Στουρνάρας: Στοίχημα να βγούμε στις αγορές το 2014

Η επίσκεψη της τρόικας συζητήθγηκε στην τελευταία σύσκεψη της χρονιάς υπό τον πρωθυπορυγό στο Μαξίμου - Στόχος να έχει κλείσει όλη η διαπραγμάτευση μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το στοίχημα είναι να βγούμε στις αγορές το 2014, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ευρεία και πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Όπως υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, πήγαμε καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν το 2013, ενώ σχετικά με το περιεχόμενο της σύσκεψης, τόνισε  πως έγινε ένας ευρύτατος συντονισμός για όλα τα θέματα εν όψει της άφιξης της τρόικας στη χώρα μας τις επόμενες μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι στόχος είναι η διαπραγμάτευση για τις μνημονιακές υποχρεώσεις να έχει τελειώσει έως τις 27 Ιανουαρίου.Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αιθαλομίχλης, σημείωσε πως σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα για έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Πάνος Τσακλόγλου.

Κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι πρόθεση και στόχος της κυβέρνησης είναι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα να περιοριστούν στα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού χωρίς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και σε καμία περίπτωση η όποια διαπραγμάτευση να προχωρήσει σε μέτρα πέραν του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook