Τους προκλητικούς τόνους συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο η Τουρκία θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία προσπαθεί να την "κλειδώσει" στις ακτές της, αγνοώντας την τουρκική επικράτεια.
Λίγο μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην κάνει βήμα πίσω, ενώ ανέφερε ότι αν και είχε συμφωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ και το Βερολίνο η Άγκυρα να μην κάνει γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, "η Ελλάδα έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις με την συμφωνία της με την Αίγυπτο για οριοθέτηση της ΑΟΖ".
"Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης όπως είναι η Τουρκία αποτελεί λάθος. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές" προειδοποίησε ακόμα.
Ωστόσο, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση.