Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Το ΥΠΕΞ καλεί την αλβανίδα πρέσβειρα για διάβημα διαμαρτυρίας

Στην υπόθεση υπάρχουν ακόμη πολλά αδιευκρίνιστα και θολά σημεία, καθώς δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πώς έπεσε νεκρός ο 35χρονος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το ΥΠΕΞ καλεί την αλβανίδα πρέσβειρα για διάβημα διαμαρτυρίας

Την πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα καλεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα, προκειμένου να της επιδοθεί σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα όσα έγιναν με το θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο του ΣΚΑΙ. Η συγκεκριμένη κίνηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένης χθεσινής τοποθέτησης του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος, αναφερόμενος στην υπόθεση, έκανε λόγο για "εξτρεμιστική τρέλα".

Όπως δείχνουν τα πράγματα, η υπόθεση αποκτά σοβαρές πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις.

Σημειώνεται ακόμη οτι στην υπόθεση υπάρχουν ακόμη πολλά αδιευκρίνιστα και θολά σημεία, καθώς δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πώς έπεσε νεκρός ο 35χρονος. Ο Αλβανός πρωθυπουργός 'Έντι Ράμα έκανε λόγο για έναν «εξτρεμιστή τρελό που πυροβολούσε την αστυνομία», με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να συστήνει στη γείτονα χαμηλότερους τόνους και όχι βιαστικά συμπεράσματα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ζητά άμεση διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 35χρονου.

Για “εκτέλεση” του 35χρονου κάνει λόγο η πολιτική οργάνωση “Ομόνοια" που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και κατηγορεί ευθέως την αλβανική αστυνομία για μη τήρηση των όσων προβλέπονται για τους κανόνες ακινητοποίησης.

Την «απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών», κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κων. Κατσίφας στους Βουλιαράτες Αλβανίας ζήτησε χθες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του. Το ΥΠΕΞ εκφράζοντας τη βαθειά λύπη του για το θάνατο του ομογενή, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Τι λέει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αρμόδιες πηγές της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες, που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία, κατά την οποία έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογο του -στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει- και ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες προκειμένου να συμμετάσχει και η ελληνική πλευρά στις έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της συμπλοκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, προκειμένου να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Τζανακόπουλος: «Να κρατήσει χαμηλότερους τόνους η αλβανική κυβέρνηση»

Από τις ελληνικές Αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις, για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Open".

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις Αρχές της Αλβανίας, τόνισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να τηρούνται χαμηλότερoi τόνοι από την πλευρά της κυβέρνησης της Αλβανίας και να μην αντιμετωπίζεται το ζήτημα με επιθετικότητα όταν έχει χαθεί μια ζωή, ώστε να μην τροφοδοτούνται τα αντανακλαστικά των κοινωνιών.

Ράμα: Ήταν εξτρεμιστής

Την στάση της αλαβανικής αστυνομίας στο περιστατικό με τον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα υπερασπιστηκε από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο οποίος απαντώντας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτήρισε τον 35χρονο ομογενή, «εξτρεμιστή» που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα ,σε ανάρτησή του στο twitter.

ΝΔ: Αναμένουμε από την Αλβανία τη διελεύκανση των συνθηκών θανάτου

Να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του ομογενή, ζητά από τις αλβανικές αρχές ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.

Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας.

Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», σημειώνει κλείνοντας ο Γ. Κουμουτσάκος.

Κίνημα Αλλαγής: Να διερευνηθεί σε βάθος το φονικό γεγονός

«Το φονικό γεγονός στην Αλβανία πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος και να διαλευκανθεί πλήρως. Οι δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Αντί όπως θα έπρεπε να εκφράσει την θλίψη του για το συμβάν και να διατάξει έρευνα», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει ιδιαίτερα στην προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας. Στο εσωτερικό της χώρας μας χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσουν ακροδεξιές συμπεριφορές».

ΚΚΕ: Ανησυχία και προβληματισμός

«Τα γεγονότα στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας, που οδήγησαν στην εκτέλεση ενός ομογενή, από την αλβανική αστυνομία, πρέπει πλήρως να διερευνηθούν», σχολιάζει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Από κει και πέρα η εκμετάλλευση του γεγονότος από εθνικιστικές δυνάμεις και των δύο χωρών, είναι κάτι που μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί. Ιδιαίτερα, σε μια περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί, οι αλληλοτροφοδουτούμενοι εθνικισμοί, ακόμη και οι συζητήσεις για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια.

Ποτάμι: Τι συνέβη στις Βουλιαράτες;

Από την πλευρά του το Ποτάμι αναφέρει: «Η αλβανική πλευρά – και όχι μόνο η αλβανική αστυνομία – πρέπει να απαντήσει πώς εξελίχθηκαν όλα τα περιστατικά που οδήγησαν στον θάνατο του Κ.Κατσιφά. Πώς υπήρξε η πρώτη εμπλοκή με την τοπική αστυνομία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων στις Βουλιαράτες και τι έγινε στη συνέχεια με την επέμβαση της ειδικής αλβανικής μονάδας. Το κυριότερο είναι να απαντηθεί αν δόθηκε στον Κ.Κατσιφά η δυνατότητα να παραδοθεί. Η αλβανική πλευρά υποχρεούται να παράσχει αναλυτικές και πειστικές απαντήσεις».

Η ανάρτηση της υπουργού Πολιτισμού

Στο δρόμο πληροφορήθηκε τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία παρέστη και κατέθεσε στεφάνι στους Βουλιαράτες.

Η κα. Ζορμπά, πληροφορήθηκε πως κάποιος ομογενής με καλάσνικοφ είχε απειλήσει το πρωι να πυροβολήσει «θεωρώντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες» σημείωσε.

"Σημερα στο νεκροταφειο πεσοντων στους Βουλιαρατες κοντα στην Κλεισουρα για να τιμησουμε τους Ελληνες πεσοντες. Ημερα μνημης στον τοπο που επεσαν. Πυκνη συγκινηση αναμεσα στα βουνα που πολεμησαν με πατριωτισμο εναντιον του φασισμου. Παντου ελληνικες σημαιες, παροντες εκπροσωποι της ελληνικης και αλβανικης κυβερνησης, η πρεσβης της Ελλαδας, βουλευτες, δημαρχοι, πληθος κοσμου και παιδια του σχολειου. Δοξολογια, καταθεση στεφανων, ομιλια της πρεσβεως, εθνικος υμνος Ελλαδας και Αλβανιας, ποιηματα παιδιων. Φυγαμε στις τρεις το μεσημερι χωρις να εχει υπαρξει καμια ανησυχια. Στο μεταξυ ειχαμε πληροφορηθει οτι καποιος ομογενης με καλασνικοφ ειχε απειλησει το πρωι να πυροβολησει θεωρωντας οτι η συμφωνια των δυο κυβερνησεων να αποκαταστησουν τη μνημη των νεκρων ηταν προδοσια. Καμια ελληνικη σημαια δεν κατεβηκε, ολες ηταν υψωμενες. Μετα τις 3μμ στο δρομο της επιστροφης πληροφορηθηκαμε οτι ο ομογενης περικυκλωθηκε, η αστυνομια του ζητησε να παραδοθει, δεν παραδοθηκε και τον σκοτωσαν. Ηταν ενα τραγικο συμβαν που κανεις μας σημερα ολο το πρωι, μεσα στην ατμοσφαιρα συγκινησης που επικρατουσε, δεν μπρουσε να φανταστει".

Φωτοφραφία: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ 06 Οκτ 2025 | 12:14
ΧΑΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 03 Οκτ 2025 | 16:31

Στοιχεία ΣΟΚ για την υπογεννητικότητα: Κάθε χρόνο "σβήνει" και μια μεγάλη ελληνική πόλη από τη διαφορά θανάτων - γεννήσεων

Σε πληθυσμιακούς όρους το ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων είναι σαν να έσβησε από τον ελληνικό χάρτη μια πόλη του μεγέθους της Καλαμάτας, της Ξάνθης ή της Κατερίνης

ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 02 Οκτ 2025 | 14:33

Ο Ράμα τρόλαρε τον Τραμπ για τη "συμφωνία ειρήνης Αλβανίας-Αζερμπαϊζάν": Ξέσπασε σε γέλια ο Μακρόν [βίντεο]

Ο Ράμα ειρωνεύτηκε την πρόσφατη γκάφα του Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι κατάφερε να τερματίσει τη σύγκρουση μεταξύ "της Αλβανίας και του Αζερμπαϊτζάν".

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ LANCET 25 Σεπ 2025 | 10:09

Ανησυχητικά στοιχεία: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από καρκίνο από το 1990 και μετά

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι η μεγάλη αυτή αύξηση θα συνεχιστεί μέχρι το 2050.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η DIELLA 18 Σεπ 2025 | 18:20

Μπάχαλο στην αλβανική Βουλή μετά την υπουργοποίηση ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη - Εκσφενδόνισαν το σύνταγμα στον Ράμα

"Δεν βρίσκομαι εδώ για να αντικαταστήσω τους ανθρώπους, αλλά για να τους βοηθήσω", ανέφερε η Diella σε "μήνυμά" της λίγο πριν από την ψήφιση της νέας κυβέρνησης

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΤΡΩΝ Η ΠΟΠΗ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα "τρία πρόσωπα" που είδε η γιαγιά του Παναγιωτάκη - "Τον σκότωσε με το μπλουζάκι του"

Η Πόπη, η μητέρα του Παναγιωτάκη, βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, όπου κλήθηκε να δώσει πρόσθετες διευκρινίσεις για τον θάνατο του παιδιού.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ 12 Οκτ 2025 | 11:16

Πυρκαγιά σε αποθήκη τυπογραφείου στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω σε αποθηκευτικό χώρο τυπογραφείου και καίει χαρτί και κάποια μηχανήματα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης για Ρούτσι: Τέλος οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Στο υπουργείο Άμυνας η ευθύνη

"Μπορεί ένα ιστορικό μνημείο όπως του Αγνώστου Στρατιώτη να γίνεται πεδίο εκδηλώσεων άσχετων με την αποστολή του; Η δική μου απάντηση είναι όχι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 12 Οκτ 2025 | 08:50

Ο Τραμπ κάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στη διάσκεψη για τη Γάζα στην Αίγυπτο - Η επίσημη πρόσκληση [εικόνα]

Στη διάσκεψη για τη Γάζα οι ΗΠΑ κάλεσαν περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 11 Οκτ 2025 | 23:07

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για παρουσία Δένδια σε "εκδήλωση-φάντασμα"

Ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μετέβη στην Αυστρία και επέστρεψε αυθημερόν από το Seefeld, όπου διεξήχθη σε ξενοδοχείο της περιοχής η πρώτη Συνάντηση της πρωτοβουλίας "Moving MountAIn"

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 11 Οκτ 2025 | 11:53

Βαρύ πένθος για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του - "Δεν σε νίκησε ο καρκίνος, εσύ νίκησες"

"Δεν σε νίκησε ο καρκίνος, εσύ νίκησες γιατί δεν τον άφησες να σου στερήσει ότι αγαπούσες μέχρι την τελευταία ώρα"

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

Η ΑΝΤΖΕΝΤΑ 11 Οκτ 2025 | 11:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γεράσιμο Σκλαβενίτη στο Μαξίμου: Τι συζήτησαν στον απόηχο του προστίμου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του ανταγωνισμού και της διαφάνειας στις τιμές βασικών αγαθών και τροφίμων.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:52

Παντρεύτηκε η κόρη του Γιακουμάτου με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη [εικόνες]

Η Εβίνα Γιακουμάτου, κόρη του πρώην υπουργού της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι εντεταλμένη σύμβουλος του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 11 Οκτ 2025 | 08:32

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η μάχη της κυβέρνησης για να ξανακερδίσει τους αγρότες - Έρχονται πληρωμές και αποζημιώσεις

Βουλευτές της περιφέρειας μεταφέρουν την δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου, με κυβερνητικά στελέχη να διαβεβαιώνουν ότι γρήγορα θα αρχίσουν να καταβάλλονται και οι βασικές επιδοτήσεις.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 19:41

Αλέξης Τσίπρας: "Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή"

Ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί, προτείνει και αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 10 Οκτ 2025 | 17:28

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ρεπορτάζ του Mega για εισαγωγή παράνομων εμβολίων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Καταγγελίες για εμβόλια για την ευλογιά από Τουρκία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ 10 Οκτ 2025 | 15:42

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αίτημα αναβολής της εξέτασής της κατέθεσε η Παρασκευη Τυχεροπούλου

"Το αμέσως επόμενο διάστημα, υποχρεούμαι να παρίσταμαι ως μάρτυρας σε τρεις δίκες" αναφέρει η Παρασκευή Τυχεροπούλου στο αίτημά της για αναβολή

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 10 Οκτ 2025 | 14:16

Δούκας για Βοτανικό: Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά, έπεσε η πρώτη πλάκα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το σημείο μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου.

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 10 Οκτ 2025 | 11:53

Απάντηση Αυγενάκη σε Κασσελάκη μετά τις καταγγελίες για πώληση ακινήτου του: Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε χθες για την υπόθεση την Ευρωπαϊκή και Οικονομική Εισαγγελία.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Οκτ 2025 | 10:48

Βορίδης για Βάρρα και εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα - Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες"

Όταν κληθώ στην εξεταστική θα πω γιατί απολύθηκε ο κ. Βάρρας, σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΝΔ 10 Οκτ 2025 | 07:38

Στυλιανίδης vs Πατέλης: Οι δύο ψυχές της ΝΔ σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων - "Ήρθε η ώρα να ξαναζεσταθούμε λίγο"

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη βρέθηκαν όλα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά λίγοι βουλευτές.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 09 Οκτ 2025 | 19:58

Μαρινάκης: Γιατί να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τον ακτιβισμό κάποιων; Δεν αποκλείονται χρεώσεις στο μέλλον

Στον θόρυβο που προκάλεσε το γεγονός ότι το Κράτος ανέλαβε το κόστος της επιστροφής των επιβαινόντων στο Global Sumud Flotilla αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 19:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν υπάρχει σκάνδαλο, δεν υπέπεσαν στην αντίληψή μου κυκλώματα παρανομίας" κατέθεσε η Ρέππα

Η Αθανασία Ρέππα, διευθύντρια τεχνικών ελέγχων Οργανισμού, υπεύθυνη για την κατανομή εθνικού αποθέματος, κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι "παντού υπάρχουν λίγες παραβατικές συμπεριφορές με δόλο, μένει να αποδειχθούν"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Οκτ 2025 | 19:27

Προκαλεί ξανά ο Κυριαζίδης για το "κάνε κάνα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου: "Θα μπορούσε να ήταν ευχή - Πιστεύω ότι η ίδια θα ζητήσει συγγνώμη"

"Έγινε παραποίηση, είπα 11 λέξεις, αφαιρέθηκαν τρεις. Οι 11 λέξεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία ευχή αλλά εκλήφθησαν από τον πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως ύβρη" είπε ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Οκτ 2025 | 16:06

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση Βάρρα δεν περιγράφει καμία ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη

Καμία ποινική ευθύνη του Μάκη Βορίδη δεν περιγράφεται στην κατάθεση του Βάρρα, σημειώνει ο Παύλος Μαρινάκης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:49

Ο Πάνος Καμμένος επιστρέφει σε κόμμα που θα ιδρύσει η σύζυγός του Τζούλη- "Ναι το σκέφτεται, έχει τα φόντα"

Ο Πάνος Καμμένος είναι καλεσμένος στην πρώτη εκπομπή της "Αυτοψίας" και τον Αντώνη Σρόιτερ

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, λέει ο Καϊμακάμης για τις επιδοτήσεις στην οικογένειά του

"Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων", είπε ο κ. Καϊμακάμης, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις επιδοτήσεις που παίρνει η οικογένειά του

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 15:10

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη - Πέρκα για τον στολίσκο στη Γάζα: "Κανείς δεν σας απήγαγε, για selfie πήγατε" - "Θα ξαναπάω"

"Κάνατε λάθος που μπήκατε σε αυτό το πλοίο - Γιατί κλαίγεστε και λέτε ότι σας απήγαγε το Ισραήλ;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Πέτη Πέρκα - "Αυτή είναι η ακροδεξιά και ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαμε χάσει τη μισή Κύπρο" απάντησε η βουλευτής

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Οκτ 2025 | 12:47

Βορίδης για Βάρρα: "Δεν τοποθετώ εγώ ανθρώπους στο Μαξίμου - Φαντάζομαι ότι εγώ είμαι ο Μάκης"

"Δηλαδή, τι έκανε τέσσερα χρόνια; Γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση; Γιατί δεν υπέβαλε μήνυση;", αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 09 Οκτ 2025 | 12:28

Μητσοτάκης: Βήμα ελπίδας και σταθερότητας η συμφωνία για τη Γάζα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαδραματίσει ρόλο για μια ασφαλή και ειρηνική Μέση Ανατολή.

ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 09 Οκτ 2025 | 12:11

Εξιτήριο για την Αλέκα Παπαρήγα από το νοσοκομείο Αγία Όλγα - Το ευχαριστώ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Αγία Όλγα.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

ΕΛΙΩΣΕ Ο ΠΑΓΟΣ 09 Οκτ 2025 | 09:47

Δένδιας και Γεωργιάδης πλάι πλάι στην εκδήλωση για το βιβλίο του Στυλιανίδη - Κουβέντα και γέλια μετά τις αιχμές

Ο φακός απαθανάτισε τους υπουργούς να μιλούν για αρκετή ώρα, ενώ δεν έλειψαν και τα γέλια ανάμεσά τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:48

Λινού: Πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Τσίπρας - Οχι μόνο καλοδεχούμενη η κίνησή του, αλλά απαραίτητη

"Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει το ρόλο της ενότητας του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου", δήλωσε η Αθηνά Λινού.

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Οκτ 2025 | 07:22

Φλωρίδης για απεργία πείνας Ρούτσι: Η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί με όρους reality show

"Η Δικαιοσύνη δεν ενεργεί με όρους reality show, ούτε ποδηγετείται", τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 22:22

Πηγές ΥΠΕΞ σε Ζαχάροβα: "Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας"

Οι διπλωματικές πηγές παρέπεμψαν επίσης και σε δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ρητές αναφορές στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 18:16

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν δέχτηκα πίεση, δεν ασχολήθηκα με καταγγελίες" κατέθεσε ο Βαλμάς - "Δηλαδή ήσασταν μαϊντανός;"

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ζήνων Βαλμάς, είπε ότι όσο ήταν στον οργανισμό ασχολήθηκε με συγκεκριμένα θέματα και πως δεν θυμάται κάτι για καταγγελίες, καθώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα...

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 08 Οκτ 2025 | 17:28

Γεραπετρίτης από Ταλίν: "Πρέπει να τερματίσουμε τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή"

"Παρά τη γεωγραφική μας απόσταση, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές. Η Εσθονία βρίσκεται στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα στη νοτιοανατολική", είπε ο κ. Γεραπετρίτης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 13:18

"Πληρωμένη απάντηση" Κασσελάκη σε έναν από τους ομοφοβικούς "νταήδες" του πληκτρολογίου [εικόνα]

Ο Στέφανος Κασσελάκης χειρίζεται μόνος του τα social του και απαντά όπως αρμόζει στους νταήδες του πληκτρολογίου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 12:49

Βούλτεψη: "Μεροληπτική η στάση της Κοβέσι - Κακώς παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας"

''Κακώς παρενέβη. Όταν έρχεσαι και μου λες ότι θα αλλάξεις άρθρο σου στο Σύνταγμά σου, που δεν το λες για καμιά άλλη χώρα'', είπε η Σοφία Βούλτεψη.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 12:27

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από δήμαρχος, κλητήρας - Δεν χτίζεις καινούργια κτίρια με παλιά υλικά

Ανέφερε ότι "δεν χτίζεις καινούργια κτήρια με παλιά υλικά" και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 12:27

ΠΑΣΟΚ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Τζαβέλλα

"Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει" τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 08 Οκτ 2025 | 11:48

O Κασσελάκης αποκαλύπτει "τρύπα" στο Πόθεν 'Εσχες Αυγενάκη: Σκιώδης εταιρεία αγόρασε το ακίνητό του για 580.000 ευρώ

"Τι σχέση έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης με το "Κορόμηλο";, ρωτάει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 11:29

Σκέρτσος: Η οικονομία μας και παράγει και εξάγει

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες σημειώνουν σταθερή αύξηση σε αριθμό, σε εργαζόμενους και σε μισθούς.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΜΕ 156 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΝΔ 08 Οκτ 2025 | 10:53

Επιστρέφει στη ΝΔ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης - Είχε πει "κάνε κανένα παιδί" στην Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Κυριαζίδης είχε τεθεί εκτός γαλάζιας ΚΟ μετά το σχόλιο "άντε κάνε κανένα παιδί ή να υιοθετήσεις" κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 10:09

Κωνσταντοπούλου: "Κάποιος ενεργοποίησε τον Τσίπρα - Κτήνος όποιος δεν κατάλαβε τι έκανε ο Ρούτσι"

"Είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία ένας εν ενεργεία βουλευτής, πολιτικός να παραιτείται και να μας λέει ότι παραιτείται για να ενεργοποιηθεί πολιτικά" είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ 07 Οκτ 2025 | 23:50

Γιώργος Παπανδρέου: Παρουσίασε το όραμα της "ριζοσπαστικής δημοκρατίας"

Κατά την ομιλία του, υπογράμμισε ότι "η δημοκρατία γεννήθηκε τη στιγμή που η ανθρωπότητα διάλεξε τον διάλογο αντί της επιβολής - τις λέξεις αντί των όπλων"

ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 07 Οκτ 2025 | 22:51

Neuropublic: "Απολύτως ψευδείς ανυπόστατοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί Βάρρα για την εταιρεία μας"

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της "οι ισχυρισμοί αυτοί προσβάλλουν καίρια και αναίτια τη φήμη, την αξιοπιστία και την ακεραιότητα της NEUROPUBLIC"

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Οκτ 2025 | 19:49

Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ: "Δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς πολιτική σταθερότητα"

Το μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής είναι "Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη".

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Οκτ 2025 | 19:32

"Πυρά" Βορίδη κατά Βάρρα: "Αν επιθυμούσε να είναι ειλικρινής, θα ανέφερε τον πραγματικό λόγο που του ζήτησα να παραιτηθεί"

Για μία ακόμη θεωρητική κατασκευή, χωρίς πραγματικό υπόβαθρο, έκανε λόγο μέσω ανάρτησής του ο Μάκης Βορίδης, ως απάντηση στα όσα είπε ο Γρηγόρης Βάρρας στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΦΗ ΑΚΟΥΣ; 07 Οκτ 2025 | 18:13

Φονική ατάκα Κεραμέως στη Βουλή: Πώς είπατε; Αντεργατική πολιτική;

Η κόντρα ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και την Εφη Αχτσιόγλου για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 07 Οκτ 2025 | 16:48

Αλέξης Χαρίτσης για παραίτηση Τσίπρα: Προσωπική πρωτοβουλία μέσα σε ένα πλαίσιο πολιτικών ανακατατάξεων

Μείζον ζήτημα, η πλατιά ενωτική πρωτοβουλία στην Αριστερά, για να υπάρξει ευθέως αντιπαραθετικό σχέδιο στην πολιτική της κυβέρνησης, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.