Το τρίπτυχο του Μητσοτάκη για την άλλη Ελλάδα μετά...Τσίπρα

Θα αποφύγει την παροχολογία και θα δεσμευτεί για συγκεκριμένα ζητήματα που άπτονται στην μείωση της φορολογίας.

Το τρίπτυχο του Μητσοτάκη για την άλλη Ελλάδα μετά...Τσίπρα

Με μια ομιλία οραματικού χαρακτήρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, τους άξονες του προγράμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της ΔΕΘ 2017 όπου και δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του...

Τι θα πει το βράδυ στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ ενώπιον των παραγωγικών φορέων αναμένεται να μιλήσει αρκετές φορές σε πρώτο ενικό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει έμφαση στο σχέδιο για το πως η Ελλάδα θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αλλά παράλληλα να καταδείξει και τις θεμελιώδεις διαφορές που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είμαι εδώ για να σας πω ψέματα! Είμαι εδώ για να σας πω την αλήθεια, για να σας παρουσιάσω το ρεαλιστικό μου σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» αναμένεται να πει χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας το όραμα του για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει πως κυρίαρχος σκοπός για την επίτευξη όλων των στόχων είναι η «συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες» καθώς με αυτό τον τρόπο, όπως θα πει, θα δημιουργηθεί μία χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση.

Παράλληλα θα τονίσει πως μόνο η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση «μακριά από αυταπάτες και ιδεοληψίες» όπως θα σημειώσει και θα περιγράψει με συγκεκριμένα στοιχεία τους βασικούς άξονες τους προγράμματος του, αναδεικνύοντας τρεις προτεραιότητες.

· Ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

· Μείωση φορολογίας και εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους.

· Στήριξη νέων και κοινωνικά αδύναμων

Ο πρόεδρος της ΝΔ που θα αποφύγει την παροχολογία, και θα δεσμευτεί μόνο σε συγκεκριμένα θέματα, θα αναφερθεί στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνηση για το ζήτημα της ρύπανσης στον Σαρωνικό και στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα πριν από μία εβδομάδα για τις επενδύσεις και τι έγινε στις Σκουριές αλλά και το Ελληνικό. Επίσης θα μιλήσει για τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ως κυβέρνηση η ΝΔ και θα αφορούν κυρίως την μείωση της φορολογίας μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που ήδη έχει θέσει.

· Μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% στα δύο πρώτα χρόνια.

· Μείωση του συντελεστή μερισμάτων από το 15% στο 5%

· Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% τον πρώτο χρόνο και κατά 10% τον επόμενο έτος.

· Αύξηση του ορίου ένταξης στον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ

Ωστόσο για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει, όπως αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τους δανειστές, ώστε να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και απέναντι στους πολίτες, προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσει σε ζητήματα της καθημερινότητας και της εκπαίδευσης. Θα επαναλάβει την πρόθεση του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ παράλληλα όπως έχει δεσμευτεί θα καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα αναμένεται να αναφερθεί και στην ασφάλεια, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μία χώρα χωρίς «άβατα».

Η επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στο σταντ των ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 19 Ιαν 2021 | 08:12

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Πολιτική Προστασία

Ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αργότερα το απόγευμα.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 19 Ιαν 2021 | 07:25

Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς: Μόλις 49.160 δόσεις έστειλε τη Δευτέρα η Pfizer – Σύσκεψη συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Την επίσπευση της έγκρισης του εμβολίου της AstraZeneca θα ζητήσει ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο της Ε.Ε. Καθυστερήσεις στις παραδόσεις από την Pfizer.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18 Ιαν 2021 | 15:12

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το εμβόλιο είναι ανώδυνο, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια

Σε έναν απολογισμό του μέχρι στιγμής κυβερνητικού έργου αλλά και στους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 18 Ιαν 2021 | 14:44

Σακελλαροπούλου στη Μπεκατώρου στο Προεδρικό: Η Σοφία έσπασε τη σιωπή για όσους γνωρίζουν και δεν μιλούν [εικόνες]

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τη Σοφία Μπεκατώρου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 12:34

Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΕ: Οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν πιο γρήγορα- Να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε, ακόμα, η πρόταση του Πρωθυπουργού για ένα Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η οποία, επίσης, θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη των 27, την Πέμπτη.

ΣΤΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ" 18 Ιαν 2021 | 09:04

Η δεύτερη δόση του εμβολίου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες & βίντεο]

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νοσοκομείο "Αττικόν".

ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ 18 Ιαν 2021 | 07:37

Κορονοϊός: Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς κυβερνήσεων των αποκαλούμενων "First Mover" χωρών.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Ιαν 2021 | 20:54

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού: Eπιφυλακτική η Γαλλία - Πιο θετικός ο Σαρλ Μισέλ - Θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Το φλέγον ζήτημα θα συζητηθεί στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 17 Ιαν 2021 | 20:21

Τηλεδιάσκεψη Κουρτς με Μητσοτάκη και πρωθυπουργούς "First Mover" χωρών για την πανδημία

Τηλεδιάσκεψη του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων για ανταλλαγή απόψεων ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΜΕΣΩ TWITTER 16 Ιαν 2021 | 19:18

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Άρμιν Λάσετ για την εκλογή του στην ηγεσία του CDU

Του εύχομαι κάθε επιτυχία προς όφελος των διμερών σχέσεων και της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνεργασίας και αλληλεγγύης", αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 16 Ιαν 2021 | 14:49

Κακοποίηση Μπεκατώρου: Ηχηρή παρέμβαση Μητσοτάκη - "Είναι καιρός να ξεριζώσουμε τη βία"

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την την Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από αθλητικό παράγοντα.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ 15 Ιαν 2021 | 20:44

Κυβερνητικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Δημιουργείται θετικό κλίμα, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη

Ανοιχτός σε μία συνάντηση τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 15 Ιαν 2021 | 15:08

Μητσοτάκης: "Παγώνει" το πρόστιμο των 500 ευρώ για 10 ημέρες - Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα

Στο διάστημα αυτό θα καταγραφεί η συμπεριφορά συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα και θα ληφθούν αποφάσεις, είπε ο πρωθυπουργός.