Τσακαλώτος σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η μη περικοπή συντάξεων έχει σχεδόν κλείσει

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τη μη μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος

tsakalwtos-se-bouleutes-suriza-i-mi-perikopi-suntaksewn-exei-sxedon-kleisei
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τη μη μείωση των συντάξεων εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κλειστή συνεδρίαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα 223 της βουλής.

Η  ομιλία τόσο του ΥΠΟΙΚ όσο και του αναπληρωτή Γ. Χουλιαράκη αναμενόταν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους βουλευτές και παρά τη μεγάλη χωρητικότητα της αίθουσας επιστρατεύτηκαν μέχρι και καρέκλες για να καθσουν οι όρθιοι.

Οσον αφορά την «ταμπακέρα» η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ καθησύχασε τους βουλευτές ότι το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων έχει σχεδόν κλείσει και το πρώτο «πράσινο φως» για τη ματαίωση του μέτρου θα δοθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπου τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα «σκανάρουν» τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται κάθε Οκτώβριο και στην οποία η Ελλάδα μετέχει για πρώτη φορά λόγω των μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τη μείωση του αφορολόγητου που ούτως ή άλλως όμως ηταν προγραμματισμένο για το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές ζήτησαν από τον υπουργό, στην περίπτωση που έχει θετική έκβαση η διαπραγμάτευση, να υπάρξει η κατάθεση στη Βουλή ακυρωτικού νόμου που θα σφραγίζει τη μη μείωση συντάξεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληρφοροείς, ο υπουργός φέρεται να το δέχθηκε και φέρεται να είπε ότι, αν όλα προχωρήσουν, αυτό θα μπορουσε να γίνει στα τέλη του χρόνου ή στις αρχές τους επόμενου.

Οι βουλευτές στις παρεμβάσεις τους ζήτησαν από τον υπουργό λεπτομέρειες και για τα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα όπως το επίδομα πετρελαίου αλλά και η ρύθμιση των 120 δόσεων για την εφορία.

φωτό eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook