Το Περιφερειακό Συμβούλιο "έκοψε" 6.200 ευρώ από την Πατούλη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης δεν επέτρεψε να δοθεί επιχορήγηση ύψους 6.200 ευρώ από την Αττική υπέρ της φιλανθρωπικής δράσης της Μαρίνας Πατούλη.

to-perifereiako-sumboulio-ekopse-6200-eurw-apo-tin-patouli
SHARE THIS
0
SHARES

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης δεν επέτρεψε να δοθεί επιχορήγηση ύψους 6.200 ευρώ από την Αττική υπέρ της φιλανθρωπικής δράσης της Μαρίνας Πατούλη.

Η κ. Πατούλη είναι πρόεδρος στον «Ομιλο για την Unesco Βορίων Προαστείων». Οπως αναφερόταν στην εισήγηση, ο συγκεκριμένος Ομιλος είχε υποβάλει αίτημα για τη διοργάνωση εκδήλωσης με στόχο την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ο σκοπός ήταν μέρος των εσόδων να διατεθούν για τη φροντίδα, την προστασία και τη μέριμνα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Όπως γράφει το "Έθνος", το αίτημα της Μαρίνας Πατούλη είχε υποβληθεί στις 26 Νοεμβρίου 2019 και στην εισήγηση προτεινόταν να δοθούν από την Περιφέρεια Αττικής 5.000 ευρώ (και επιπλέον ΦΠΑ 24%) για την εκδήλωση «λόγω της σημαντικής κοινωνικής της διάστασης και ειδικής σημασίας, αφού έχει σαν σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου», μέσα από μια πολιτιστική εκδήλωση υπερτοπικού χαρακτήρα σε συνεργασία με έναν σπουδαίο φορέα πολιτισμού όπως είναι η Unesco».

Τόνιζε μάλιστα, ότι «έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων». Ποια εκδήλωση είναι αυτή όμως; Οπως αναφερόταν στην εισήγηση, η εκδήλωση «θα πραγματοποιηθεί στις 15/12/2019 στις 19.30μμ στον χώρο 4711 club ( Λεωφόρος Κηφισίας 7, Μαρούσι) με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Γιώργου Τσαλίκη».

Εκ μέρους της παράταξης της Ρένας Δούρου μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Παππά, η οποία συμφώνησε μεν με την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου», χαρακτήρισε αντιδεοντολογικό δε να δίνονται χρήματα σε έναν Ομιλο όπου πρόεδρος είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη και ο ίδιος ο κ. Πατούλης είναι επίτιμο μέλος.

Από την παράταξη του κ. Σγουρού, ο σύμβουλος Δ.Κατσικάρης χαρακτήρισε την εισήγηση καταχρηστική καθώς εκτός της κ.Πατούλη, στον Ομιλο είναι επίσης μέλη και άλλα πρόσωπα τα οποία έχει προσλάβει ο Γιώργος Πατούλης ως συνεργάτες του στην Περιφέρεια. Συγχρόνως αναρωτήθηκε για ποιον λόγο θα πρέπει να δοθούν αυτά τα χρήματα όταν στην εκδήλωση θα τραγουδήσει ο Γιώργος Τσαλίκης που είναι αντιδήμαρχος στον Δήμο Περιστερίου και θα μπορούσε να συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Στο αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποσυρθεί το θέμα, ο εισηγητής και Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, απάντησε πως στόχος είναι να στηριχθεί ο θεσμός και όχι τα πρόσωπα. Αυτή είναι η άποψη, είπε, της πλειοψηφίας που φέρνει την εισήγηση προς ψήφιση με τον πλέον διάφανο τρόπο.

Για την ιστορία, η εισήγηση συγκέντρωσε 43 θετικές ψήφους καθώς απουσίαζαν και κάποιοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι που ψηφίζουν υπέρ της πλειοψηφίας ενώ η παράταξη Πατούλη δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία, λόγω απλής αναλογικής. Οι αρνητικές ψήφοι ήταν 45 καθώς καταψήφισαν όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Πηγή: Έθνος

Φωτό: NDP (αρχείου) 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook