Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βάσισε την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση».

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Σαφές στίγμα των προθέσεών του για «μια Νέα Δημοκρατία από την αρχή» έδωσε ήδη από την χθεσινή πρώτη ημέρα του 10ου «γαλάζιου» τακτικού συνεδρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εναρκτήρια ομιλία του, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου συνέδρων, εκ των οποίων το 67% συμμετείχε για πρώτη φορά σε τέτοια ανώτατη κομματική διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια πλατιά κοινωνική συμφωνία αλήθειας, η οποία θα διέπεται από δύο βασικές αρχές, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Ν.Δ. και τη δέσμευση της παράταξης να πράττει πάντοτε την αλήθεια.

«Δεν έχει καμία σημασία για μένα σε ποια πλευρά του εμφυλίου ήταν οι γονείς και οι παππούδες κάθε ανθρώπου ή σε ποια κομματική νεολαία ήταν πριν 20 - 30 χρόνια. Σήμερα με ενδιαφέρουν όσα μας ενώνουν. Και είναι πολλά», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμα και το εισαγωγικό βίντεο της εκδήλωσης δεν θύμιζε τίποτε από το παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ.: εν αντιθέσει με τα «ιστορικά» φιλμάκια προηγούμενων οργανώσεων όπου παρήλαυναν όλοι οι πρώην πρόεδροι) αλλά, αντιθέτως, επικεντρώθηκε στο πολιτικό δίπολο που επιχειρεί να οικοδομήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, μεταξύ της «ασφυξίας» που προκαλεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (οικονομία, θεσμοί, κομματικοποίηση του κράτους, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία) και του «οξυγόνου» που μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να ηττηθεί ο λαϊκισμός

Να ηττηθούν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού από το μέτωπο της ευθύνης ζήτηςε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση για την ευρωπαϊκή πολιτική που γίνεται στα πλαίσια του 10ου συνεδρίου. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόσκληση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

"Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική και αξιόπιστη πρόταση έναντι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση" είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε, ότι η ΝΔ θα δείξει το δρόμο και στην Ευρώπη για την επερχόμενη ήττα των δυνάμεων του λαϊκισμού και του εθνικισμού. "Αυτή είναι η μεγάλη μάχη στην Ελλαδα και στη Ευρώπη" ανέφερε

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί

Οι παρουσίες των πρώην

Παρουσία όλων των προηγούμενων προέδρων της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά που διατέλεσαν και Πρωθυπουργοί, αλλά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που επέλεξε να καθίσει στα «ορεινά» της αίθουσας στο Μετροπόλιταν Expo, όπου και αντάλλαξε θερμό χαιρετισμό με τον αλλοτινό…«εχθρό» του Ανδρέα Παπαμιμίκο (πρόσφατα παραιτηθέντα από τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ.) με τον οποίο συμφώνησαν να τα πουν από τη Δευτέρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα εσωκομματικής ενότητας.

Μάλιστα, έκανε αναφορά σε όλους τους προκατόχους του στην προεδρία της παράταξης, τονίζοντας παράλληλα ότι «για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί στη Νέα Δημοκρατία. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός στις επιλογές μου είναι μόνο η αξιοκρατία».

«Στόχος μου είναι να είμαι ένας αρχηγός όχι της κλίκας, όχι της καμαρίλας, όχι του παρασκηνίου, αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, οργανωμένου, νοικοκυρεμένου, ανοικτού ευρωπαϊκού κόμματος», πρόσθεσε ακόμη, στον απόηχο των πρόσφατων εσωκομματικών εντάσεων, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των εκλογών στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. βάσισε την ομιλία του πάνω στο κύριο σύνθημα του Συνεδρίου, τη λέξη «οξυγόνο» έναντι της «ασφυξίας που προκαλεί η κυβέρνηση», ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία και πολυμέτωπη κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να «δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική στη χώρα».

Περιέγραψε δε την κυβερνητική πρόταση της Ν.Δ. στο δίπολο «ελευθερία - αλληλεγγύη», με πέντε βασικές παραδοχές (ανάπτυξη - αξιοκρατία - αλληλεγγύη - αριστεία - αξιοπιστία) και τελική επιδίωξη την «εθνική ανασυγκρότηση» της χώρας.

«Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Ξεκινάμε να χτίζουμε την Ελλάδα του 2021. Την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης», ανέφερε ακόμη.

Το πολιτικό μήνυμα που επεδίωξε να στείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης από την έναρξη του συνεδρίου της Ν.Δ. επικεντρώθηκε στην αρχή της «διάλυσης του κομματικού κράτους», ξεκινώντας από το ίδιο το κόμμα.

Την ίδια στιγμή, δίνεται μεγάλη έμφαση στην αλλαγή του κόμματος, καθώς οι καρατομήσεις στελεχών, ο αποκλεισμός της ΟΝΝΕΔ από το συνέδριο και η απόφαση επανίδρυσης της οργάνωσης της Νεολαίας, αλλά και ο περιορισμός εκπροσώπων συνδικαλιστικών και επαγγελματικών - επιστημονικών οργανώσεων στα κομματικά όργανα, που προβλέπεται με το νέο καταστατικό, συνιστούν τον άξονα του εκσυγχρονισμού του κομματικού συστήματος.

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί - εικόνα 2

Και επειδή αλλαγές χωρίς εντάσεις και ενστάσεις δεν υπάρχουν, οι προβλέψεις του καταστατικού αποτελούν το πεδίο της αντιπαράθεσης στο «γαλάζιο» συνέδριο, όπου αναμένεται σήμερα Σάββατο κατά τις ομιλίες των συνέδρων να συγκρουστεί η άποψη Μητσοτάκη για περιορισμό των ex officio στελεχών με παράλληλη πρόβλεψη για θεσμική συνεργασία του κόμματος με κοινωνικές, επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις, και η άποψη σημαντικού αριθμού «γαλάζιων» στελεχών ότι οι «συνδικαλιστές», είτε είναι της ΔΑΚΕ, είτε του ιατρικού και δικηγορικού συλλόγου, είτε τέλος οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, όχι μόνον έχουν νομιμοποίηση από τους εκλογείς τους αλλά απαιτείται να βρίσκονται και στις τάξεις των οργάνων του κόμματος.

Το στίγμα του Κυριάκου: Δεν υπάρχουν μητσοτακικοί, καραμανλικοί, σαμαρικοί - εικόνα 3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 14 Οκτ 2021 | 18:05

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: " Ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας"

Για επιτυχία της χώρας και θωράκιση των εθνικών συμφερόντων έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ.

14 Οκτ 2021 | 12:29

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σχοινά για την ενεργειακή κρίση και τα μέτρα για την προστασία των ευάλωτων

Ολόκληρος ο διάλογος που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησής τους ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 20:32

47 χρόνια ΝΔ: Η χειραψία Μητσοτάκη με Σαμαρά και το τετ-α-τετ του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή [Εικόνες]

Το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ έδωσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 13 Οκτ 2021 | 19:59

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Βασίλη Σπανούλη στο Μέγαρο Μαξίμου [Εικόνα]

"Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα προσέφερες!", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Βασίλη Σπανούλη

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 13 Οκτ 2021 | 18:08

47 χρόνια ΝΔ - Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της"

Σύσσωμη η ΝΔ έδωσε το παρών στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος - Ομιλίες Μητσοτάκη και Καραμανλή - Παρών ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ 13 Οκτ 2021 | 13:48

Εκδήλωση ενότητας για τα 47 χρόνια της ΝΔ: Ομιλίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή μετά από καιρό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα αναφερθούν μεταξύ άλλων και στην πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης.

13 Οκτ 2021 | 10:21

Αρχισυντάκτης: Το όνειρο κάθε πολιτικάντη

Ο κάθε πολιτικός, ειδικά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, έχει το κρυφό όνειρο ενός οιονεί αρχισυντάκτη: Να διαμορφώνει την επικαιρότητα, πιστεύοντας ότι έτσι διαμορφώνει και την πραγματικότητα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 13 Οκτ 2021 | 09:11

Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς κάμερες και δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κ. Γεννηματά πριν πάει στο γραφείο του και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της.

ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΟΛΕΙ 12 Οκτ 2021 | 19:14

Σαμοθράκη: Παραδόθηκαν στους μαθητές τα γήπεδα που τους υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έναν χρόνο μετά την επίσκεψή του στη Σαμοθράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη την υπόσχεση που έδωσε στους μικρούς μαθητές.

«ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ» 12 Οκτ 2021 | 15:13

Κορονοϊός: Έκανε την 3η δόση ο Μητσοτάκης - "Ας ακούσουμε επιτέλους τους επιστήμονες, να εμβολιαστούμε" [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Mega εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" για να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 12 Οκτ 2021 | 13:55

Καραμανλής: Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη ΝΔ - Μήνυμα ενότητας η εκδήλωση της Τετάρτης

"Δεν ανήκουν οι ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία", δήλωσε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 12 Οκτ 2021 | 12:08

Μητσοτάκης - Μπουρλά εγκαινίασαν το νέο κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

"Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοιού φέρει τη σφραγίδα του Αλμπερτ Μπουρλά" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Οκτ 2021 | 08:35

Στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer o Μητσοτάκης - Μετά θα κάνει τρίτη δόση εμβολίου

Σήμερα Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer.