
Γιγαντώνουν τα ερωτήματα και οι απορίες που δημιούργησε η παρουσίαση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, από τον ίδιο σε προεκλογική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε ένα excel με τα περιουσιακά του στοιχεία, στα οποία εμφανίζεται ως αγοραστής ενός σπιτιού στη Νέα Υόρκη, στην ευρύτερη περιοχή των Χάμπτονς, το 2022.
Πρόκειται για οικία 358 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το αντίτιμο που αναφέρεται είναι 2.025.000 δολάρια.

Ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης ανάρτησε στο Χ έγγραφα από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία στις 28 Μαρτίου 2022, ο κ. Κασσελάκης αγοράζει το σπίτι στη Νέα Υόρκη με δάνειο ύψους 1.620.000 δολαρίων. Τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού εμφανίζεται να τα πήρε με δανεισμό και από την τράπεζα Cross Country Mortgage.
Στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τώρα που δεν διαμένει στο εν λόγω σπίτι, αυτό νοικιάζεται και η δόση του δανείου πληρώνεται από τα μισθώματα. Στη δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται εντός του 2023 να έχει λάβει 71.367 δολάρια από ενοίκια.
Μέχρι εδώ καλά. Έναν χρόνο μετά την αγορά του σπιτιού, και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου 2023, περιέργως ο Στέφανος Κασσελάκης μεταβιβάζει την ιδιοκτησία εξ ολοκλήρου σε εταιρεία με την επωνυμία Whimsy Woods LLC, η οποία εδρεύει στο Ντέλαγουερ.
Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα την 01/07/2023, ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται ξανά ως ιδιοκτήτης του ακινήτου στη Νέα Υόρκη, χωρίς να εμφανίζεται στα δημόσια αρχεία του Delaware αντίστοιχη πράξη μεταβίβασης.




Ωστόσο, το ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι η διεύθυνση της εταιρείας Whimsy Woods LLC, που δηλώνεται στο Ντέλαγουερ, είναι η ίδια διεύθυνση που δηλώνει ο κ. Κασσελάκης στο έγγραφο της μεταβίβασης ως διεύθυνση του σπιτιού του στο Μαϊάμι και ακριβώς η ίδια διεύθυνση με την εταιρία OSIOS LLC, συμφερόντων Κασσελάκη που αναφέρεται στο Πόθεν Έσχες του και μέσω της οποίας δανειοδότησε με 230.000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πληρώσει δώρο Χριστουγέννων και λοιπές υποχρεώσεις.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι των εταιρειών, στην περίπτωση που η Whimsy Woods είναι εταιρεία του Στέφανου Κσσελάκη, η όποια πράξη έγινε την περίοδο που δεν είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, με βάση τα δημόσια έγγραφα που παρουσιάζει ο Θάνος Δημάδης, η εταιρία αυτή ιδρύεται στην πολιτεία του Delaware που έχει ιδιαίτερα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις αμερικανικές εταιρίες και εξαιρετικά εύκολες διαδικασίες ίδρυσης.
Αν, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης έχει ιδιοκτησιακή σχέση με την εταιρία Whimsy Woods LLC, τότε δεν την αναφέρει στο πόθεν έσχες του. Και αν δεν είναι δική του τελικά, τότε σε ποιον ανήκει τελικά το σπίτι που του δίνει μισθώματα;
Πάντως, στα αμερικανικά έγγραδα εμφανίζεται η εταιρεία Whimsy Woods LLC να χρωστάει φόρους που δεν έχουν καταβληθεί...
Δείτε παρακάτω τα έγγραφα των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του Θάνου Δημάδη
Τα έγγραφα από την Αμερική διαψεύδουν τον κ. Κασσελάκη. Στο ηλεκτρονικό μπακαλόχαρτο που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες, δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέει ότι αγόρασε έναντι δύο εκατομμυρίων εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων το 2022.… pic.twitter.com/d9YWauWeWp
— Thanos Dimadis (Θάνος Δημάδης) (@thanosdimadis) June 5, 2024
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr