Το χαρτί των συνεργασιών κρίνει το νικητή των εκλογών

Ως «πρώτη εντολή» στην κατεύθυνση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας και μάλιστα των δυο πρώτων δηλ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , εκλαμβάνονται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το χαρτί των συνεργασιών κρίνει το νικητή των εκλογών

Ως «πρώτη εντολή» στην κατεύθυνση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή και των δυο πρώτων δηλ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , εκλαμβάνονται τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί έως σήμερα ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται το νέο κύμα γκάλοπ.

Σε οκτώ δημοσκοπήσεις ( ΜΡΒ , Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Pulse, GPO, Κάπα Research, Metron Analysis, Marc) το εκλογικό σώμα εμφανίζεται να αποκηρύσσει πλήρως τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και υποδεικνύει με εξαιρετικά μεγάλα ποσοστό κυβερνήσεις συνεργασίας. Ανεξαρτήτως των παραλλαγών που θα μπορούσαν να προκύψουν π.χ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ , με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή κορμό τη ΝΔ.

Καλύτερη λύση μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Ενδεικτικά στην τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής το 30,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καλύτερη λύση για την χώρα θα ήταν «μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και ίσως και άλλων μικρότερων κομμάτων».

Το ποσοστό που τάσσεται υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας έστω και σε διαφορετικές παραλλαγές ( με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ) ανέρχεται στο 80,1%.

Και στη δημοσκόπηση της Μarc για το Εθνος της Κυριακής το ποσοστό των πολιτών που προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας φτάνει το 70% με μόλις το 14,3% να προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα θολά μηνύματα Τσίπρα για τις συνεργασίες

Το «μήνυμα» των γκάλοπ φαίνεται να έλαβε έστω και καθυστερημένα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος διολίσθησε σταδιακά από το δηλωμένο στόχο της αυτοδυναμίας,στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας μόνο με τους ΑΝΕΛ (που τα γκάλοπ δείχνουν να παλεύουν για την είσοδο στη Βουλή) στο πολιτικό φλερτ με την Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ αλλά άνευ Βενιζέλου και Λοβέρδου. Ο κ. Τσίπρας όταν αναφέρεται στις συνεργασίες δεν κάνει καμιά θετική ή αρνητική αναφορά στο Ποτάμι, και επιμένει πως μόνο με τη ΝΔ αποκλείεται να συνεργαστεί διερωτώμενος «πως ο Μεϊμαράκης με θέλει πρωθυπουργό όταν με λέει ψευτράκο και πονηρούλη;».

Ωστόσο η θολή και διαρκώς μεταβαλλόμενη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις κυβερνητικές συμμαχίες δείχνει να λειτουργεί αποτρεπτικά για κεντρώους και ψηφοφόρους της Κεντροαριστεράς που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριου αλλά σήμερα συμμερίζονται την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών .

'Ενας μεγάλος αριθμός αυτών των ψηφοφόρων παραμένουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων -στην οποία προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας- και σύμφωνα με τους ερευνητές των δημοσκοπήσεων θα σταθμίσουν την ψήφο τους και από τη στάση των κομμάτων στο θέμα των μετεκλογικών συμμαχιών και στην προθυμία να συμπράξουν σε ένα εθνικό κυβερνητικό σχήμα.

Η συνεργασία πολιορκητικός κριός του Μεϊμαράκη

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης υιοθέτησε τάχιστα ρητορική εθνικής συνεννόησης και επέκτεινε την ανάγκη της κυβερνητικής συνεργασίας ακόμη και στο σχήμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε ομιλία και παρέμβαση του ο πρόεδρος της Ν.Δ απλώνει χείρα συνεργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ φαίνεται να διασκεδάζει την πολιτική αμηχανία που προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι προτάσεις του για κυβερνητική συμπόρευση.

« Καλά να φοβάται να κυβερνήσουμε μαζί, αλλά και να μην συζητήσουμε;» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης το βράδυ της Κυριακής καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα «δικαιολογίες» προκειμένου να αποφύγει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

«Η γενναιοδωρία της παράταξης λέει ότι πρέπει να απλώσω το χέρι» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης ζητώντας και συγνώμη για το «ψευτράκος» αν αυτό αρκεί όπως είπε για να συνεννοηθούν.

Στη δηλωμένη διάθεση και βούληση Μεϊμαράκη για συνεννόηση εκτιμάται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και η αύξησης της δημοφιλίας του που ξεπερνά πλέον εκείνης του κ. Τσίπρα.

Τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26,5% έναντι 25,9% της ΝΔ, μια διαφορά δηλαδή 0,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, το Ποτάμι με 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σε δημοσκόπηση της Marc για το Εθνος της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,4% έναντι της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να φτάνει στο 24,4% η ΝΔ στο 24% ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,9% το Ποτάμι με 5,1% το ΚΚΕ με 4,8% το ΠΑΣΟΚ με 4,3% ΛΑΕ 3,6% Ενωση Κεντρώων 3,6% . ΟΙ ΑΝ.ΕΛ στο 2,8 %

Το 70% τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ στην αδιευκρίνιστη ψήφο κατατάσσεται το 19,8% του εκλογικού σώματος, εκ των οποίων το 44,7% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και το 23,1% ΝΔ. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59,4% έναντι 24,3% της ΝΔ.

Αλλες τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας (Metron Analysis, MRB, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) δείχνουν ότι η εκλογική αναμέτρηση εξελίσσεται πλέον σε πραγματικό θρίλερ. Δύο εξ αυτών δίνουν «ισοπαλία» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ενώ στην τρίτη η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία δείχνει προβάδισμα 0,8% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης προηγείται στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών λαμβάνοντας 47% θετικές γνώμες έναντι 43% του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, το 72% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τον οκτάμηνο απολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έναντι 22% που τον αξιολογεί θετικά.

Την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει και η δεύτερη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε την Παρασκευή από την MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star και εμφανίζει ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου με 29,6%. Σύμφωνα με το μέτρηση της MRB, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 60,3% τη στιγμή που η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ αγγίζει το 81,1%.

Στο ερώτημα κυβέρνηση συνεργασίας ή αυτοδυναμία, το 61,9% των ερωτηθέντων απάντησαν κυβέρνηση συνεργασίας, ενω το 22,6% αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών το προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 34,8% έναντι 34,3% του Α. Τσίπρα, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Α. Τσίπρας έχει μεν το προβάδισμα αλλά με πολύ μικρή διαφορά (37,1% έναντι 36%).

«Ισοπαλία» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών δείχνει και η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, που παρουσιάστηκε την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στο 27%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6, το Ποτάμι με 5,5, το ΠΑΣΟΚ με 4,5, η Λαική Ενότητα με 4 και η Ενωση Κεντρώων επίσης με 4, ενώ εκτός βουλής είναι οι ΑΝΕΛ με 1,3%.

Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της ιστοσελίδας pontiki.gr η οποία δείχνει οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 0,5% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλ. Τσίπρας διατηρεί μεν το προβάδισμα αλλά με ισχνή διαφορά (λαμβάνει ποσοστό 36% έναντι 33% του Β. Μεϊμαράκη).

Επίσης καταγράφονται υψηλά (διψήφια) ποσοστά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από ψηφοφόρους (του Ιανουαρίου του 2015) του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι μισοί (52%) ψηφοφόροι, χαρακτηρίζουν την απόφαση για εκλογές «λανθασμένη», έναντι 36% που τη βρίσκουν σωστή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25,5%, η Νέα Δημοκρατία 25%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 5,5%, το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3,5%. Στο 2,5% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για το MEGA πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3% έναντι του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει 41,9%.

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τη συμφωνία-μνημόνιο, οι πολίτες απάντησαν ο Αλέξης Τσίπρας σε ποσοστό 28,8% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε ποσοστό 27,1%, ενώ η επιλογή «κανένας από τους δύο» υπερτερεί με ποσοστό 30%.

Παράλληλα το 58,9% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας και το 41,8% εξ αυτών θέλει οικουμενική κυβέρνηση.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το Newsit.gr στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,5%, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με ποσοστό 36% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 33%.

Ανατροπή σκηνικού καταγράφεται σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, αφού τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 44,3% έναντι 41,9% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα, μη αναγκαία κρίνει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών (ποσοστό 66,7%).

Παράλληλα 6 στους 10 Έλληνες θέλουν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, με περίπου 4 στους 10 να τάσσονται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του οποίου τάσσονται σε ποσοστό 50,6% υπέρ αυτοδύναμης κυβέρνησης, σε όλα τα κόμματα κυριαρχεί η απάντηση «κυβέρνηση συνεργασίας».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των πολιτών απέναντι στη διαπραγμάτευση και το μνημόνιο, μόλις 3 στους 10 κρίνουν θετικά τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές (με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο αυτό να εμφανίζονται σχεδόν μοιρασμένοι).

Τέλος στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24 η πλειοψηφία των πολιτών (68%) αξιολογεί αρνητικά την επτάμηνη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ θετικά την αξιολογεί το 28%.

Ακόμη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, κατά 24%, επιθυμεί να προκύψει από τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και άλλα κόμματα. Το 21% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτη τη ΝΔ, το 17% κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17% επιθυμεί αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και το 8% αυτοδυναμία Νέας Δημοκρατίας. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 36% έναντι 32% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Επίσης, στο ερώτημα σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ, υπέρ της δραχμής τοποθετείται το 22% της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ 27 Ιαν 2021 | 12:25

Παπαχρήστος: Ο Τσίπρας ήθελε να φιμώσει εμένα, τον Κουρτάκη και κάθε ενοχλητική φωνή

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαχρήστος, "ο κ. Τσίπρας σκόπευε να φιμώσει εμένα, την εφημερίδα και τον Γιάννη Κουρτάκη".

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟ ΟΜΗΡΕΙΑ 27 Ιαν 2021 | 09:34

Ο Τσίπρας αποκαλύπτει τον διάλογο με τον Μητσοτάκη πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας, γράφει για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά και αποκαλύπτει τι τον ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 08:03

ΕΣΗΕΑ: Εντονη αντίδραση για τις αγωγές Τσίπρα κατά Κουρτάκη και Παπαχρήστου

Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσε η ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα, να κάνει αγωγές στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο και Ι. Κουρτάκη.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 26 Ιαν 2021 | 14:03

Πώς αντέδρασαν οι δημοσιογράφοι Παπαχρήστος και Κουρτάκης στις αγωγές Τσίπρα για τη βίλα στο Σούνιο

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αγωγές ύψους 1 εκ ευρώ για τα όσα έγραψαν οι δημοσιογράφοι για τη βίλα στο Σούνιο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ CAPITAL.GR 26 Ιαν 2021 | 12:47

Αναστολή συμβάσεων: Δυνατότητα διατήρησης του μέτρου και τον Φεβρουάριο για τις επιχειρήσεις

Διατήρηση των αναστολών συμβάσεων τον Φεβρουάριο εξετάζει η κυβέρνηση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ 25 Ιαν 2021 | 12:43

Ο Φλωρίδης (ΚΙΝΑΛ) για την επιστροφή Τσίπρα στην εξουσία και το άρθρο Μαραντζίδη- Επιστροφές, καταστροφές...

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης απαντά στο άρθρο Μαραντζίδη για την επιστροφή Τσίπρα στην εξουσία

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 25 Ιαν 2021 | 08:51

Με κορονοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα - Τεστ για όλους στην Κουμουνδούρου - Ευχές από Μητσοτάκη και Μαρέβα

Όλο το προσωπικό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου θα υποβληθεί σήμερα σε τεστ κορονοϊού - Σε καραντίνα ο Α. Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTERF 24 Ιαν 2021 | 22:28

Κορονοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε "περαστικά και ταχεία ανάρρωση" στον γιο του Αλέξη Τσίπρα

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γιο του Αλέξη Τσίπρα ευχήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.