να σταματήσει η ομηρία του από ένα κατεστημένο, πολιτικό, μιντιακό και οικονομικό, που στρεβλώνει τη βούλησή του, που περιορίζει τους ορίζοντες του Ελληνισμού, και, που πολλές φορές μεταχειρίζεται μεθόδους που συνάδουν μόνο με συμφέροντα και πρακτικές μαφίας».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου το δίλημμα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα για να ξεπεράσει τα μνημόνια και τη κρίση είναι ξεκάθαρο: «Αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αφορά στο δικαίωμά μας να στήσουμε ένα σωστό κοινωνικό κράτος. Αφορά στο δικαίωμά μας να επενδύσουμε σε μια νέα πορεία πράσινης ανάπτυξης. Το δίλημμα είναι απλό: Θέλει ο Έλληνας και η Ελληνίδα μια κυβέρνηση, που θα είναι απλά εκκαθαριστής των υποχρεώσεών μας προς τρίτους; Ή θέλει μια κυβέρνηση, που θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή ανασυγκρότησης της χώρας και θα πάει την Ελλάδα σε μια νέα, διαφορετική αλλά βιώσιμη πορεία; Το σύνθημά μας, «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», είναι όσο ποτέ επίκαιρο και η πρόκληση για όλους μας είναι ν' αλλάξουμε».

Η απάντηση , όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών αφορά σ΄ένα Νέο Πατριωτισμό.«Η απάντησή μας στα κηρύγματα μισαλλοδοξίας και διχασμού. Δεν μπορεί να είναι άλλη, από την καθημερινή παρουσία και δράση ανθρώπων που εκφράζουν έναν νέο Πατριωτισμό. Αυτός ο Πατριωτισμός, δεν εξαντλείται στις θυσίες και στα θαυμαστά επιτεύγματα των προγόνων, εμπνέεται από την παράδοση αλλά αγωνιά για το σήμερα και για το αύριο, παλεύει για τη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων, ώστε να μην χρειάζονται πια θυσίες. Αυτός ο Πατριωτισμός, δεν περιορίζεται στους εξοπλισμούς με στρατιωτικά μέσα, παρότι αυτά είναι απαραίτητα, ακόμα και για αποτελεσματική διπλωματία. Αυτός ο Πατριωτισμός, θέλει τα σύνορά του, γέφυρες για το άλμα του στον κόσμο ολόκληρο, όχι συρματοπλέγματα για την αυτο-αιχμαλωσία του. Είναι αδήριτη ανάγκη να σφυρηλατήσουμε αυτόν τον νέο Πατριωτισμό. Πατριωτισμό που δεν φοβάται να μιλήσει για τις δικές μας αδυναμίες, που σπάει τη μοιρολατρία και πιστεύει στις δυνατότητές μας. Πατριωτισμό που αξιολογεί ψύχραιμα και τα συν αλλά και τα πλην άλλων λαών. Δεν ανέχεται εξαρτήσεις, δεν ψάχνει για έξωθεν σωτήρες, ούτε για αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά αξιοποιεί ό,τι καλύτερο έχουμε εμείς, αλλά και τις όποιες καλές πρακτικές έχουν οι εταίροι μας ή άλλοι λαοί - όπως έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες. Πατριωτισμό που δεν καπηλεύεται τα σύμβολά μας, αλλά υπηρετεί τις αξίες μας».

Για την επίτευξη αυτού του πατριωτισμού ο κ. Παπανδρέου προσδιόρισε ότι «πιο καθοριστικό μέσο στο οπλοστάσιό μας, ο καλύτερος εξοπλισμός μας, είναι η Παιδεία. Είναι το ικανό, καινοτόμο και κριτικά σκεπτόμενο μυαλό των νέων. Μαζί, η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών. Είναι η κοινωνική συνοχή, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, που φέρνει νέο υγιή πλούτο και βιώσιμες θέσεις εργασίας, είναι μια Ελλάδα με κύρος και αξιοπιστία στη διεθνή κοινότητα. Η ασφάλεια εδράζεται στην σιγουριά και τη συνοχή της κοινωνίας μας».«Αυτό ξέραμε και ξέρουμε να κάνουμε ως παράταξη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις προκλήσεις που βρίσκει μπροστά της σήμερα η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο μνημονεύοντας τις προσπάθειες που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης με τον Κώστα Σημίτη, τόνισε: «… θυμάται καλά τους αγώνες που δώσαμε για την Ειρήνη στα Βαλκάνια, την εκεχειρία στο Κόσοβο, την προσπάθεια μέσα από συστηματικό διάλογο να λύσουμε το Μακεδονικό, την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χωρίς αστερίσκους, αλλά και ένα ισχυρό πλαίσιο για τη Ευρωπαϊκή πορεία της γείτονος Τουρκίας. Δεν διχάσαμε, καλλιεργήσαμε ευρύτατες συναινέσεις. Διαμορφώσαμε μια εθνική στρατηγική και μια ευρωπαϊκή στρατηγική για όλα αυτά τα θέματα. Και θέλω να μνημονεύσω έναν άξιο σύντροφο που δεν είναι πια κοντά μας, τον Δημήτρη Στεφάνου, που μαζί διαπραγματευτήκαμε την Συνθήκη της Λισσαβόνας, τότε Σύνταγμα της ΕΕ, ώστε να περιέχει ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής εάν ένα μέλος της ΕΕ βρεθεί μπροστά σε απειλή από τρίτη χώρα .Μια ρήτρα για την οποία πάλευε στο ΝΑΤΟ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και η Ευρώπη, αποτελεί βασικό διακύβευμα για την Ειρήνη για την προστασία των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων.Όπως και της πράσινης οικολογικής ανάπτυξης.Η Ευρώπη μπορεί να πρωτοστατήσει για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης.Όμως αυτή, είναι μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη δημοκρατική, σοσιαλιστική και οικολογική. Μια Ευρώπη αλληλεγγύης».

Σχετικά με τη πορεία του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν σαφής λέγοντας ότι « αποτελεί και δικό μας χρέος, να γίνει πρωτοπόρος σε αυτήν τη μάχη απέναντι στην επέλαση της ακραίας συντήρησης. Γι' αυτό, η αλλαγή που επαγγελλόμαστε, πρέπει να είναι πρωτίστως, δικό μας προσωπικό μέλημα, αλλά και συλλογικό, για το Κίνημά μας. Και από τη Δευτέρα, όλοι μαζί, αποφασισμένοι πια, με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα, να δώσουμε τη μάχη, για το αυτονόητο. Για μια Ελλάδα που να μας κάνει όλους υπερήφανους. Για μια σύγχρονη Δημοκρατία, παράδειγμα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Για μια κοινωνία, ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σύνθημα πρέπει να είναι «η συμμετοχή για την αλλαγή. Το Συνέδριό μας, δεν περιορίζεται στα όρια αυτού του Σταδίου. Το Συνέδριο μας, δεν είναι μόνο οι σύνεδροι. Το Συνέδριό μας πάνω απ΄ όλα είναι, οι αρχές και οι αξίες μας, οι πολίτες που αναμένουν από μας ιδέες και προτάσεις για την καθημερινότητά τους, για τα προβλήματά τους και αδιαφορούν για τη μάχη χαρακωμάτων μηχανισμών και προσώπων».

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Γεννηματά:

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής διακήρυξε τον αυτόνομο πολιτικό του ρόλο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και την διεκδίκηση καθοριστικού ρόλου για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Ταυτόχρονα έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους όσους εμπλέκονται στο εγχείρημα ότι θα πρέπει να τελειώσει η πολυφωνία και όλες οι προσπάθειες να επικεντρωθούν στη κοινή πορεία όλων για να προχωρήσει και πρωταγωνιστήσει.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε γιατί τελικώς αποδέχθηκε να οριστεί η νέα Κεντρική Επιτροπή κι όχι να εκλεγεί.« Τους τελευταίους μήνες, δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας. Για να χτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πολλά ρεύματα του κινήματός μας, που μέχρι χτες ήταν χωριστά και τώρα βρίσκονται μαζί. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν φωνή, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς. Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση - αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται. Όμως αυτή η συζήτηση έπρεπε να γίνει. Και είναι μεγάλη νίκη που τελεσφόρησε. Σκεφτείτε μόνο που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Η προοδευτική παράταξη, ήταν πολυδιασπασμένη, εκτεθειμένη στην υπονόμευση και τη μιζέρια των εσωτερικών ανταγωνισμών, αδύναμη. Σήμερα, είμαστε πια όλοι εδώ, ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Σήμερα λοιπόν, γενέθλια μέρα του Κινήματος Αλλαγής, χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από τους διπλανούς μας σε αυτή την αίθουσα ή στα γραφεία που συναντιόμαστε. Σήμερα είναι η ώρα να στραφούμε προς όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα», ανέφερε η κ Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έθεσε για το μέλλον της χώρας το στρατηγικό δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση». «Πρόοδος είναι η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, η εμβάθυνση των γνώσεων, η πρωτοπορία στην αξιοποίηση των τεχνολογικών ανακαλύψεων, η ποιότητα της Δημοκρατίας, η απελευθέρωση από τα σύγχρονα δεσμά κάθε εξουσίας, η κοινωνική ευημερία. Πρόοδος είναι η πίστη στις δυνατότητες του ανθρώπου. Η λογική, η εξέλιξη, η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η αισθητική. Θέλουμε να εκφράζουμε όλους τους πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες και τις ζωντανές παραδόσεις του Ανθρωπισμού, του Διαφωτισμού, του Πολιτικού Φιλελευθερισμού, του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Οικολογίας. Αντίπαλός μας είναι η συντήρηση. Ο φόβος για το νέο και το διαφορετικό, ο φόβος του μέλλοντος. Η νοοτροπία που αποτυπώνεται στη φράση αυτό δεν γίνεται. Ο σκοταδισμός, ο δογματισμός, οι προκαταλήψεις, οι δεισιδαιμονίες, η μισαλλοδοξία, ο φασισμός, ο εθνικισμός, η ξενοφοβία, η πελατειακή αντίληψη, ο λαϊκισμός, η γραφειοκρατία, η τυραννία, η οπισθοδρόμηση».

Ασκώντας σε υψηλούς τόνους κριτική στη κυβέρνηση υποστήριξε ότι η χώρα με αυτή την κυβέρνηση, γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω.«Δεν είναι επιτέλους προοδευτική διακυβέρνηση η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς λαϊκιστές», είπε και τόνισε: Οικονομικά: πίσω στην Ελλάδα ψωροκώσταινα. Εθνικά: πίσω από το Ελσίνκι και την Ενδιάμεση Συμφωνία. Πολιτικά: πίσω στις άθλιες μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων, στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις. Θεσμικά: πολύ πιο πίσω, όταν δεν ήταν «κεκτημένο» ο σεβασμός στους θεσμούς και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτή είναι η Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα. Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι ο κ. Τσίπρας να μιλά δήθεν για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια και την ίδια ώρα να δεσμεύεται με το 4ο άτυπο Μνημόνιο για διαρκή επιτροπεία, νέες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο και εκχώρηση του Εθνικού πλούτου για 99 χρόνια στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο. Να μιλά δήθεν για «προστασία των αδύνατων» και να φτωχοποιεί την μεσαία τάξη, να καταργεί το ΕΚΑΣ, να περικόπτει το Επίδομα Θέρμανσης και τα οικογενειακά επιδόματα για τρίτεκνους-πολύτεκνους, να προχωρεί τους πλειστηριασμούς Α' κατοικίας για μικρομεσαίους δανειολήπτες, και να αντικαθιστά το κοινωνικό κράτος με τα επιδόματα φιλανθρωπίας και τα συσσίτια. Να μιλά δήθεν για «ανάπτυξη επενδύσεις και θέσεις εργασίας», και την ίδια στιγμή να εξοντώνει τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες με την υπερφορολόγηση, να μην αξιοποιεί το ΕΣΠΑ, να αντιμετωπίζει υποτίθεται την ανεργία με την μερική απασχόληση, δηλαδή κόβοντας μια θέση εργασίας «στα δύο». Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι ο κ. Τσίπρας να μιλά δήθεν για «διαφάνεια και κάθαρση στο δημόσιο βίο» και να αρνείται τον έλεγχο για τις δικές τους πράξεις. Να κατασκευάζει κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων.Να ρουσφετολογεί ασύστολα. Να μιλά για σεβασμό «κάθε λέξης του Συντάγματος», την ίδια ώρα που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, με τους καθοδηγούμενους θύλακες στην δικαιοσύνη».

