Το TheTOC κάνει το δικό του γκάλοπ των γκάλοπ

Ο μέσος όρος των 10 δημοσκοπήσεων τις τελευταίες ημέρες. Η σύγκριση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων Δεκεμβρίου. Το νέο κόμμα του Γιώργου.

to-thetoc-kanei-to-diko-tou-gkalop-twn-gkalop
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το TheTOC συνέλεξε τα αποτελέσματα δέκα (10) δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα και στις οποίες καταγράφεται και η απήχηση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, βγάζοντας τον μέσο όρο τις πρόθεσης ψήφου των ερωτηθέντων, δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Κάτι που έκανε και τον Δεκέμβριο, όπου ένα εικοσιτετράωρο πριν την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είχαν δει το φως της δημοσιότητας συνολικά δεκατρείς (13) δημοσκοπήσεις, συνεπώς έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει τα δύο αποτελέσματα βγάζοντας και τα ανάλογα συμπεράσματα.

Αυξάνει τη διαφορά του με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μία πρώτη ματιά τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται να «ανεβάζουν» τα ποσοστά τους –κάτι που είναι φυσιολογικό- με τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ κατά 0,9% (σχεδόν μια μονάδα). Εντυπωσιακό είναι ότι τέσσερα κόμματα (Το Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ) διεκδικούν την τρίτη θέση, με τεράστια όμως απόσταση από τους δύο πρώτους, το ΠΑΣΟΚ χάνει 0,6%, το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στο 2,35% και δύσκολα θα μπει στη Βουλή, οι  ΑΝΕΛ είναι στο όριο και εντός βουλής, ενώ εντυπωσιακή είναι η πτώση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται στο 0,9% και κάτω από το ΛΑΟΣ στο 1,8% και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1%. Το άλλο κόμμα παραμένει στο 5,4% και η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 11,27%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 31,1%, η ΝΔ 26,9%, Το Ποτάμι 5,6%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 2,7%, το ΛΑΟΣ 1,8%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, η ΔΗΜΑΡ 0,9%, το άλλο κόμμα 5,4% και η αδιευκρίνιστη  ψήφος 11,2%.     

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της προηγούμενης υπερδημοσκόπησης του TheTOC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook