X

Το "πόθεν έσχες" του Γιάνη Βαρουφάκη και τη συζύγου του

Ποια είναι η περιουσιακή του κατάσταση σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσε το 2016 με την ιδιότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εύρωστος οικονομικά είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης σύμφωνα με το πόθεν έσχες που κατέθεσε το 2016 με την ιδιότητα του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σημερινός επικεφαλής του ΜεΡΑ25 δήλωσε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 117.241 ευρώ. Άλλα 212.956 ευρώ προέρχονται από μερίσματα, τόκους και άλλα δικαιώματα. Το συνολικό του εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ανέρχεται μόλις στα 16.272 ευρώ. Η σύζυγος του την ίδια χρονιά δήλωσε μόνο 840 ευρώ.

Ο Γιάνης έχει λογαριασμούς σε Ελβετία και Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην Corner Banca 44.954 ευρώ και 204.684 δολάρια ΗΠΑ. Στην Εθνική Τράπεζα δύο λογαριασμούς 19.800 και 5.134 ευρώ. Η σύζυγος του στην ALPHA 2.927 ευρώ. Η ίδια είναι ιδιοκτήτης διαφόρων ακινήτων. Βοσκότοπων στην Αίγινα, ισόγειας μονοκατοικίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι και εκείνος ιδιοκτήτης βοσκότοπου στον Ωρωπό αλλά και μικρής μονοκατοικίας στην ίδια περιοχή. Είναι επίσης κάτοχος αυτοκινήτου 1.600 κε (από κοινού με τη σύζυγο του) μοτοσυκλέτας 1.250 κε καθώς και άλλων δύο μικρότερων, σε κυβισμό, μοτοσυκλετών, αλλά και ενός ακόμα ΙΧ 2000 κε. Η σύζυγος του διαθέτει δίκυκλο 650 κε, αλλά και σκάφος αναψυχής από κοινού με τον σύζυγο της.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται ιδιοκτήτης από κοινού με τη σύζυγο του εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα VITAL SPACE. Επίσης ενός ινστιτούτου στο Βέλγιο (DEMOCRASY IN EUROPE) αλλά και του γνωστού DIEM25. Ιδιοκτήτρια επιχείρησης παροχής υπηρεσιών είναι και η Δανάη Στράτου. Ο σημερινός επικεφαλής του ΜεΡΑ25 έχει λάβει δάνειο 15.200 ευρώ από το οποίο είχε μείνει το έτος εκείνο οφειλόμενο ποσό 13.961 ευρώ.

Το οικονομικό έτος 2017 αύξησε περαιτέρω τα εισοδήματα του.

Δήλωσε 316.047 εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, 32.425 από μισθωτές υπηρεσίες και 109.564 από μερίσματα.

Ελαφρώς αυξημένες ήταν οι καταθέσεις του σε δολάρια ΗΠΑ στην Ελβετία 211.697 .

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις εδώ, εδώ και εδώ

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση