Τσίπρας: Δεν βοηθά ο φαύλος κύκλος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Πρέπει να δουλέψουμε βήμα-βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

SHARE THIS
0
SHARES

Τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι «ο φαύλος κύκλος κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στρατιωτικοποίησης της περιοχής και κλιμάκωσης της ψυχροπολεμικής ρητορικής δεν βοηθάει να προσεγγίσουμε μια λύση, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου», υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).

Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «Πρέπει να δουλέψουμε βήμα-βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Ειδικά καθώς είναι αδύνατον να χτίσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς τη Ρωσία, πολλώ δε μάλλον εναντίον της».

«Η ειρήνη και σταθερότητα στην Ουκρανία αποτελεί διακύβευμα που για εμάς στην Ελλάδα έχει και επιπλέον σημασία, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην πολύπαθη Μαριούπολη που βρίσκεται στο κέντρο των συγκρούσεων. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί στην επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι «Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί “λύση” στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης».

 

«Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος κρίσης στην Ευρωζώνη που είναι ευρωπαϊκό και μόνο στο πλαίσιο αυτό – μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι αναπτυξιακή και κοινωνική - μπορεί να λυθεί», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook