Follow us

Σιωπή Ξυδάκη στο «κατηγορώ» Τσακνή για την τριτοκοσμική ΕΡΤ

Ο Ξυδάκης είπε τριτοκοσμική την ΕΡΤ, ο Τσακνής του απάντησε ότι ήταν 9 μήνες εποπτεύων υπουργός. Η ΝΔ πανηγύρισε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σιωπή Ξυδάκη στο «κατηγορώ» Τσακνή για την τριτοκοσμική ΕΡΤ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης είπε τραγική και τριτοκοσμική την ΕΡΤ μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Διονύσης Τσακνής του απάντησε ότι ήταν 9 μήνες εποπτεύων υπουργός και δεν διαμαρτυρήθηκε ή απέτρεψε την κατρακύλα. Η ΝΔ «πανηγύρισε» την δικαίωσή της και τα ...άκουσε από τον Ξυδάκη ότι προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα. Ενώ το «καρφί» του για την ΕΡΤ έριξε την Κυριακή και ο Νίκος Φίλης ο οποίος μίλησε για πισωγυρίσματα όσον αφορά την αναβίωση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων που επέβαλε ο Πάνος Κάμμενος.

Τσακνής σε Ξυδάκη: Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού

Το γάντι του Νίκου Ξυδάκη σήκωσε ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης Διονύσης Τσακνής ο οποίος με γραπτή δήλωση υπενθυμίζει στον κ. Ξυδάκη ότι υπήρξε εποπτεύων της ΕΡΤ για 9 μήνες ως υπουργός Πολιτισμού και ουδέποτε είχε θέσει θέμα κατρακύλας.

«Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής «εκτροπής».Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δ. Τσακνής, θέτοντας το ερώτημα γιατί ανταποκρίνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προσκλήσεις για τα πάνελ της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά η απάντηση - επιστολή του Διονύση Τσακνή στον Νίκο Ξυδάκη:

Αξιότιμε κύριε κοινοβουλευτικέ εκπρόσωπε του ΣΥΡΙΖΑ,
Φίλε (;) Νίκο,

Δεν απάντησα χτες στη δήλωσή σου περί τριτοκοσμικής ΕΡΤ, περιμένοντας σήμερα, μια διορθωτική δήλωση συγγνώμης εκ μέρους σου. Δεν το έκανες!
Θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών μου προκάλεσε η στάση σου! Χωρίς περιστροφές λοιπόν και σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, ως καλλιτέχνης κυρίως, (χωρίς φυσικά να απεμπολώ την ιδιότητα του προέδρου) εξηγούμαι:
Όπως καλά γνωρίζεις, οι εποπτεύοντες την ΕΡΤ υπουργοί, είναι τρεις:
Ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής και ο υπουργός Πολιτισμού. Υπήρξες υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση.

Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην ΕΡΤ.

Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της... κατρακύλας της ΕΡΤ ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της σοβαρής «εκτροπής».

Προς τι λοιπόν η τόσο συχνή παρουσία σου, ως εκπροσώπου του «Πρώτου Κόσμου», στα τηλεοπτικά πάνελ αυτού του τριτοκοσμικού καναλιού; Ρητορικό το ερώτημα. Δεν περιμένω απάντηση.

Ας είναι! Πόση χαρά, αλήθεια, προκάλεσες στους συνήθεις εχθρούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με τη χτεσινή σου τοποθέτηση; Και γι’ αυτό το ερώτημα, δεν περιμένω απάντηση.

Ένας σχολιαστής, φίλε (;) Νίκο, δικαιούται (το «δικαιούται» για την οικονομία της συζήτησης) να κάνει την οποιαδήποτε κρίση-κριτική, έστω και χωρίς να ζυγίσει την κάθε του λέξη. Ένας πολιτικός και μάλιστα πρώτης γραμμής όμως, οφείλει μια πιο υπεύθυνη στάση.

Πριν από 20 περίπου μέρες, ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αποκάλεσε την ΕΡΤ «τηλεόραση της Βόρειας Κορέας».

Την ίδια μέρα, εκπροσώπησες την κυβέρνηση στην εκπομπή έρευνας του Πάνου Χαρίτου (όσο και αν ισχυρίζεσαι πως δε γίνονται τέτοιες εκπομπές στην ΕΡΤ) για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Χάρηκα την ευρυμάθειά σου και τις νηφάλιες απόψεις σου και σε παρακολούθησα να μιλάς επί ένα τρίωρο, μιας και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δε μας έκανε την τιμή (υπό το βάρος της κατηγορίας, μάλλον, του κυρίου Λαζαρίδη) να παρουσιαστεί στο Ραδιομέγαρο.

Όχι Νίκο, η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο σημείο που ονειρευόμαστε, όσοι αγωνιστήκαμε να ανοίξει ξανά. Υπάρχουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και ελλείψεις. Αυτά παλεύουμε να διορθώσουμε και θα συμφωνήσω με τον κάθε καλόπιστο πολίτη, πως η κοινωνία και απαιτητική είναι και βιαστική.
Και πίστεψέ με, το παλεύουμε. Δεν βγαίνουμε κάθε μέρα νικητές. Δεν είμαστε όμως και απαθείς θεατές. Εσύ, που ξέρεις από πρώτο χέρι τις δυσκολίες, έπρεπε να είσαι ουσιαστικά κριτικός απέναντί μας και όχι άκριτα αφοριστικός. Δημιουργείς ερωτήματα με τη στάση σου!

Με ειλικρίνεια μιλώντας, δεν ξέρω πού πραγματικά στοχεύεις. Μήπως για άλλη μια φορά (όπως πολλοί τελευταία κάνουν) χτυπάς το σαμάρι; Μήπως εκεί έξω, υπάρχει ένα κάπως θολό αριστερό ακροατήριο, με το οποίο θέλεις να συναντηθείς; Πάντως, το να θέλεις να μας... διορθώσεις με τέτοιους χαρακτηρισμούς, το θεωρώ μάλλον απίθανο!

Δεν ξέρω! Και εκεί ακριβώς οφείλεται η θλίψη και η απογοήτευσή μου.

Θα ζητήσω λοιπόν από τον Διευθυντή ενημερωτικών εκπομπών, (αν και η σωστή διατύπωση για έναν Πρόεδρο τριτοκοσμικής ή «Βορειοκορεάτικης Ραδιοτηλεόρασης, είναι «Θα διατάξω») να σε καλέσει αύριο στην... τριτοκοσμική (το ΕΡΤ για λόγους συντομίας παραλείπεται) να στοιχειοθετήσεις την κατηγορία σου, παρουσία δημοσιογράφων που εργάζονται και μοχθούν καθημερινά. Αν το θέλεις και με παρουσία της Διοίκησης.

Πάντως στο φτωχό και σαστισμένο (από τη στάση σου) μυαλό μου, κυριαρχεί μια ανακοίνωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (μιας και η ΕΡΤ σκοπεύει να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση των μεγάλων αθλητικών γεγονότων):

«Μακάριος – Νίκος, σημειώσατε χι».

Στο πιο ποιητικό θα έλεγα: «Μακάριος ο Νίκος εν τη αφελεία αυτού.»

Και συμπληρώνω: Περιμένοντας, τον επόμενο πλειοδότη σε χαρακτηρισμούς. Και αυτός σίγουρα θα έρθει. Όχι όπως ο Γκοντό...

Διονύσης Τσακνής
(και για την ομοιοκαταληξία)
Πρόεδρος ΤριτοκοσμικήςΥΓ: Πάντως, την ΕΡΤ των 1000 χορηγιών (μέσα σε ενάμιση χρόνο) σε θέατρα, συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, και δραστηριότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ΕΡΤ με τα πέντε και πλέον εκατομμύρια ευρώ (τη μόνη από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια) που στηρίζει την οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας, την ΕΡΤ των εκατοντάδων συναυλιών σε όλη την Ελλάδα από τα τρία Μουσικά της Σύνολα με δωρεάν ή συμβολικό εισιτήριο, την ΕΡΤ που με τους περιφερειακούς σταθμούς της βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματά τους, την ΕΡΤ του Αρχείου που καταγράφει την ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό, την ΕΡΤ που μεταφέρει τη Φωνή της Ελλάδας, σε όλες τις γειτονιές του κόσμου, την ΕΡΤ των μεγάλων πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΣ!!!

Φίλης: Πισωγυρίσματα στην ΕΡΤ

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον 9,84 ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «πισωγύρισμα» την αναβίωση της εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΡΤ.

Ξυδάκης: Η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα

Ο Νίκος Ξυδάκης πάντως δεν απάντησε στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ αλλά κατήγγειλε την ΝΔ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία συστηματικά και μεθοδευμένα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα βάσει μιας παλιάς γνώριμης τακτικής: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό θα είναι. Είναι η πεπατημένη μιας επικοινωνίας - προπαγάνδας που βασίζεται στη στρέβλωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή λέξεων ή φράσεων.

Πριν παίξουν το παιχνίδι της παραπληροφόρησης, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το μαύρο στην ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2013, το πάρτι των θαλασσοδανείων εις βάρος των μετόχων των τραπεζών και της επιχειρηματικότητας, την απαξίωση της δημόσιας τηλεόρασης και την συμβολή τους, έμμεση και άμεση, στην κρίση που μαστίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς. Όσο για τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας, του λάιφστάιλ, της δολοφονίας προσωπικοτήτων και της εκτέλεσης συμβολαίων, στην οποία αναφέρθηκα στο φόρουμ εκτενώς, και αποκλειστικά σε αυτήν, κανείς χαρακτηρισμός δεν είναι ανοίκειος. Η δική μας αγωνία ταυτίζεται με την αγωνία όλων των άλλων, των πολλών πραγματικών δημοσιογράφων στα ΜΜΕ, για την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, τους όρους υγιούς αναπαραγωγής τους, και τη συμβολή τους στη λειτουργία της δημοκρατίας».

ΝΔ:«Προφανώς ο κ. Ξυδάκης απευθύνεται μέσω της ΝΔ στον πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ.»