Επίσης επικριτική ήταν η κ. Γεννηματά και για την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι προοδευτική αλλαγή δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς. Ανέφερε ότι «η δεξιά δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η πολιτική της ΝΔ για τη στήριξη μόνο των ισχυρών και η αποδοχή των Κοινωνικών Ανισοτήτων ως φυσικό φαινόμενο. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η νέα δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, και οι δραματικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Δεν είναι προοδευτική αλλαγή οι ρατσιστικές αντιλήψεις και η λογικές ρεβάνς.

Τονίζοντας ότι «θέλουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ και επιδιώκοντας την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών» κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν το Κίνημα Αλλαγής ώστε να επιτευχθεί η Εθνική συνεννόηση και η διαμόρφωση των συνθηκών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», είπε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε:. «Προχωράμε μπροστά με αυτόνομο λόγο και στρατηγική. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε διχαστικά «μέτωπα» . Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καμία συμφωνία δεν γράφεται με ανεξίτηλο μελάνι αλλά από την άλλη οι αλλαγές δεν γίνονται με τυχοδιωκτικό τρόπο», η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες του σχεδίου μιας προοδευτικής διακυβέρνησης ανέφερε ότι χρειάζεται «να συζητήσουμε με τους εταίρους την άμεση ελάφρυνση του χρέους, χωρίς νέες δεσμεύσεις, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% τουλάχιστον στο 2%, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κίνητρα στις ελληνικές επιχειρήσεις. Χρειάζεται σοβαρότητα και αξιοπιστία από την πλευρά μας και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που ξεκινά από την αποκομματικοποίηση του κράτους. Την ανεξαρτησία και την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης .Την αλλαγή και σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος. Νέο κύμα αποκέντρωσης για να χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, με αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε περιφέρεια και μεταβίβαση αρμοδιοτήτων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής στην Αυτοδιοίκηση. Ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας που θα εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή με συγκεκριμένα μέτρα και όχι μποναμάδες - Φρειδερίκης. Κατώτερος μισθός στο πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατώτερη εγγυημένη σύνταξη, που δεν μπορεί να είναι κάτω από 500 ευρώ. Από τη λογική των επιδομάτων ανεργίας περνάμε στη λογική των επιδομάτων εργασίας. Πρόγραμμα ανάπτυξης και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων παράλληλα με τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων που άντεξαν στα χρόνια της κρίσης».

Τόνισε κατηγορηματικά: «Αυτό το σχέδιο θα θέσουμε ως βάση για επίτευξη προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας όταν θα πάρουμε την εντολή μετά τις εκλογές. Το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει εντολή. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια ακόμη συγκυριακή σύμπραξη κομμάτων, με μια στείρα λογιστική λογική: «δεν βγαίνουν τα κουκιά». Αλλά από μια ειλικρινή, ιστορικά υπεύθυνη και συνεπή συμφωνία. Πάνω σε ένα στέρεο προγραμματικό πλαίσιο, που θα στοχεύει στην ανάταξη της Ελληνικής Οικονομίας, με όρους δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Και απευθύνω από τώρα το ερώτημα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ : Είστε διατεθειμένοι να συμβάλλετε στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας; Περιμένω καθαρές απαντήσεις».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα καταλογίζοντας σημαντικές ευθύνες στην κυβέρνηση για τη πολιτική και τις ενέργειες της στα ελληνοτουρκικά , με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, λέγοντας ότι μέλημα είναι να επιστρέψουν ασφαλείς καθώς και στη διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα της ονομασίας των πΓΔΜ. «Εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε από κανένα, αλλά δεν παραχωρούμε απολύτως τίποτε από τα εθνικά μας δικαιώματα. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής. Έχει έρθει ο καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν ότι η εθνική συνεννόηση, που για μας ήταν και είναι βασικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας, δεν είναι μια ρομαντική εκδοχή της πολιτικής.Είναι αναγκαία για την προστασία των εθνικών συμφερόντων και προϋπόθεση για να αφήσει οριστικά η χώρα πίσω της με ασφάλεια την κρίση».

Η κ. Γεννηματά απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής .« Τους θέλουμε όμως όλους και όλες μαζί μας. Όλους και όλες. Και σας λέω: Αυτό είναι το στοίχημα για την παράταξη και τη δημοκρατία.-Να τους πούμε ότι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε: Ότι η εργασία, η προσπάθεια, το ταλέντο, η αξία, οδηγούν σε καλύτερη ζωή.

Μακροπρόθεσμα, το ιστορικό στοίχημα της προοδευτικής παράταξης, το ιστορικό στοίχημα για τη δημοκρατία τα χρόνια που έρχονται, θα κριθεί στο πρόσωπο αυτών των νέων ανθρώπων. Μπορώ να το πω με σιγουριά: Η χώρα μας θα πάει μπροστά, αν αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια της κρίσης, γίνουν η γενιά της αλλαγής».

Κήρυξε όπως είπε« Ανένδοτο Αγώνα για την Αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο.Η ιστορία της προόδου γράφεται με ανατροπές. Από σήμερα, κηρύσσουμε Ανένδοτο Αγώνα για την Αλλαγή της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών και την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδας στον κόσμο. Με τις πράξεις μας γράφουμε ιστορία».

Χειροκροτούμενη η Φώφη Γεννηματά έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Οραματίζομαι μία Κοινωνία Δικαιοσύνης, ασφάλειας, συνοχής, που δεν θα αναζητά λύσεις στα πολιτικά άκρα. Οραματίζομαι ένα Έθνος, με αυτοπεποίθηση, σιγουριά, και αισιοδοξία για το μέλλον. Οραματίζομαι, ένα Λαό, που θα εμπνέεται από την πατρίδα του και θα εργάζεται με χαρά για αυτήν. Οραματίζομαι μία προοδευτική κυβέρνηση που εξασφαλίζει ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μία πορεία προς τον Ελληνικό Λαό. Ας γίνουμε οι δημιουργοί μίας νέας εποχής. Ενωμένοι- Δυνατοί - Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να Νικήσουμε. Να νικήσουμε για την Ελλάδα. Να νικήσουμε για το Λαό και το Έθνος. Να νικήσουμε για τον πολίτη και τον άνθρωπο. Να νικήσουμε για τη Δημοκρατία. Να νικήσουμε για αυτήν τη λαμπρή, προικισμένη, ταλαντούχα Νέα Γενιά της πατρίδας μας. Να νικήσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι επόμενες Γενιές θα ζήσουν καλύτερα από ό,τι εμείς. Να νικήσουμε για να ζήσουμε και πάλι την πραγματική Ελπίδα. Να ξαναφέρουμε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 09 Σεπ 2025 | 11:18

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε καθαρούς μισθούς με έμφαση στις οικογένειες"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

09 Σεπ 2025 | 07:01

Στέγαση και ενοίκια: Υπάρχουν καλές ιδέες, αλλά δεν πείθουν τα μέτρα της κυβέρνησης - Τι λένε ιδιοκτήτες και αγορά

Πώς εκτιμούν η αγορά και οι ιδιοκτήτες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ για τη στέγαση και τα ενοίκια

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

ΤΙ ΑΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Σεπ 2025 | 14:17

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 08 Σεπ 2025 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη με τον γιο του στρατάρχη Χαφτάρ στο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 10:23

Προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού: Τα μέτρα καλύπτουν πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους

"Δημιουργήθηκε ένας χώρος δημοσιονομικός από τις καλές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αυτά τα χρόνια", σημείωσε ο κ. Αργυρού.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 08 Σεπ 2025 | 10:05

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη: H Κύπρος θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το καλώδιο

"Η Λευκωσία θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πράξουν το ίδιο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 12:16

Ο λογαριασμός της ΔΕΘ: Μείωση φόρου από... 0 έως και 5.300 ευρώ τον χρόνο - Ποιοι κερδίζουν και πόσα

Ακόμη και σε… χιλιάδες ευρώ μετριέται το όφελος που προκύπτει για τους φορολογούμενους από την νέα κλίμακα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Σεπ 2025 | 08:10

ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους - Τι κερδίζουν νέοι, οικογένειες, νησιώτες, ακρίτες και συνταξιούχοι

Μείωση συντελεστών με βάση τον αριθμό των παιδιών - Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ για τα ακριτικά νησιά - Οφέλη ακόμη και πάνω από 4.000€ τον χρόνο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 06 Σεπ 2025 | 21:00

Πόσα κερδίζουν νέοι και οικογένειες από τη μείωση της φορολογίας - Αναλυτικά παραδείγματα

"Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - επιπλέον σημαντική μείωση για κάθε παιδί", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 06 Σεπ 2025 | 14:32

Οσο περισσότερα παιδιά, τόσο λιγότερος φόρος: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η έκπληξη με το αφορολόγητο

Μπορεί μεσοσταθμικά η μείωση του φόρου εισοδήματος να εκτιμάται σε περίπου 7-8 %, όμως το όφελος για τους φορολογούμενους δεν θα είναι οριζόντιο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Θα παρέμβουμε αν δεν πέσουν οι τιμές ενέργειας - Ούτε καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται το 13ωρο

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση τιμών για τους πολίτες, τις εργασιακές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 30 Αυγ 2025 | 08:27

Οι... σιωπηρές νίκες και οι παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο οικογένεια και δημογραφικό

Χαμόγελα στο υπουργικό συμβούλιο για τις "σιωπηρές νίκες" της κυβέρνησης και αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις - Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά με μέτρο, το "μότο" ενόψει ΔΕΘ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 29 Αυγ 2025 | 11:15

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέσσερα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι φέτος υποδεχόμαστε τα 12 πρώτα Ωνάσεια Γυμνάσια και Λύκεια ως πρότυπες δημόσιες μονάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία των πρώτων 4 μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Αυγ 2025 | 07:23

"Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία": Το επιχείρημα Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα και αυτοδυναμία

O Μητσοτάκης δείχνει τη Γαλλία και ζητεί ξανά αυτοδυναμία. Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 15:29

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στη Γαλλία έρχεται λιτότητα, εμείς μειώνουμε φόρους και αυξάνουμε δαπάνες

Το παράδειγμα της Γαλλίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να τονίσει και την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 10:54

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα θέματα της Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για τα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Αυγ 2025 | 13:32

Μητσοτάκης για εφαρμογή MyStreet: Θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας

"Όπως ακριβώς έγινε και με το MyCoast, έτσι είμαι σίγουρος ότι και το MyStreet θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 26 Αυγ 2025 | 12:41

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης και μίλησε με γιατρούς και ασθενείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους του Ιπποκρατείου, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 26 Αυγ 2025 | 06:49

"Φρένο" σε υπερβολικές ελπίδες για τη ΔΕΘ βάζει η κυβέρνηση - Μοιράζει 1,5 δις, ούτε ευρώ παραπάνω

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη στις εμφανίσεις τους, προέταξαν τη μέριμνα που θα δοθεί στη μεσαία τάξη μέσω των φοροελαφρύνσεων που επίκεινται από τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 25 Αυγ 2025 | 12:39

Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία σε όλη τη χώρα

431 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα έχουν ανακαινιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου

ΟΛΗ Η ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Αυγ 2025 | 06:33

Ανακοινώσεις για μόνιμα μέτρα στη ΔΕΘ - Δεν αποκλείεται δεύτερο "πακέτο" παροχών τον Απρίλιο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι ανακοινώσεις μόνιμων μέτρων, "ξορκίζοντας" τα επιδόματα, για τα οποία άλλωστε έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση.

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 24 Αυγ 2025 | 11:12

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη φιλοξένησαν τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τη σύζυγό του [εικόνες]

Τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν μαζί με την σύζυγό του υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στην Τήνο, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 24 Αυγ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης: Υψηλότερο κατά 1,2 δισ. ευρώ το πλεόνασμα -Κάθε διαθέσιμος πόρος θα επιστρέφεται στους πολίτες

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά η Ελλάδα να βρεθεί στο περιθώριο" τόνισε ο πρωθυπουργός. Τι αναφέρει για τις πυρκαγιές, την Υγεία, τα σχολεία και το μεταναστευτικό.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23 Αυγ 2025 | 13:10

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Έφυγε το καλύτερο παιδί - Ψηλέ, θα μας λείψεις" είπε ο Μητσοτάκης στον επικήδειο

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλο κενό που θα αφήσει πίσω του ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

22 Αυγ 2025 | 09:26
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Αυγ 2025 | 11:52

Τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού για την πρωτοβουλία "Αμοργόραμα"

Η πρωτοβουλία "Αμοργόραμα" αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του νησιού μέσω του περιορισμού της αλιείας στην παράκτια ζώνη της Αμοργού.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 20 Αυγ 2025 | 19:27

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες και την τελευταία πρόταση της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ TIKTOK 20 Αυγ 2025 | 18:16

Μητσοτάκης για εμπρηστές: Τέλος η ατιμωρησία - Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας

"Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας"

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ 20 Αυγ 2025 | 15:39

Μαρέβα Μητσοτάκη: Σε παραδοσιακό καφενείο σε χωριό του Ρεθύμνου στην Κρήτη - "Το καλύτερο φαγητό"

Τις ομορφιές της Κρήτης απολαμβάνει η Μαρέβα Μητσοτάκη - Η εξόρμηση της σε γραφικό χωριό του Ρεθύμνου

ΣΕΝΑΡΙΑ 20 Αυγ 2025 | 13:17

Και ξαφνικά…σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου- Αφού η αυτοδυναμία είναι "'άπιαστο όνειρο" και κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν

Ο πρωθυπουργός πάντως μέχρι στιγμής επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και με το ισχύον εκλογικό σύστημα

20 Αυγ 2025 | 11:08

Πώς διαβάζει η Αθήνα τις εξελίξεις στο Ουκρανικό μετά τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με την ελληνική διπλωματία να παραμένει ενεργή σε όλα τα επίπεδα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε 19 Αυγ 2025 | 16:56

Κυρ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία: "Ανάγκη για άμεση εκεχειρία"

Την πάγια θέση του για το απαραβίαστο των συνόρων επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Αυγ 2025 | 10:16

ΔΕΘ 2025: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και εισφορών - Το σχέδιο για περισσότερες καθαρές αποδοχές το 2026

Το πακέτο της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να μειωθούν οι κρατήσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις.

19 Αυγ 2025 | 10:08

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για ενημέρωση και αποτίμηση των χθεσινών συναντήσεων για την Ουκρανία στην Ουάσιγκτον.

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Αυγ 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό - Ανακαινίζονται νοσοκομεία, αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών

Ανάρτηση με αφορμή τα πρώτα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια νοσοκομεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΨΗΛΑ 18 Αυγ 2025 | 07:28

Restart στη ΔΕΘ επιχειρεί το Μαξίμου: Τα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και μεσαία τάξη και το "φάντασμα" του Τσίπρα

Η καλή πορεία της οικονομίας θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ξαναπάρει "κεφάλι".

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔ 17 Αυγ 2025 | 18:24

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για την εδαφική της ακεραιότητας

Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΚΙΕΣ 15 Αυγ 2025 | 10:19
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΖΕΛΕΝΣΚΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 13 Αυγ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: "Τα σύνορα δεν αλλάζουν διά της βίας - Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός"

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην παρέμβασή του τόνισε ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας.

13 Αυγ 2025 | 12:51

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε διυπουργική και διακλαδική σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Αυγ 2025 | 10:34

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα μεταβεί στο κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με αντικείμενο τις διπλωματικές διεργασίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.