Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βάσισε την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση».

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Σαφές στίγμα των προθέσεών του για «μια Νέα Δημοκρατία από την αρχή» έδωσε ήδη από την χθεσινή πρώτη ημέρα του 10ου «γαλάζιου» τακτικού συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εναρκτήρια ομιλία του, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου συνέδρων, εκ των οποίων το 67% συμμετείχε για πρώτη φορά σε τέτοια ανώτατη κομματική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας, η οποία θα διέπεται από δύο βασικές αρχές, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Ν.Δ. και τη δέσμευση της παράταξης να πράττει πάντοτε την αλήθεια.

«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 - 30 χρόνια. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα και το εισαγωγικό βίντεο της εκδήλωσης δεν θύμιζε τίποτε από το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ.: εν αντιθέσει με τα «ιστορικά» φιλμάκια προηγούμενων οργανώσεων όπου παρήλαυναν όλοι οι πρώην πρόεδροι) αλλά, αντιθέτως, επικεντρώθηκε στο πολιτικό δίπολο που επιχειρεί να οικοδομήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, μεταξύ της «ασφυξίας» που προκαλεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (οικονομία, θεσμοί, κομματικοποίηση του κράτους, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία) και του «οξυγόνου» που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να ηττηθεί ο λαϊκισμός

Να ηττηθούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού από το μέτωπο της ευθύνης ζήτηςε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για την ευρωπαϊκή πολιτική που γίνεται στα πλαίσια του 10ου συνεδρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόσκληση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

"Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική και αξιόπιστη πρόταση έναντι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση" είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, ότι η ΝΔ θα δείξει το δρόμο και στην Ευρώπη για την επερχόμενη ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού. "Αυτή είναι η μεγάλη μάχη στην Ελλαδα και στη Ευρώπη" ανέφερε

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Οι παρουσίες των πρώην

Παρουσία όλων των προηγούμενων προέδρων της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που διατέλεσαν και Πρωθυπουργοί, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που επέλεξε να καθίσει στα «ορεινά» της αίθουσας στο Μετροπόλιταν Expo, όπου και αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον αλλοτινό…«εχθρό» του Ανδρέα Παπαμιμίκο (πρόσφατα παραιτηθέντα από τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.) με τον οποίο συμφώνησαν να τα πουν από τη Δευτέρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα εσωκομματικής ενότητας.

Μάλιστα, έκανε αναφορά σε όλους τους προκατόχους του στην προεδρία της παράταξης, τονίζοντας παράλληλα ότι «για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία».

«Στόχος μου είναι να είμαι ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος», πρόσθεσε ακόμη, στον απόηχο των πρόσφατων εσωκομματικών εντάσεων, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βάσισε την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία και πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Περιέγραψε δε την κυβερνητική πρόταση της Ν.Δ. στο δίπολο «ελευθερία - αλληλεγγύη», με πέντε βασικές παραδοχές (ανάπτυξη - αξιοκρατία - αλληλεγγύη - αριστεία - αξιοπιστία) και τελική επιδίωξη την «εθνική ανασυγκρότηση» της χώρας.

«Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», ανέφερε ακόμη.

Το πολιτικό μήνυμα που επεδίωξε να στείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης από την έναρξη του συνεδρίου της Ν.Δ. επικεντρώθηκε στην αρχή της «διάλυσης του κομματικού κράτους», ξεκινώντας από το ίδιο το κόμμα.

Την ίδια στιγμή, δίνεται μεγάλη έμφαση στην αλλαγή του κόμματος, καθώς οι καρατομήσεις στελεχών, ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο και η απόφαση επανίδρυσης της οργάνωσης της Νεολαίας, αλλά και ο περιορισμός εκπροσώπων συνδικαλιστικών και επαγγελματικών - επιστημονικών οργανώσεων στα κομματικά όργανα, που προβλέπεται με το νέο καταστατικό, συνιστούν τον άξονα του εκσυγχρονισμού του κομματικού συστήματος.

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί - εικόνα 2

Και επειδή αλλαγές χωρίς εντάσεις και ενστάσεις δεν υπάρχουν, οι προβλέψεις του καταστατικού αποτελούν το πεδίο της αντιπαράθεσης στο «γαλάζιο» συνέδριο, όπου αναμένεται σήμερα Σάββατο κατά τις ομιλίες των συνέδρων να συγκρουστεί η άποψη Μητσοτάκη για περιορισμό των ex officio στελεχών με παράλληλη πρόβλεψη για θεσμική συνεργασία του κόμματος με κοινωνικές, επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις, και η άποψη σημαντικού αριθμού «γαλάζιων» στελεχών ότι οι «συνδικαλιστές», είτε είναι της ΔΑΚΕ, είτε του ιατρικού και δικηγορικού συλλόγου, είτε τέλος οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, όχι μόνον έχουν νομιμοποίηση από τους εκλογείς τους αλλά απαιτείται να βρίσκονται και στις τάξεις των οργάνων του κόμματος.

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 21 Οκτ 2020 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αλ Σίσι- Συμφώνησαν ότι η Τουρκία προκαλεί

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2020 | 21:01

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα - Ανησυχία για την έκρηξη των κρουσμάτων

Εκτάκτως το απόγευμα της Τρίτης σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη μετά το ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ 20 Οκτ 2020 | 16:45

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Μπόρις Τζόνσον για Τουρκία, Brexit και κορονοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 20 Οκτ 2020 | 14:21

Μητσοτάκης σε ομογενείς της Αυστραλίας: Στις εθνικές εκλογές σε 3 χρόνια, θα ψηφίσετε πρώτοι

"Στις εθνικές εκλογές θα ψηφίσετε πρώτοι στις κάλπες που θα στηθούν στην Αυστραλία", ανέφερε σε ομογενείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ψήφο των αποδήμων.

ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ 20 Οκτ 2020 | 09:19

Οι εξορμήσεις του Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη και οι βουτιές σε καταρράκτες [εικόνες]

Βουτιά στις φημισμένες "Βάθρες του Φονιά" της Σαμοθράκης έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ 19 Οκτ 2020 | 13:26

Μητσοτάκης στο "Σωτηρία" στα εγκαίνια 50 νέων κλινών ΜΕΘ: "Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες"

Ο Κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του από το "Σωτηρία" τόνισε ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης να αυξηθούν οι ΜΕΘ.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 19 Οκτ 2020 | 11:18

Κορονοϊός - Συναγερμός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη φέρνει νέα μέτρα. Καμπανάκι Τσιόδρα. Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα - Ζέρβα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 18 Οκτ 2020 | 20:00

Η Ελλάδα επισπεύδει την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες - Περισσότεροι στα σύνορα

Επισπεύδεται η αύξηση της θητείας στον στρατό στους 12 μήνες.

ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 18 Οκτ 2020 | 14:36

Politico: Υπό την επιδέξια διοίκηση του Κ. Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός

Το Politico αναφέρει πως υπό την επιδέξια διοίκηση" του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός.

ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ 17 Οκτ 2020 | 21:16

"Εμπόδιο" στους εισβολείς ο φράχτης στον Έβρο - Η παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη [εικόνες]

Εμπόδιο εισβολής και όχι σύνορο είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ 17 Οκτ 2020 | 18:49

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Αγκαλιά με τον γιο τους στη μονάδα του στον Έβρο

Οι δύο περήφανοι γονείς φωτογραφήθηκαν με τον Κωνσταντίνο ντυμένο με τη στολή παραλλαγής.

17 Οκτ 2020 | 17:34

Μητσοτάκης από Σαμοθράκη: Πρώτο μας μέλημα είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας και ειδικά των νησιών [εικόνες]

Στη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και το Ιερό των Μεγάλων Θεών.

17 Οκτ 2020 | 13:47

Μητσοτάκης από Εβρο: Ο φράχτης θα είναι έτοιμος τον Απρίλιο του 2021

"Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες", είπε ο πρωθυπουργός.