Η Νέα Δημοκρατία, από πλευράς της, εξέδωσε νέα ανακοίνωση σε αιχμηρό ύφος, απαντώντας στις μομφές του κ. Ξυδάκη, σχολιάζοντας πως «η ανακοίνωση - απολογία του κ. Ξυδάκη προφανώς απευθύνεται, μέσω της Νέας Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ.».

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το θάρρος να απαντήσει απευθείας στον κ. Τσακνή. Προφανώς, γιατί κάποιοι από το Μέγαρο Μαξίμου του τράβηξαν το αυτί για τις αλήθειες που είπε για την Ε.Ρ.Τ. Άραγε, κ. Ξυδάκη, τι θα απαντήσετε στα παρακάτω που σας καταμαρτυρεί ο “σύντροφός” σας κ. Τσακνής;

- “Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου, λοιπόν, στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση”.

- “Ακολούθως και μέχρι τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κατείχες τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών. Καμία αιχμή δεν άφησες ποτέ, εξ όσων γνωρίζω, δημόσια ή στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάσταση στην Ε.Ρ.Τ.”.

- “Σήμερα, είσαι ένας εκ των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν έθεσες το ζήτημα της ... κατρακύλας της Ε.Ρ.Τ. ζητώντας, ως όφειλες, να παρθούν μέτρα”.

Γι' αυτά και πολλά άλλα υποτιμητικά του κ. Τσακνή έχετε να πείτε κάτι κ. Ξυδάκη;

ΥΓ. Ερώτημα προς τον κ. Τσακνή (αλλά και τον κ. Ταγματάρχη): Αλήθεια πρόεδρε της τριτοκοσμικής, κατά τον Ξυδάκη, Ε.Ρ.Τ., αφού σκοπεύετε να διεκδικήσετε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, γιατί δεν κάνατε το ίδιο με την Ευρωλίγκα του μπάσκετ; Ε;», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟ 12 Απρ 2024 | 07:54

Διονύσης Τσακνής: Η πρώτη επιτυχία, τα τρυφερά λόγια για τον εγγονό του - Πώς έμαθε ότι πέθανε ο Μαχαιρίτσας

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Διονύσης Τσακνής. Μίλησε για τη ζωή και την καριέρα του ενώ αναφέρθηκα και στον ερχομό του εγγονού του.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Μαρ 2024 | 17:57

Καταγγελία Ακρίτα για ΕΡΤ: "Μου έκοψαν τις δηλώσεις, ο εκφωνητής δεν ανέφερε καν το όνομά μου- Φωτιά οι μονταζιέρες"

"Η τηλεόραση είναι δημόσια και την πληρώνουμε όλοι μας... Αυτά να τα κάνετε στο αμπέλι του παππού σας" αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Απρ 2024 | 13:22

Μαρινάκης για συλλήψεις χούλιγκαν: Θα δει η Δικαιοσύνη πόσες εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν, εάν είναι μία ή περισσότερες

"Οπαδικός ο μανδύας της εγκληματικής δράσης των συλληφθέντων", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τις συλλήψεις για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Απρ 2024 | 13:17

Ο Κασσελάκης έκανε δωρεά στην Παναγία Πορταΐτισσα – "Δάκρυσε όταν είδε την καμένη εικόνα" [βίντεο]

Δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στη Χώρα της Αστυπάλαιας έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 20 ΧΡΟΝΩΝ 24 Απρ 2024 | 12:44

Γιάννα Αγγελοπούλου: Μύθος ότι η χώρα χρεοκόπησε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004

"Όλα μπορεί να τα κάνει η Ελλάδα! Όλα μπορούμε να τα κάνουμε οι Έλληνες", τόνισε η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 24 Απρ 2024 | 12:24

Ξύλο στην ελληνική Βουλή: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε με γροθιές στον Βασίλη Γραμμένο

Πρωτοφανές περιστατικό στη Βουλή με ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου από τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Φλώρο. Αποπομπή για 15 ημέρες από τη Βουλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Απρ 2024 | 12:16

Μεγάλη γκάφα Κασσελάκη: Πρότεινε μείωση των δαπανών για την Υγεία- Ζήτησε το 5% του ΑΕΠ ενώ τώρα είναι περισσότερο

"H κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες", αναφέρει η Νέα Αριστερά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Απρ 2024 | 12:15

Βορίδης για έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Το ότι υπάρχουν παρατηρήσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόοδος

"Οι ευρωεκλογές βρίσκουν την Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή", σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ 24 Απρ 2024 | 11:37
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 24 Απρ 2024 | 11:17
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 24 Απρ 2024 | 11:06

Ανδρουλάκης: Δώρο στον Μητσοτάκη η αντιπολίτευση Κασσελάκη με τα κότερα - Μιλάει με τη γλώσσα του Βελόπουλου

"Δεν μπορεί προοδευτικός άνθρωπος να δεχθεί να έχει αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον που μιλά με τη γλώσσα του Βελόπουλου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ 24 Απρ 2024 | 08:26

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας [βίντεο]

Στην καλύτερη συμβουλή που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια του Q&A, που έκανε στο Instagram.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 24 Απρ 2024 | 07:36