Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας από τους «8»

Μηνυμα επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών στέλνει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας με νέες δηλώσεις του σχετικά με τους 8 σταρτιωτικούς

tselik-i-ellada-thelei-stratiwtika-mustika-tis-tourkias-apo-tous-8
SHARE THIS
0
SHARES

Την άποψη ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και ότι η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, εξέφρασε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας σε εκπομπή του Bloomberg, σχολίασε δε ότι η «προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Συνεχίζοντας την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας είπε πως έχει γίνει μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», κατέληξε ο Τσελίκ.

 

ΦΩΤΟ: EPA/OLIVIER HOSLET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook