Το σχέδιο των 111 ημερών, τα ραντεβού και τα νέα ονόματα

Σε εφαρμογή το «σχέδιο των 111 ημερών» έθεσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη της Ν.Δ

Το σχέδιο των 111 ημερών, τα ραντεβού και τα νέα ονόματα

Σε εφαρμογή το «σχέδιο των 111 ημερών» έθεσε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο την πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική ανασύνταξη της Ν.Δ που θα της επιτρέψει να ασκήσει σκληρή πλην αξιόπιστη αντιπολίτευση και να καταστεί γρήγορα η εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Στα «διαπιστευτήρια» για την ενότητα του κόμματος εντάσσονται οι σημερινές διαδοχικές συναντήσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία τους στη Βουλή σε άριστο κλίμα όπως περιγράφουν οι συνεργάτες και των τριών ανδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει εντός των επόμενων ημερών και συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος σήμερα τηλεφώνησε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Παράλληλα με τις αναγκαίες κινήσεις στο εσωτερικό του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει η ΝΔ να ανακτήσει άμεσα και τον αντιπολιτευτικό της ρόλο που ατόνισε - εκ των πραγμάτων - λόγω της μακράς κούρσας διαδοχής.

Προετοιμάζει την παρουσία του κόμματος στη Βουλή ενόψει του πρώτου κρίσιμου τεστ που είναι το ασφαλιστικό ενώ το απόγευμα της Τρίτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του καναδικού ομίλου Eldorado Gold Πολ Ράιτ για την εμπλοκή που υπάρχει στην επένδυση στις Σκουριές.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ υπάρχουν ήδη επαφές με κεντρικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με την ηγεσία του οποίου θα συναντηθεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στην επικείμενη Σύνοδό του στις Βρυξέλλες.

Το σχέδιο για ένα μοντέρνο κόμμα στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Ο Κυρ. Μητσοτάκης με σαφή στόχο την διεύρυνση του κόμματος προς το κέντρο διεμβολίζοντας το ήδη πιεσμένο ΠΑΣΟΚ αλλά και το Ποτάμι έχει ως βασικό στόχο όπως λέει η Ν.Δ. να καταστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η αξιόπιστη, πειστική και εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης.

θεωρεί άμεσης προτεραιότητας την ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί άμεσης προτεραιότητας την ανασυγκρότηση του κόμματος, ώστε να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Παράλληλα, όμως με την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση, στόχος του είναι να αλλάξουν όλα σε επίπεδο προσώπων στο κόμμα και στην Κ.Ο.

Τα βασικά πρόσωπα του επιτελείου

Τις επόμενες ώρες, η Ν.Δ. θα οδηγηθεί σε πλήρη αναδιάταξη δυνάμεων και θα κληθούν να βοηθήσουν σε καίριες θέσεις, πρόσωπα που έως σήμερα δεν ήταν στην πρώτη γραμμή. Π.χ. ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίζεται ως ένα από τα πρόσωπα που θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, δηλ. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Κεντρικό ρόλο θα έχουν βουλευτές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που πιθανότατα θα είναι σε πρώτη φάση ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Το όνομά του ακούστηκε για τη θέση του γραμματέα της Ν.Δ., αλλά έχει συμφωνηθεί τουλάχιστον έως το τακτικό συνέδριο να παραμείνει στη θέση του γραμματέα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Το συνέδριο δεν θα είναι έκτακτο και δεν θα γίνει όπως φαίνεται στα τέλη Φεβρουαρίου, διότι δεν προλαβαίνουν να το προετοιμάσουν, ενώ πιο πιθανό να είναι τακτικό το οποίο θα μεταφερθεί από τα τέλη της Άνοιξης στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.

Λίαν προσεχώς θα υπάρξει σκιώδης κυβέρνηση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα δώσει το επόμενο διάστημα μεγάλη σημασία στην αποτελεσματική οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Μια από τις προτεραιότητες του είναι να υπάρξει θεσμοθετημένη διαβούλευση και συλλογική προετοιμασία της αντιπολιτευτικής δραστηριότητας της Ν.Δ.

Επί της ουσίας θα υπάρξει λίαν προσεχώς και σκιώδης κυβέρνηση, με τους βουλευτές – τομεάρχες να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στον έλεγχο της κυβέρνησης με την συνδρομή τεχνοκρατών.

Και εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης για πληρωμή των δανείων

Τα οικονομικά του κόμματος είναι ένα βασικό θέμα που καίει και ο στόχος είναι το «νοικοκύρεμά» τους, μια βασική προτεραιότητα του νέου γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Νίκου Παπαθανάση, που είχε διατελέσει πρόεδρος της Α.Ε. «Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)», το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

θα δοθεί έμφαση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του κόμματος και στην εξυπηρέτηση των δανείων

Παράλληλα, θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Ν.Δ. και θα δοθεί έμφαση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς τους εργαζομένους του κόμματος και στην εξυπηρέτηση των δανείων.

Επίσης, θα αναζητηθούν γραφεία της Ν.Δ. στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να είναι κοντά στη Βουλή και το κόμμα θα μετακομίσει άμεσα από τη Συγγρού, όπου το μηνιαίο μίσθωμα των γραφείων θεωρείται μεγάλο.

Επίσης θα προετοιμαστούν άμεσα αλλαγές στο καταστατικό με έμφαση στη λειτουργία της εσωτερικής δημοκρατίας, τον τρόπο αξιολόγησης των στελεχών, τη θεσμοθέτηση θητείας στους αιρετούς, στα όργανα και βέβαια στον πρόεδρο.

Το στενό επιτελείο του

Ως προς τα βασικά πρόσωπα του επιτελείου του, ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ., θα έχει κεντρικό ρόλο, ενώ ο Μιχάλης Μπεκίρης, πρώην βουλευτής Αχαΐας, θα είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου.

Νέος διευθυντής του γραφείου τύπου του προέδρου της Ν.Δ. θα είναι ο δημοσιογράφος Μακάριος Λαζαρίδης, ενώ αναζητείται εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Κεντρικό ρόλο στο νέο οργανόγραμμα θα έχουν και πρόσωπα όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ.α.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:36

Μητσοτάκης: Κλειστά μπαρ και χωρίς νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έρθει το εμβόλιο - Σκεφτόμαστε το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Χωρίς νυχτερινή διασκέδαση η Ελλάδα μέχρι να έρθει το εμβόλιο, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ "World Leaders"

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 20:06

Μητσοτάκης στο 31ο Greek Economic Summit: Κλειστά τα σχολεία για όσο μας πουν οι ειδικοί

Στη συζήτηση του 31ου Greek Economic Summit συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 16:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σποτ για τον Αντιδήμαρχο Baden Baden και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

ΟΙ ΕΞΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 12:50

Εκανε λάθος ο πρωθυπουργός στη βόλτα στην Πάρνηθα; - Μια αποτίμηση, η Αυγή και το Μακελειό

Μια αποτίμηση των αντιδράσεων για την βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και η φωτογραφία χωρίς μάσκα.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ 17,5 ΔΙΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 02 Δεκ 2020 | 12:18

Μητσοτάκης: "Μικρός άθλος" η αντοχή του ελληνικού εξωτερικού εμπορίου εν μέσω πανδημίας

Στόχος, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, είναι "η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που εξάγει". Η ομιλία στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΑΘΛΟΥΜΑΣΤΕ 02 Δεκ 2020 | 10:33

Γεωργιάδης για φωτογραφία Μητσοτάκη: Προφανώς επιτρέπεται να πάμε για άθληση στην Πάρνηθα και στο Τατόι

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιτρέπεται στους πολίτες η ατομική άσκηση στην Πάρνηθα - "Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά, δεν θα ανοίξει" είπε για το lockdown.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 02 Δεκ 2020 | 07:29

Οι τρεις παράγοντες που ξεκλειδώνουν το lockdown: Σταδιακά το λιανεμπόριο - Σχολεία από το 2021

Ανησυχία σε ειδικούς και κυβέρνηση από την νέα αύξηση των κρουσμάτων και θυμάτων από την πανδημία.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 01 Δεκ 2020 | 20:34

Στο 31ο Greek Economic Summit ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άλμπερτ Μπουρλά

Στο 31ο Greek Economic Summit, αύριο το βράδυ (20.00') ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 19:11

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τις προκλήσεις Ερντογάν - "Να επιβληθούν κυρώσεις"

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυδής

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ 01 Δεκ 2020 | 17:26

H Aston Martin του Αντιδημάρχου Αθηναίων έφθασε μέχρι το Υπουργικό- Το αιχμηρό σχόλιο Μητσοτάκη

Μετά τον σάλο με την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Μακρόπουλου για την Aston Martin που νοσταλγεί...το θέμα σχολιάστηκε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ 01 Δεκ 2020 | 12:19

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

Συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ 01 Δεκ 2020 | 07:33

Από τις 14 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown με πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη: Πρώτα τα δημοτικά και το λιανεμπόριο

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για την άρση του lockdown.