Το σχέδιο των 111 ημερών, τα ραντεβού και τα νέα ονόματα

Σε εφαρμογή το «σχέδιο των 111 ημερών» έθεσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη της Ν.Δ

Το σχέδιο των 111 ημερών, τα ραντεβού και τα νέα ονόματα

Σε εφαρμογή το «σχέδιο των 111 ημερών» έθεσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη της Ν.Δ που θα της επιτρέψει να ασκήσει σκληρή πλην αξιόπιστη αντιπολίτευση και να καταστεί γρήγορα η εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Στα «διαπιστευτήρια» για την ενότητα του κόμματος εντάσσονται οι σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία τους στη Βουλή σε άριστο κλίμα όπως περιγράφουν οι συνεργάτες και των τριών ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει εντός των επόμενων ημερών και συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος σήμερα τηλεφώνησε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Παράλληλα με τις αναγκαίες κινήσεις στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει η ΝΔ να ανακτήσει άμεσα και τον αντιπολιτευτικό της ρόλο που ατόνισε - εκ των πραγμάτων - λόγω της μακράς κούρσας διαδοχής.

Προετοιμάζει την παρουσία του κόμματος στη Βουλή ενόψει του πρώτου κρίσιμου τεστ που είναι το ασφαλιστικό ενώ το απόγευμα της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του καναδικού ομίλου Eldorado Gold Πολ Ράιτ για την εμπλοκή που υπάρχει στην επένδυση στις Σκουριές.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ υπάρχουν ήδη επαφές με κεντρικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την ηγεσία του οποίου θα συναντηθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στην επικείμενη Σύνοδό του στις Βρυξέλλες.

Το σχέδιο για ένα μοντέρνο κόμμα στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης με σαφή στόχο την διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο διεμβολίζοντας το ήδη πιεσμένο ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι έχει ως βασικό στόχο όπως λέει η Ν.Δ. να καταστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η αξιόπιστη, πειστική και εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης.

θεωρεί άμεσης προτεραιότητας την ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί άμεσης προτεραιότητας την ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Παράλληλα, όμως με την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση, στόχος του είναι να αλλάξουν όλα σε επίπεδο προσώπων στο κόμμα και στην Κ.Ο.

Τα βασικά πρόσωπα του επιτελείου

Τις επόμενες ώρες, η Ν.Δ. θα οδηγηθεί σε πλήρη αναδιάταξη δυνάμεων και θα κληθούν να βοηθήσουν σε καίριες θέσεις, πρόσωπα που έως σήμερα δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Π.χ. ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται ως ένα από τα πρόσωπα που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, δηλ. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν βουλευτές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που πιθανότατα θα είναι σε πρώτη φάση ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ., αλλά έχει συμφωνηθεί τουλάχιστον έως το τακτικό συνέδριο να παραμείνει στη θέση του γραμματέα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Το συνέδριο δεν θα είναι έκτακτο και δεν θα γίνει όπως φαίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου, διότι δεν προλαβαίνουν να το προετοιμάσουν, ενώ πιο πιθανό να είναι τακτικό το οποίο θα μεταφερθεί από τα τέλη της Άνοιξης στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Λίαν προσεχώς θα υπάρξει σκιώδης κυβέρνηση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα δώσει το επόμενο διάστημα μεγάλη σημασία στην αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Μια από τις προτεραιότητες του είναι να υπάρξει θεσμοθετημένη διαβούλευση και συλλογική προετοιμασία της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας της Ν.Δ.

Επί της ουσίας θα υπάρξει λίαν προσεχώς και σκιώδης κυβέρνηση, με τους βουλευτές – τομεάρχες να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στον έλεγχο της κυβέρνησης με την συνδρομή τεχνοκρατών.

Και εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης για πληρωμή των δανείων

Τα οικονομικά του κόμματος είναι ένα βασικό θέμα που καίει και ο στόχος είναι το «νοικοκύρεμά» τους, μια βασική προτεραιότητα του νέου γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Νίκου Παπαθανάση, που είχε διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε. «Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)», το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

θα δοθεί έμφαση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του κόμματος και στην εξυπηρέτηση των δανείων

Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Ν.Δ. και θα δοθεί έμφαση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του κόμματος και στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Επίσης, θα αναζητηθούν γραφεία της Ν.Δ. στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να είναι κοντά στη Βουλή και το κόμμα θα μετακομίσει άμεσα από τη Συγγρού, όπου το μηνιαίο μίσθωμα των γραφείων θεωρείται μεγάλο.

Επίσης θα προετοιμαστούν άμεσα αλλαγές στο καταστατικό με έμφαση στη λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών, τη θεσμοθέτηση θητείας στους αιρετούς, στα όργανα και βέβαια στον πρόεδρο.

Το στενό επιτελείο του

Ως προς τα βασικά πρόσωπα του επιτελείου του, ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., θα έχει κεντρικό ρόλο, ενώ ο Μιχάλης Μπεκίρης, πρώην βουλευτής Αχαΐας, θα είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Νέος διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Ν.Δ. θα είναι ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ αναζητείται εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Κεντρικό ρόλο στο νέο οργανόγραμμα θα έχουν και πρόσωπα όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ.α.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 03 Δεκ 2021 | 11:04

Podcast Μητσοτάκη: Η συζήτησή του με την Άδα Σταματάτου, μητέρα του αυτιστικού Γιάννη

Στο πρώτο podcast ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά την Άδα Σταματάτου, μια γυναίκα που μοιράζεται με θάρρος τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή της με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2021 | 07:22

Εμβολιασμοί: "Κλειδώνει" η τρίτη δόση στο 4μηνο - Τι θα κρίνει την επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε ποιους

Κορυφαίοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για άλλες ηλικιακές ομάδες ή επαγγελματικές κατηγορίες.

ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ 2022 02 Δεκ 2021 | 22:26

Η Amazon έρχεται στην Ελλάδα με μεγάλη επένδυση - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού

Η Amazon, η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, περιλαμβάνει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεών της.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 02 Δεκ 2021 | 20:43

Τσίπρας από Κοζάνη: Μόνο στην Ελλάδα 150 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ - Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη

Για διπλή πανδημία στη χώρα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας: Αυτή του κορονοϊού και αυτή της ακρίβειας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 02 Δεκ 2021 | 18:19

Μητσοτάκης - Κεραμέως παρουσίασαν τα 166 νέα Προγράμματα Σπουδών:Τι αλλάζει σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

Τα νέα προγράμματα αφορούν όλες τις βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο - Άρχισε η πιλοτική εφαρμογή σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ 02 Δεκ 2021 | 14:37

10 φορές πάνω τα ραντεβού για εμβολιασμό...μετά το πρόστιμο- "Τα μέτρα αποδίδουν" λέει στέλεχος του ΠΟΥ στον Μητσοτάκη

"Οι εμβολιασμοί πήγαν από 2.000 σε 20.000, άρα τα μέτρα αποδίδουν", είπε ο Χανς Κλούγκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξήρε το "πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα" της Ελλάδας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 02 Δεκ 2021 | 10:26

Ηλιόπουλος: "Ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης"

"Αρνητή της πραγματικότητας και της επιστήμης",χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος,

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ 01 Δεκ 2021 | 19:44

Μητσοτάκης: Θέλουμε την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη - "Πολύ φιλική στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση" το μήνυμα Γουάτσα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επενδυτή, Πρεμ Γουάτσα - Ο στόχος του πρωθυπουργού για τις επενδύσεις.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ 01 Δεκ 2021 | 18:07

Κορονοϊός: Στο τραπέζι να χορηγείται η 3η δόση νωρίτερα - Η πρόταση του πρωθυπουργού και το σχόλιο της Επιτροπής Εμβολιασμού

Το ενδεχόμενο να χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό νωρίτερα, φαίνεται πως εξετάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 01 Δεκ 2021 | 15:58

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Απολύτως εσφαλμένο ότι αν είχαμε τα ποσοστά εμβολιασμού Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας

"Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΑΛΑΒΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2021 | 15:55

Η πρόταση του "σοφού" Γεροτζιάφα (ΣΥΡΙΖΑ) για τους ανεμβολίαστους, που "έκαψε" τον Τσίπρα- Να μην μπαίνουν ούτε στα Μέσα Μεταφοράς

Η πρόταση του μέλους του think tank του Αλέξη Τσίπρα Γρηγόρη Γεροτζιάφα, οι ανεμβολίαστοι να μην μπαίνουν ούτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς άναψε φωτιές στη Βουλή

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 01 Δεκ 2021 | 15:50

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη - Πολάκη: "Είσαι άσχετος" - "Με αντιεμβολιαστές δεν μιλώ, κ. Τσίπρα διώξτε τον"

Μαινόμενος ο Παύλος Πολάκης αποκάλεσε "άσχετο" τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Ο πρωθυπουργός αντέδρασε λέγοντας ότι δεν συνομιλεί με αντιεμβολιαστές.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 01 Δεκ 2021 | 15:34

Μητσοτάκης στο Reuters NEXT: Δεν υπάρχει σχέδιο για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας και για άλλες ηλικίες

O πρωθυπουργός εξήγησε πως η κυβέρνηση είχε προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο πειθούς, σχετικά με την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.