Τσαβούσογλου για Καμμένο: «Κακομαθημένο παιδί, προσέξτε μην έχουμε ατύχημα»

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

tsabousoglou-gia-kammeno-kakomathimeno-paidi
SHARE THIS
0
SHARES

Φιλική προειδοποίηση, όπως την χαρακτήρισε, προς την Ελλάδα και την Κύπρο απηύθυνε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκαλώντας τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο κακομαθημένο παιδί και κάνοντας αναφορές στην εισβολή από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην μεγαλόνησο.

Σε ομιλία του στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τουρκία πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο. Δεν υπενθυμίζουμε μόνο τις αποφάσεις της εθνοσυνέλευσης αλλά προβαίνουμε και σε αποτρεπτικές ενέργειες όταν χρειαστεί με το ναυτικό μας και με συναφείς μονάδες».

«Ετσι κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού. Από τη μια έχουμε το ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε πυρά προς τον Πάνο Καμμένο απαντώντας στο χθεσινό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υπουργού Αμυνας.  «Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Αμυνας. Λέτε είναι «το κακομαθημένο παιδί μας». Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί διαφορετικά θα μπορούσε να προκληθεί ένα ατύχημα, το υπενθυμίζουμε, Αυτό είναι ουσιαστικά μια εξαιρετικά φιλική προειδοποίηση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι η Τουρκία θα προασπίσει τα συμφέροντά μας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα αποθέματα υδρογονανθράκων. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αποτυχία στην ελληνοκυπριακή πλευρά. 

Υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη φορά που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτίθεται με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στον Έλληνα υπουργός Άμυνας.

Σε δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα «Miligazate» τον Μάρτιο του 2017, ο Τσαβούσογλου είχε δήλωσει: «Υπάρχει ένας ρατσιστής και κακομαθημένο παιδί εκεί. Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις» και πρόσθεσε: «Ο υπουργός Άμυνας είναι ο αρχηγός του ρατσιστικού κόμματος».

Η απάντηση Καμμένου 

Στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών απάντησε πάντως ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter. 

 

 

 

Πηγή: Haber Turk

Φωτογραφία: REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook