Τοσουνίδης στο OPEN: Καμία στήριξη άμεση ή έμμεση στη Συμφωνία των Πρεσπών

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη.

SHARE THIS
0
SHARES

Για τα διλήμματα και τις επόμενες κινήσεις των ΑΝΕΛ με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών κλήθηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θ. Τοσουνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Ελλη Στάη. 

Ο κος Τοσουνίδης, αφού μίλησε για αποκατάσταση του κλίματος ηρεμίας, αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου -σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν συμφωνήσει κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ να μην συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές ή τις ευρωεκλογές- έκανε λόγο για  ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας απέναντι σε μια ξεκάθαρη σχέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ  και ΑΝΕΛ αλλά και του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό

Αναφορικά με τη χρονική στιγμή που θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ο εκπρόσωπος του συγκυβερνώντος κόμματος είπε «πως οι ΑΝΕΛ δεν φεύγουν ποτέ από τις ευθύνες τους, μέλημα μας είναι η προστασία της Μακεδονίας. Η συμφωνία θα πρέπει να πάρει το δρόμο για τη Βουλή δηλαδή το χρονκό σημείο είναι όταν η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο». 

Ερωτηθείς για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης, ο κ. Τοσουνίδης ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί στήριξη με οποιονδήποτε τρόπο, έμμεσο ή άμεσο, σε κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Καταφατική ήταν η απάντησή του σε ερώτημα αν η κοινοβουλευτική ομάδα είναι συμπαγής, ενώ στο ερώτημα αν ο Πάνος Καμμένος θέσει κομματική πειθαρχία απάντησε πως «ο πρόεδρος το έχει θέσει»  

Η απάντησή του δε στον "γρίφο" του ζητήματος που προέκυψε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ απέφυγε να απαντήσει ρίχνοντας το μπαλάκι στον υφυπουργό επαναλαμβάνοντας πως οι αρχές του κόμματος είναι δεδομένες αν υπάρχει διαφοροποίηση τότε η ευθύνη ανήκει σε αυτόν που διαφοροποιείται

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook