Τσακαλώτος: Δεν θα συζητήσουμε την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ

Εκτός συζήτησης η περίφημη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευ. Τσακαλώτος.

tsakalwtos-den-tha-suzitisoume-tin-ergaleiothiki-tou-oosa
SHARE THIS
0
SHARES

Αρνητικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο ενδεχόμενο να συζητηθεί με τον ΟΟΣΑ η περίφημη «εργαλειοθήκη».

Όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός, η κυβέρνηση θα συζητήσει με τον ΟΟΣΑ, «αλλά δεν συζητήσουμε την “εργαλειοθήκη”».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε ότι χρειάζονται μεν μεταρρυθμίσεις με ένα διαφορετικό όμως πρόσημο και διαφορετικές ιεραρχήσεις: «Αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες», σημείωσε.

Αναφορικά με την απόφαση για την ανάληψη συμβουλευτικού ρόλου για το χρέος από την εταιρία Lazard, η οποία είχε συνεργαστεί και με την κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παίρνει μεν συμβουλές από την εν λόγω εταιρία, αλλά για την υπηρέτηση ενός διαφορετικού σχεδίου για το χρέος και τη δημιουργία ενός δημοσιονομικού χώρου για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά με το ζητήματα που άπτονται του χαρτοφυλακίου του ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες είναι η προώθηση εξαγωγών, η εισαγωγή κανοτομιών και η διεύρυνση του πεδίου των διμερών σχέσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook